MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Έφυγε από τη ζωή ο David Crosby των The Byrds και Crosby, Stills and Nash – Το “αντίο” του Graham Nash

“Ξέρω ότι οι άνθρωποι έδιναν βάση στην εκρηκτική σχέση μας, αλλά αυτό που μας ένοιαζε πάντα ήταν η χαρά του να κάνουμε μαζί μουσική” έγραψε ο πρώην συνεργάτης του, Graham Nash, με τα social media να κατακλύζουν με μηνύματα από rock stars.

Crosby, Stills & Nash
Monopoli Team

Ο David Crosby, ιδρυτικό μέλος δύο ιστορικών ροκ συγκροτημάτων, των The Byrds και των Crosby, Stills & Nash έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.

Την είδηση επιβεβαίωσε η σύζυγός του σε μία δήλωση στο Variety: “Με τεράστια λύπη, μετά από μία μεγάλη ασθένεια, ο αγαπημένος μας David (Croz) Crosby έφυγε από τη ζωή. Ήταν περιτριγυρισμένος από τη σύζυγο και αδελφή ψυχή Jan και τον γιό του, Django. Παρ’ όλο που δεν είναι πια κοντά μας, η ανθρωπιά και η ευγενική ψυχή του θα συνεχίσει να μας καθοδηγεί και να μας εμπνέει. Η κληρονομιά του θα συνεχίσει να ζει μέσα από την θρυλική μουσική του”.

“Ειρήνη, αγάπη και αρμονία σε όλους όσοι ήξεραν τον David και σε όσους άγγιξε. Θα μας λείψει φοβερά. Αυτή τη στιγμή, ζητούμε με σεβασμό για την ιδιωτικότητά μας, όσο θρηνούμε και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη βαθιά απώλεια” συνέχισε.

Το 1964, ο David Crosby είχε ιδρύσει το folk-rock συγκρότημα The Byrds, μαζί με τους Roger McGuinn, Gene Clark, Chris Hillman και Michael Clarke. Έμεινε μαζί τους για λίγα μόνο χρόνια, αφού τον έδιωξαν το 1967 – αφού πρώτα είχε εξελίξει τον ήχο τους, από Beatles επιρροές, σε πιο ψυχεδελικά μονοπάτια. Μαζί κυκλοφόρησαν τέσσερα ολοκληρωμένα άλμπουμ, ενώ εμφανίστηκε και στο πέμπτο “The Notorious Byrd Brothers”, για το οποίο είχε ξεκινήσει τις ηχογραφήσεις, πριν απολυθεί.

Ένα χρόνο μετά την απόλυση από τους The Byrds, ίδρυσε τους Crosby, Stills & Nash με τον Graham Nash και τον Stephen Stills. Κέρδισαν Grammy Πρωτοεμφανιζόμενου Καλλιτέχνη χάρη στο ομώνυμο ντεμπούτο τους. Η δεύτερη μόλις εμφάνισή τους ήταν στο ιστορικό Woodstock του 1969, ενώ πολύ συχνά συνεργάζονταν με τον Neil Young, που έβαλε και το δικό του επίθετο στο όνομα της μπάντας.

Μόλις έμαθε “με μεγάλη και βαθιά λύπη” τα νέα, ο Graham Nash, πρώην συνεργάτης του και μέλος των Crosby, Stills & Nash, έσπευσε να αποτίσει φόρο τιμής στον παλιό του φίλο, ανεβάζοντας μια ασπρόμαυρη φωτογραφία με τις θήκες της κιθάρας τους, η μία δίπλα στην άλλη, και ένα συγκινητικό μήνυμα:

“Ξέρω ότι οι άνθρωποι τείνουν να δίνουν βάση στο πόσο εκρηκτική ήταν η σχέση μας πολλές φορές, ωστόσο αυτό που είχε πάντα σημασία για εμένα και τον David πάνω από όλα ήταν η καθαρή ευτυχία του να κάνουμε μαζί μουσική, ο ήχος που ανακαλύπταμε μαζί, και η βαθιά φιλία που μοιραζόμασταν όλα αυτά τα χρόνια” έγραψε ο 80 χρονος μουσικός στο Instagram.

“Ο David ήταν ένας θαρραλέος άνθρωπος στη ζωή και τη μουσική. Αφήνει πίσω του ένα τεράστιο κενό στον κόσμο ως μία καθαρή προσωπικότητα και ταλέντο. Μιλούσε για το μυαλό, την καρδιά και το πάθος του μέσα από την όμορφη μουσική του και αφήνει πίσω του μία μεγάλη κληρονομιά. Αυτά είναι τα πράγματα με τη μεγαλύτερη σημασία. Η καρδιά μου με την σύζυγό του, Jan, τον γιο του, Django και όλους τους ανθρώπους που άγγιξε σε αυτόν τον κόσμο” συνέχισε.

Ο David Gilmour των Pink Floyd, επίσης αποχαιρέτησε τον καλό του φίλο, David Crosby, με ένα tweet, στο οποίο έγραφε: “Τραγουδήσαμε μαζί, παίξαμε μαζί και περάσαμε πολύ καλά μαζί. Ο Croz θα μου λείψει περισσότερο από όσο μπορούν να περιγράψουν οι λέξεις. Καλό ταξίδι”.

Εξίσου συγκινητικό ήταν το “αντίο” της Marianne Faithfull, που αποχαιρέτησε τον “ιδιοφυή David Crosby” με μερικά δικά του λόγια: “Δεν μου αρέσει η απληστία, δεν μου αρέσει η άγνοια, δεν μου αρέσει ο θυμός. Αλλά αγαπώ την αγάπη”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Μαριάν Φέιθφουλ είναι πολλά περισσότερα από μούσα του Μικ Τζάγκερ12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b