MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
27
ΜΑΡΤΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
  ΗΘΟΠΟΙΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
  ΘΕΑΤΡΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
  ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

  Rebel: Η ολλανδική ομάδα ZID Theater έρχεται σε μια σόλο παράσταση στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα

  Η ολλανδική ομάδα ZID Theater έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τη σόλο παράσταση της Naïma Baraka, «Rebel», η οποία παρουσιάζεται, στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα, σε σκηνοθεσία της Karolina Spaic.

  Monopoli Team

  Ο Τεχνοχώρος Φάμπρικα παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την ολλανδική ομάδα ZID Theater και την παράσταση «Rebel», την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023, στις 21:00.

  *Γλώσσα: Αγγλικά

  «Rebel»: Λίγα λόγια για την παράσταση

  Πρόκειται για μια σόλο παράσταση της Naïma Baraka, σε σκηνοθεσία της Karolina Spaić, που αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας kickboxer, παρασέρνοντάς μας στα κίνητρα και στις δυνάμεις μιας σύγχρονης γυναίκας.

  Σε αυτή την γεμάτη ενέργεια και συναίσθημα παράσταση, η ηρωίδα έρχεται αντιμέτωπη με τους περιορισμούς του περίγυρού της, της κουλτούρας και των προσδοκιών τους. Το «Rebel» είναι μια ιστορία για το να είσαι αληθινός με τον εαυτό σου, την ανθεκτικότητα και την εμπιστοσύνη και αποτελεί έμπνευση για όλους, ειδικά για τις γυναίκες που θέλουν να ακολουθήσουν τον αυθεντικό δρόμο τους. Η Naïma Baraka χρησιμοποιεί το kickboxing ως μεταφορά για μια προσωπική διαδικασία πτώσης και ανύψωσης, αλλά και εύρεσης της προσωπικής δύναμής μας.

  Rebel: Η ολλανδική ομάδα ZID Theater έρχεται σε μια σόλο παράσταση στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα

  Naïma Baraka

  Η Naïma Baraka είναι performer, kickboxer, butoh χορεύτρια και αστική αφηγήτρια. Ασχολείται από μικρή με το θέατρο, με πολυετή εκπαίδευση στο χώρο του σωματικού θεάτρου. Η αγάπη της για τη μικτή πολεμική τέχνη την οδήγησε στο kickboxing, όπου εκπαιδεύτηκε για περισσότερο από μια δεκαετία, πριν γίνει και η ίδια μία έμπειρη εκπαιδεύτρια. Στη σόλο performance της, το Rebel, ενώνει τον κόσμο του θεάτρου και του kickboxing. Η Naïma είναι performer στο Zid Theater από το 2017 σε διάφορες παραστάσεις. Έχει τη δική της οργάνωση Baraka Empowerment, όπου εργάζεται διεπιστημονικά, συνδυάζοντας χορό, κίνηση, θέατρο, kickboxing και εκπαίδευση. Στόχος των δραστηριοτήτων είναι η τόνωση της δημιουργικότητας και της αυτοενδυνάμωσης.

  Karolina Spaic

  Η Karolina Spaic είναι σκηνοθέτης θεάτρου και διευθύντρια του ZID Theatre – City Art and Performance Center, στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Αφού σπούδασε κλασικό μπαλέτο και λογοτεχνία στη γενέτειρά της Βελιγράδι (Σερβία), αποφοίτησε από το Διεθνές Τμήμα Θεάτρου στο HKU της Ουτρέχτης στην Ολλανδία. Το 2001 ίδρυσε το ZID Theatre και έχει κάνει δεκάδες παραγωγές που έχουν παιχτεί στην Ολλανδία και στο εξωτερικό. Μέσω της εξειδίκευσής της στη Διεθνή Σχολή Θεατρικής Ανθρωπολογίας (ISTA), με επικεφαλής τον Eugenio Barbara, ανέπτυξε το πάθος της για το συνδυασμό δυτικών και μη δυτικών μορφών τέχνης. Το 2020 τιμήθηκε με το Βασιλικό Βραβείο και χρίστηκε Ιππότης στο Τάγμα του Oranje-Nassau.

  Zid Theater – City Art & Performance Center

  Το ZID THEATER είναι ένας πολιτιστικός οργανισμός με έδρα το Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Πραγματοποιεί το ετήσιο διεθνές φεστιβάλ ExploreZ, διεπιστημονικές παραστάσεις και οργανώνει έργα μαζί με επαγγελματίες της τέχνης, ταλέντα της πόλης και πολίτες. Το έργο του ZID είναι βαθιά ριζωμένο στη δυναμική της μεγαλούπολης και μετατρέπει τα τρέχοντα θέματα σε σύγχρονες παραστάσεις. Στις παραστάσεις του, διηγείται νέες ιστορίες που δημιουργούνται μέσα από τη συλλογική δημιουργία, τον αυτοσχεδιασμό, τη σωματική άσκηση και την αφήγηση. Η Karolina Spaic, σκηνοθέτης θεάτρου ηγείται του ZID εδώ και 30 χρόνια.

  Το ZID δραστηριοποιείται σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο και έχει περιοδεύσει σε Ευρώπη, Αφρική, Νότια Αμερική, ΗΠΑ, Ρωσία και Μέση Ανατολή. Έχει λάβει διάφορα βραβεία, όπως το «Βασιλικό Βραβείο «Μήλο του Πορτοκαλιού» (2011) και το «Χρυσό Καλειδοσκόπιο» (2018) από το Ταμείο Πολιτιστικής Συμμετοχής.

  Περισσότερες πληροφορίες για το ZID THEATER:  http://www.zidtheater.nl/en

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Αδερφός μου ο Αμαντέους, του Μηνά Βιντιάδη στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»12.09.2018

  Η συναντηση της Fabrica Athens με τοο Zid Theater

  Οι δύο ομάδες γνωρίστηκαν για πρώτη φορά στη διεθνή συνάντηση «Territorios Teatrales Transitables (TTT) 2022 – 4th. International meeting on theory and practice of the performing arts», που πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο του 2022 στη Μαδρίτη, από το Residui Teatro. Το TTT ήταν μια ιστορική συνάντηση, καθώς ήταν η πρώτη φορά μετά το 1972 που συγκεντρώθηκαν τόσες πολλές ομάδες του Τρίτου θεάτρου (νέες και ιστορικές) από όλο τον κόσμο, σε ανοιχτό διάλογο μεταξύ τους και με το κοινό. Επίτιμος καλεσμένος ήταν ο Eugenio Barba, ο οποίος είχε οργανώσει τη πρώτη συνάντηση ομάδων του Τρίτου θεάτρου το 1972. Η θεματική της συνάντησης ήταν «Balance and perspectives of group theater» και είχε σκοπό να φέρει κοντά τοπικούς και διεθνείς καλλιτέχνες, αλλά και να δημιουργηθεί μια άμεση επικοινωνία αυτών με το κοινό.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  Συγγραφέας: Κείμενο/ιδέα: Naïma Baraka
  Σκηνοθεσία: Karolina Spaić


  Παίζουν: Naïma Baraka

  Τιμές Εισιτηρίων: 7 ευρώ
  Πληροφορίες: Αγορά εισιτηρίων στο ταμείο του θεάτρου και στο viva.gr
  Παραστάσεις: Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, 21:00
  Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/mainnavigation/%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B8%CE%B5%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%85/plays/rebel3d54cf67-7f11-4cc4-b6ac-1b9bc1bd3d24/
  Πληροφορίες Χώρου: Τεχνοχώρος Φάμπρικα, Μεγ. Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός. τηλ: 210 3411651.
  Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
  VIMA_WEB3b