MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΞΙΔΙΑ

Sky Yachting: Πώς τα πολυτελή αερόπλοια θα φέρουν την απόλαυση της κρουαζιέρας στους ουρανούς

Ξεχάστε τα λαμπερά yacht, τα τεράστια κρουαζιερόπλοια, τα ιδιωτικά τζετ και τα υπερηχητικά αεροπλάνα. Το μέλλον των ιπτάμενων ταξιδιών πολυτελείας είναι τα αερόπλοια που σε λίγα χρόνια θα κάνουν κρουαζιέρες στους ουρανούς.

Monopoli Team

Τα αερόπλοια, τα οποία για αιώνες αντικατόπτριζαν το εφευρετικό πνεύμα οραματιστών όπως ο Λεονάρντο ντα Βίντσι και ο Ιούλιος Βερν, επιχειρούν σήμερα τη μεγάλη επιστροφή. Αν και ποτέ δεν πρόκειται να ανταγωνιστούν τα αεροπλάνα στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, τα αερόπλοια προσφέρουν χαμηλό λειτουργικό κόστος, μειωμένες απαιτήσεις υποδομής και σημαντικά χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Τα πλεονεκτήματα των αερόπλοιων ίσως είναι η λύση στον τομέα των περιφερειακών ταξιδιών, όπου η αυξανόμενη πίεση από τις κυβερνήσεις και τις περιβαλλοντικές ομάδες απειλεί να περιορίσει τα εμπορικά αεροπορικά ταξίδια.

Σε μια προσπάθεια να προλάβει τα μέτρα που θα επιβάλλουν ενδεχόμενοι μελλοντικοί κανονισμοί, ο ισπανικός αερομεταφορέας Air Nostrum παρήγγειλε πρόσφατα 10 αερόπλοια Airlander από την Hybrid Air Vehicles (HAV) της Βρετανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆνθρωποι & data: Ποιο μέλλον οραματιζόταν Δοξιάδης για την Αθήνα;12.09.2018

Το Airlander 10, το οποίο αναμένεται να πιστοποιηθεί και να πραγματοποιήσει εμπορικές πτήσεις το 2026, μπορεί να μεταφέρει περίπου 130 άτομα και να ταξιδεύει με ταχύτητα μεταξύ 50 και 70 κόμβων χρησιμοποιώντας άκαυστο ήλιο για άνωση και τέσσερις παλινδρομικούς κινητήρες με κηροζίνη για πρόωση -ένα σύστημα που θα καταναλώνει 90% λιγότερο καύσιμο από αεροσκάφη παρόμοιου μεγέθους.

Επίσης πρόκειται να διαμορφωθεί κατάλληλα για την αγορά πολυτελείας, με μια πλειάδα από σουίτες που θα φιλοξενούν τους επιβάτες ενώ το αερόπλοιο θα παραμένει στον αέρα για πέντε συνεχείς ημέρες.

Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑυθεντικός Ραφαήλ αποδεικνύεται μυστηριώδης πίνακας, χάρη σε τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b