MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Grammy 2023: Η Beyonce έσπασε ρεκόρ με τα περισσότερα βραβεία Grammy όλων των εποχών

Χθες το βράδυ, πραγματοποιήθηκε η 65η τελετή των βραβείων Grammy και η Beyonce έγραψε ιστορία, καταρρίπτοντας ένα ρεκόρ 25 χρόνων στον σημαντικότερο θεσμό της παγκόσμιας μουσικής.

Η Beyonce συγκινημένη με το ρεκόρ της στα Grammy 2023
Η Beyonce συγκινημένη με το ρεκόρ της στα Grammy 2023
Monopoli Team

Χθες το βράδυ, πραγματοποιήθηκε η 65η τελετή των βραβείων Grammy – στην Ελλάδα παρακολουθήσαμε την απονομή ζωντανά από την COSMOTE TV σήμερα, τα ξημερώματα της Δευτέρας. Πριν από λίγες ώρες, λοιπόν, η Beyonce έγραψε ιστορία, σπάζοντας ένα ρεκόρ 25 χρόνων στον σημαντικότερο θεσμό της παγκόσμιας μουσικής.

Συγκεκριμένα, η Beyonce κέρδισε τέσσερα βραβεία στα Grammy 2023, φτάνοντας τα 32 βραβεία συνολικά στην καριέρα της από την Ακαδημία.

Το βραβείο, με το οποίο έσπασε το ρεκόρ ήταν εκείνο για το Καλύτερο Dance/Ηλεκτρονικό Άλμπουμ για τον νέο δίσκο της, “Renaissance”.

“Προσπαθώ να μην συγκινηθώ υπερβολικά και προσπαθώ απλά να δεχτώ αυτή τη βραδιά” είπε όταν έσπασε και επίσημα το ρεκόρ. “Θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που με προστατεύει… Θέλω να ευχαριστήσω τον θείο μου Τζόνι, που δεν είναι εδώ, αλλά είναι εδώ με το πνεύμα του”. Ευχαρίστησε επίσης τους γονείς και τα τρία παιδιά της, πριν καταλήξει: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω την queer κοινότητα για την αγάπη σας και για το ότι ανακαλύψατε αυτό το είδος”.

Η Beyonce ήταν εκεί να παραλάβει το βραβείο της – σε αντίθεση με το πρώτο βραβείο της βραδιάς που αποτέλεσε την ισοπαλία της. Μισή ώρα μετά την έναρξη της τελετής, η τραγουδίστρια κέρδισε το Grammy για το καλύτερο R&B τραγούδι για το Cuff It. Ωστόσο, δεν ήταν εκεί για να το παραλάβει, με τον οικοδεσπότη Trevor Noah να αστειεύεται για την κίνηση του Λος Άντζελες και να λέει: “Η Beyonce είναι καθ’ οδόν”.

Το βραβείο παρέλαβε ο The-Dream, στιχουργός και συμπαραγωγός του δίσκου, ο οποίος επίσης αστειεύτηκε για την αργοπορία της Beyonce, ενώ μίλησε και ο Nile Rodgers, που συμμετείχε στο κομμάτι.

Το ρεκόρ της Beyonce μάλλον δεν θα παρηγορήσει τους θαυμαστές της, οι οποίοι θεωρούν ότι μέχρι τώρα θα έπρεπε να έχει κερδίσει ένα από τα δύο μεγαλύτερα βραβεία του θεσμού (για Καλύτερο Άλμπουμ και Καλύτερο Δίσκο της Χρονιάς). Φέτος τα βραβεία πήγαν στον Harry Styles και την Lizzo, αντίστοιχα. Το Τραγούδι της Χρονιάς, που έχει κερδίσει μόνο μία φορά στο παρελθόν μαζί με τις Destiny’s Child, κέρδισε φέτος η Bonnie Raitt.

Πριν από τα φετινά Grammy, το ρεκόρ για τα περισσότερα βραβεία του θεσμού κατείχε ο Ουγγροβρετανός συνθέτης κλασικής μουσικής Georg Solti, κερδίζοντας το τελευταίο και 31ο βραβείο του, το 1997. Έφυγε από τη ζωή την ίδια χρονιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNetflix: Οι 10 καλύτερες σειρές και ταινίες που θα δούμε τον Φεβρουάριο12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b