MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Κάποτε στην Ισλανδία

Ταινίες για γνήσιους και σκληροπυρηνικούς σινεφίλ στις αίθουσες αυτή τη βδομάδα, με την ταινία που ξεχωρίζει να έρχεται από τον ευρωπαϊκό βορρά.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Η χώρα του Θεού

Το φιλμ «Η χώρα του Θεού» μας μεταφέρει στην Ισλανδία του 19ου αιώνα όπου παρακολουθούμε την οδύσσεια ενός νεαρού ιερέα που έχει πάθος για την φωτογραφία κι εκεί, στο νησί των Βίκινγκς, ανακαλύπτει ένα επίγειο παράδεισο με αληθινά ελεύθερους ανθρώπους που ζουν αρμονικά με την φύση και δίχως θρησκευτικούς καταναγκασμούς.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Νοσταλγία

Η ιταλική «Νοσταλγία» του Μάριο Μαρτόνε αφορά στην επιστροφή μετά από μακρόχρονη απουσία ενός μεσήλικα στην πόλη του, την Νάπολη. Πρόκειται για ένα ταξίδι που φαινομενικά μόνο έχει νοσταλγικό χαρακτήρα καθώς στην πραγματικότητα ο ήρωας (μια εξαίρετη εσωτερική ερμηνεία από τον ΠιερφρανσέσκοΦαβίνο) επιστρέφει στη γενέτειρα του για να κλείσει υποθέσεις από το παρελθόν.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Joyland

Το καλό τριτώνει για τη βδομάδα αυτή, με μια ταινία χάρμα οφθαλμών και αισθήσεων. Το πακιστανικό και βραβευμένο στις Κάνες «Joyland» αφορά σε ένα πρώτο επίπεδο μια καταραμένη ερωτική ιστορία, οι παρενέργειες της οποίας απελευθερώνουν ερωτικά σχεδόν όλους τους χαρακτήρες του έργου.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Μπελ: Ο δράκος και η πριγκίπισσα

Ένα animationμε εικαστικές αρετές είναι το γιαπωνέζικο «Μπελ: Ο δράκος και η πριγκίπισσα» του υποψήφιου για όσκαρ Μαμόρου Χοσόντα, μια ακόμη ταινία που έκανε επίσημη πρεμιέρα στο φεστιβάλ των Κανών.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Εκτός ελέγχου

Τέλος, η περιπέτεια αιθέρων «Εκτός ελέγχου» με τον Τζέραρντ Μπάτλερ σε ρόλο ηρωικού πιλότου επιβατηγού αεροσκάφους είναι μια ταινία που καταργεί κάθε έννοια αληθοφάνειας.
Αίθουσες προβολής

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b