MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις, φεστιβάλ, μουσικές παραστάσεις και προβολές με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

Διήμερο αφιέρωμα στον Παύλο Σιδηρόπουλο στον Χώρο 2510

Το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, καλλιτέχνες που αγάπησαν και εμπνευστήκαν από την μουσική του Παύλου Σιδηρόπουλου θα χαρίσουν στο κοινό ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο μουσική, στον Χώρο 2510. Με την παρουσία τους θα τιμήσουν τον καλλιτέχνη ο Κυριάκος Δαρίβας, ο «Απροσάρμοστος» ντράμερ του Παύλου Σιδηροπούλου, ο Τολής Μαστροκόκαλος φίλος και μπασίστας του Παύλου από το συγκρότημα «Σπυριδούλα», καθώς και ο Ανδρέας Ζαφείρης, σκηνοθέτης και συγγραφέας της παράστασης. Παράλληλα ο «Ο πρίγκιπας της Ροκ», «ο αιώνιος έφηβος» με το αγγελικό πρόσωπο δίνει κίνητρο σε νέους εικαστικούς, οι οποίοι συμμετέχουν με μια έκθεση ζωγραφικής και τις δυο ημέρες από τις 19.00- 00.00.

4/2, 20:30-21:00: Πέτρος Λοΐζος (κιθάρα, φωνή), Νίκος Μαυρομάτης (κιθάρα, μαντολίνο) Γιάννης Μαυριτσάκης (Βιολί)/ 21.15 -22.00: Προκόπης Τσουκαρέλης (κιθάρα, φωνή)/ 22.15 -23.00: Χρήστος Αδαμόπουλος (κιθάρα, φωνή), Μανώλης Ουρανός (μπάσο), Βασίλης τσαρούμης (κρουστά)/ 23.15-00.00: Στέλιος Τσουκιάς (κιθάρα, φωνή)/ 00.15 – 00.45: Γιάννης Ορούτζογλου (πιάνο, φωνή, μελοποίηση ποιημάτων)/ 00.45 – 01.00: Μουσικό σχήμα ΔΩΜΑ, Άγγελος Φερίκογλου (κιθάρα, φωνή), Γιάννης Ορούτζογλου (πιάνο, φωνή)/ 01.15-01.45: Δέσποινα Αντωνέλλου & Άννα Μπλούνα (κιθάρα, φωνή)/ 02.00 – 02.30: Goosebumps band/ 02.45- 03.00: Μολυβιάτης Δημήτρης (κιθάρα, φωνή)

5/2, 18.30-19.45: Προβολή ταινίας “Ο Ασυμβίσβαστος”/ 20.00-20.45: Συζήτηση -Ομιλία με τους: Δαρίβας Κυριάκος (Aπροσάρμοστοι), Τόλης Μαστρόκαλος (Σπυριδούλα) Ανδρέας Ζαφείρης (Σκηνοθέτης – Συγγραφέας – Θεατρική Ομάδα 2510)/ 21.15-22.00: Τόλης Μαστρόκαλος & Παναγιώτης Γώγος (κιθάρα, φωνή)/ 22.15-22.45: Στέλιος Κοντοπαυλάκος (φωνή), Άκης Κουμεντάκος, Θέμης Κατράνης (Κιθάρα)/ 23.00-23.30: Κωνσταντίνος Φουρλάνος (φωνή, πλήκτρα, φυσαρμόνικα, καζού), Ανδρέας Παπανδρέου (ηλεκτρική κιθάρα) Φίλιππος Φαρής (καχόν, φωνή)/ 23.45-00.00: Δημήτρης Σταυρακάκης (Φωνή, λύρα)/ 00.00-00.30: Σπύρος Μαυράγγελος (κιθάρα, φωνή)

Χώρος 2510 – Θεμιστοκλέους 52, Εξάρχεια

“Βάκχες” του Ευριπίδη από τον θίασο της Δραματικής Σχολής Τράγκα στο Θέατρο Έναστρον

Από το Σάββατο 28 Ιανουαρίου και κάθε Σάββατο, ο θίασος της Δραματικής Σχολής Τράγκα θα παρουσιάζει τις “Βάκχες” του Ευρυπίδη, σε σκηνοθεσία Θάνου Περιστέρη στο Θέατρο Έναστρον. Υπόθεση: Λένε πως η κόρη του Κάδμου, η Σεμέλη, γέννησε παιδί του Δία. Πως κεραυνώθηκε θέλοντας να δει την θεϊκή μορφή του. Στάχτη έγινε, λένε. Κι από τη στάχτη της πήρε ο Δίας το έμβρυο, το έραψε στο μηρό του, απ’ όπου γεννήθηκε ο Διόνυσος… Λένε πως μεγάλωσε δίπλα στην Ινώ και κατόπιν με τις νύμφες του όρου Νύσα. Λένε πως ίδρυσε πόλεις και διαδίδει την τέχνη της οινοποιίας. Λένε πως έχει ακολουθία… Λένε πως είναι κατακτητής… Λένε πως έρχεται…Έρχεται; Σσσς! Θα ακούσει ο Πενθέας!
Ελεύθερη είσοδος, απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο τηλέφωνο: 6945777570
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
4/2, 20:00
Θέατρο Έναστρον – Δεληγιάννη 19, Εξάρχεια

ΙΡΙΔΑ VISIONS: Προβολή του ντοκιμαντέρ “Anaparastasis: Η ζωή και το έργο του Γιάννη Χρήστου” στον κινηματογράφο Ίριδα

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Ίριδα προβολή του ντοκιμαντέρ “Anaparastasis: Η ζωή και το έργο του Γιάννη Χρήστου” του Κωστή Ζουλιάτη. Ο Γιάννης Χρήστου (1926- 1970) ανήκει στις μεγάλες μορφές της μουσικής πρωτοπορίας του 20ου αιώνα, αν και ουσιαστικά αποτελεί σήμερα έναν μεγάλο άγνωστο. Το έργο του χαρακτηρίζεται από σπάνια ενότητα και συνέπεια, τόσο ως προς τις πρωτοποριακές τομές που εισήγαγε στον κόσμο των ήχων και στα καινοτόμα μουσικά συστήματα, όσο και ως προς το φιλοσοφικό του σύμπαν το οποίο εμπνέει και διαπνέει τις συνθέσεις του: ο μύθος, το υπερβατικό, ο μυστικισμός, το αρχέγονο, η τελετουργία, το απρόσιτο, ο πανικός, η υστερία… Μετά την προβολή, θα παρουσιαστεί σε πρώτη ακρόαση το έργο του Γιάννη Χρήστου «Μυστήριον» (1966-69), στην αναθεωρημένη εκδοχή που δημιούργησε ο Γιάννος Ηλιάδης με βάση τις σημειώσεις του συνθέτη, τις ημιτελείς ηχογραφήσεις και τις αυθεντικές μαγνητοταινίες.
4/2, 20:00 – προκράτηση θέσεων εδώ
Κινηματογράφος Ίριδα – Ακαδημίας 55, Αθήνα 
Η προκράτηση θέσεων ισχύει έως 15 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Στην συνέχεια η είσοδος γίνεται με σειρά προτεραιότητας. Την ημέρα της εκδήλωσης θα υπάρχει και αριθμός δωρεάν εισιτηρίων στην είσοδο.

Παρουσίαση του graphic novel της Γεωργίας Ζάχαρη στο βιβλιοπωλείο LIBER

Με αφορμή το Λογοτεχνιό Έτος Άλκης Ζέη και το “Καπλάνι της Βιτρίνας“, το πολυαγαπημένο μυθιστόρημα της που μεγάλωσε γενιές και γενιές και έγινε πρόσφατα graphic novel, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο εργαστήριο με τη δημιουργό Γεωργία Ζάχαρη, στο βιβλιοπωλείο LIBER στην Αγία Παρασκευή. Η δημιουργός θα αναφερθεί στα κόμικς, τα αγαπημένα μας βιβλία, τα ταξίδια, αλλά και για το πώς είναι να έχεις έναν μαγικό φίλο που είναι τίγρη και μπορεί να σε πάει παντού. Στο τέλος, θα όλοι οι παρευρισκόμενοι θα γίνουν καλλιτέχνες και θα φτιάξουν ένα συλλογικό κόμικ.
4/2, 12:00
Βιβλιοπωλείο LIBER – Ελπίδος 8, Αγία Παρασκευή
Για παιδιά από 8 ετών

Παρουσίαση του έργου του συγγραφέα Ισίδωρου Ζουργού

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, στο Κέντρο Τεχνών Μετς θα παρουσιαστεί το έργο του συγγραφέα Ισίδωρου Ζουργού από τον ίδιο. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα, ενώ αποσπάσματα από τα βιβλία του θα διαβάσει η ηθοποιός Μαρβίνα Πιτυχούτη και ο Χάρης Παπανικολάου θα παίξει ούτι, ντύνοντας μουσικά τη βραδιά.
4/2, 19:00
Κέντρο Τεχνών ΜΕΤΣ – Ευγένιου Βουλγάρεως 6

Ανοιχτή συζήτηση σε θέματα ψυχικής υγείας από την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία στο Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Λ. Αλεξάνδρας

Συνεχίζεται έως τον Απρίλιο, ο κύκλος ομιλιών με δωρεάν συμμετοχή, που διεξάγει ο Δήμος Αθηναίων στα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), σε συνεργασία με επιστημονικά αναγνωρισμένους φορείς, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την υποστήριξη των δημοτών σε θέματα αγωγής και υγείας. Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση σε θέματα ψυχικής υγείας, με ομιλήτρια τη Λίλλιαν Μαρκάκη, ψυχίατρο-ψυχοθεραπεύτρια και μέλος του ∆.Σ. της ΕΨΕ και του ΙΣΑ.
4/2, 17:00-19:00
Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Λ. Αλεξάνδρας – Λ. Αλεξάνδρας 152, Αθήνα

2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, Μυστήριο_0 Μυστήρια Μετάβασης: Η Τελετή Έναρξης των εκδηλώσεων

© John Stathis

Η Τελετή Έναρξης συνιστά την επίσημη και εμβληματική εκκίνηση του καλλιτεχνικού προγράμματος της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Μια ανοιχτή σε όλους γιορτή, που θα λάβει χώρα το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου. Η Τελετή Έναρξης αντλεί έμπνευση από την ιστορία και τη μυθολογία της ίδιας της πόλης: τις Πομπές και τη σύνδεση του Πάνω με τον Κάτω Κόσμο. Το απόγευμα του Σαββάτου 4 Φεβρουαρίου καταφθάνουν στην πόλη της Ελευσίνας τέσσερις Πομπές ανθρώπων, θαλάσσιες και χερσαίες, οι TimeCircus. Μετά το πέρας της πρώτης φάσης της Τελετής Έναρξης θα γίνει μια εκδήλωση, στις 19:00, στο παράκτιο μέτωπο, με τίτλο “Μυστήρια Μετάβασης“, σε ιδέα/σύλληψη του Γενικού Καλλιτεχνικού Διευθυντή, Μιχαήλ Μαρμαρινού και σκηνοθεσία του διακεκριμένου Βρετανού σκηνοθέτη, Chris Baldwin.
Οι δράσεις συνεχίζονται αμέσως μετά, με την πέμπτη πομπή του κόσμου, καθώς βαδίζει κατά μήκος της παραλιακής οδού, προς τα ανατολικά, σε μια Πολιτιστική Διαδρομή με 21 διαφορετικές δράσεις σε ιδιότυπα σημεία.
Στη συνέχεια, το Πρώην Εργοστάσιο ΙΡΙΣ ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό για να υποδεχτεί το μυθικό γκρουπ των 90’s, τους Στέρεο Νόβα (Κωνσταντίνος Βήτα και Μιχάλης Δέλτα), σε μία βραδιά που θα κλείσει με ένα κάλεσμα σε χορό, στην Αποθήκη 1 του Παλαιού Ελαιουργείου, σε ένα πάρτι με μουσικές επιλογές αποκλειστικά γυναικών DJs.
H Τελετή Έναρξης θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, με την πόλη να γίνεται μια υπαίθρια σκηνή: για να υποδεχθεί δύο εκθέσεις, το “Μυστήριο 17 Μελίνα” και το “Μυστήριο 44 7 Στήλες του Heiner Goebbels”, φωτιστικές και βίντεο εγκαταστάσεις, όπως το “Μυστήριο 32 Πρόσωπα της Lina Bertucci”, περφόρμανς όπως το “Μυστήριο 108 ΚΑΜΑΡΕΣ” του Ευριπίδη Λασκαρίδη, εικαστικές εκθέσεις όπως το “Μυστήριο 177 Visions from the Underworld”, την έκθεση-εγκατάσταση “Αποθέματα: Inventory II, Βασίλης Γεροδήμος – Τζένη Αργυρίου” και ξεναγήσεις όπως το “Μυστήριο 20 Αφηγηματική Αρχαιολογία”.
4/2 από τις 17:00 μέχρι τις 02:00 και 5/2 από τις 11:00 μέχρι τις 20:00
Ελεύθερη συμμετοχή με προκράτηση θέσης εδώ

26ο Παζάρι Βιβλίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Για 26η χρονιά επιστρέφει η συνάντηση που έχουν αγαπήσει όλοι οι βιβλιοφάγοι της Αθήνας, το Παζάρι Βιβλίου! Από την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, η Πλατεία Κλαυθμώνος θα φιλοξενήσει το μεγαλύτερο και πλέον οργανωμένο Παζάρι Βιβλίου, με κεντρικό σύνθημα «Το βιβλίο είναι η δύναμή σου», ιδανική ευκαιρία για όσους θέλουν να “χαζέψουν” χιλιάδες τίτλους βιβλίων σε πολύ χαμηλές τιμές, που αρχίζουν από μόλις 1 ευρώ!
4/2 και 5/2, 09:00-21:00
Είσοδος Δωρεάν, με δυνατότητα αγοράς 10.000 τίτλων βιβλίου σε πολύ χαμηλές τιμές
Μέχρι 19 Φεβρουαρίου 
Πλατεία Κλαυθμώνος

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο 26ο Παζάρι Βιβλίου επιστρέφει στην πλατεία Κλαυθμώνος12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b