MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
PERFORMANCE

Axis Mundi- Το τελευταίο δέντρο, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τσιάμη στο Bios

Ο μύθος του Ερυσίχθονα, το πρώτο οικολογικό μήνυμα στην ιστορία της ανθρωπότητας, γίνεται performance για τις συνέπειες της ανθρώπινης αλαζονείας και από-ιεροποίησης της Φύσης, με τίτλο «Axis Mundi- Το τελευταίο δέντρο» και παρουσιάζεται, στο Bios, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τσιάμη.

Monopoli Team

«Axis Mundi -Το Τελευταίο Δέντρο»: Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Τσιάμης και οι συνεργάτιδες του μεταγράφουν το μύθο του Ερυσίχθονα- τον πρώτο μύθο με οικολογικό μήνυμα, στην ιστορία της ανθρωπότητας – και παρουσιάζουν, στο Bios, μία περφόρμανς για τις ολέθριες συνέπειες της ανθρώπινης αλαζονείας και της από-ιεροποίησης της Φύσης.

Ο Ερυσίχθων για να χτίσει το νέο του παλάτι κόβει όλα τα δέντρα του άλσους της Δήμητρας ακόμη και το αγαπημένο Ιερό Δέντρο της θεάς. Η Δήμητρα τον τιμωρεί με ακόρεστη πείνα. Ο Ερυσίχθων τρώει τα πάντα, όμως τίποτα δεν μπορεί να χορτάσει την πείνα του. Όταν πια δεν του έχει μείνει κάτι άλλο, τρώει τις ίδιες του τις σάρκες.

Axis Mundi -Το Τελευταίο Δέντρο: Λίγα λόγια για την παράσταση

Στην παράσταση «Axis Mundi -Το Τελευταίο Δέντρο», o μύθος του Ερυσίχθονα παρουσιάζεται με βάση τους κώδικες που έχει αναπτύξει η ομάδα Per Theater Formance κατά την πολυετή έρευνα της πάνω στις σχέσεις τελετουργίας και παραστατικών τεχνών. Η παράσταση ενσωματώνει πληροφορίες και στοιχεία από την αρχέγονη σχέση των ανθρώπων με τα δάση, από τα Ιερά δέντρα της παγκόσμιας μυθολογίας, καθώς και από τις πρακτικές δεντρολατρείας των αρχαίων πολιτισμών και τα τελετουργικά που τις συνόδευαν (προσφορές, εκστατικούς χορούς, επικλήσεις).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧάος & Τάξη (Ένας Φαύλος Κύκλος) στο Θέατρο 10412.09.2018

Από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι και σήμερα το δέντρο βρίσκεται στο κέντρο πολλών θρησκευτικών λατρειών. Το «Κοσμικό Δέντρο» ή αλλιώς το «Δέντρο της Ζωής» αποτελεί τον άξονα πάνω στον οποίο στηρίζεται ο κόσμος (Axis Mundi). Από τα αρχαία ιερά δέντρα όμως μέχρι τη μαζική καταστροφή των δασών και την κλιματική κρίση έχει μεσολαβήσει ένας πολιτισμός ολέθριος για το περιβάλλον. Η παράσταση διαπραγματεύεται τις προϋποθέσεις συνέχισης της ζωής πάνω στα συντρίμμια ενός πολιτισμού που απέρχεται, με βάση τη συνεργατική συμβίωση ανθρώπου και φύσης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Δραματουργία: Δημήτρης Τσιάμης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τσιάμης

Σκηνικά: Νίκη Ψυχογιού
Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού
Φωτισμοί: Εβίνα Βασιλακοπούλου

Παίζουν: Λυσάνδρα Αναστασοπούλου, Αλίκη Στενού, Δημήτρης Τσιάμης.

Διάρκεια: 75’
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 12€, Μειωμένο: 8€
Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr, 11876, WIND, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Αθηνόραμα, Yoleni’s
Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Χριστίνα Χατζημαρινάκη
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/axis-mundi-to-teleutaio-dentro/
Πληροφορίες Χώρου: Bios - Πειραιώς 84 ,Πειραιώς 84, Αθήνα. Τηλ. +30.2103425335 , email:[email protected] | https://pireos84.bios.gr/
Φωτογραφίες: Κωστής Καλλιβρετάκης
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Το Κιβώτιο, του Άρη Αλεξάνδρου για 11η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Κώστας Τσιούκας χορογραφεί την «Ιεροτελεστία της Άνοιξης» στο Θέατρο Σφενδόνη
ΘΕΑΤΡΟ
Ο «Βιτρούβιος» του Στέφανου Κακαβούλη στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
Θεατρικά Νέα
Μια ζωή – Ο μονόλογος μιας μοδίστρας: Η παράσταση με τη Νένα Μεντή στο Βασιλικό Θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ
Η Απόσταση: Η παράσταση του Τιάγκο Ροντρίγκες από την Αβινιόν στη Στέγη
ΘΕΑΤΡΟ
Μη με λησμονεί: Η παράσταση του ΚΘΒΕ έρχεται στο Θέατρο Ιλίσια
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Βυσσινόκηπος, του Αντόν Τσέχωφ στο Βασιλικό Θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ
Γέρμα (η ανεκπλήρωτη), σε σκηνοθεσία Μαρίας Πρωτόπαππα στο Βασιλικό Θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ
Υλικό Αρχείου: Μια πολυμεσική site-specific παράσταση της Γιολάντας Μαρκοπούλου στο Drft Space
ΘΕΑΤΡΟ
Κάθε Τρίτη με τον Μόρι: Η παράσταση σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Βαλτινού στη Θεσσαλονίκη
ΘΕΑΤΡΟ
Tanko Down, από την ομάδα χορού Prolet OCD στο An Club
ΘΕΑΤΡΟ
Πέρσες: Ο Χρήστος Θεοδωρίδης σκηνοθετεί το αντιπολεμικό έργο του Αισχύλου στην Επίδαυρο