MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Έντι Ρέντμεϊν: Πέντε κορυφαίοι ρόλοι που αποδεικνύουν το ταλέντο του

Σήμερα, 6 Ιανουαρίου, ο Έντι Ρέντμεϊν γιορτάζει τα 41α γενέθλιά του κι εμείς θυμόμαστε πέντε συγκλονιστικές ερμηνείες από την καριέρα του.

Monopoli Team

Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, ο Έντι Ρέντμεϊν, ο Βρετανός ηθοποιός που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς το 2015 με την ερμηνεία του ως Στίβεν Χόκινγκ στην “Θεωρία των Πάντων”, σήμερα γίνεται 41 χρονών!

Μέσα σε είκοσι περίπου χρόνια, ο Ρέντμεϊν έχει μεταμορφωθεί από μοντέλο σε ηθοποιό σε μεγάλες θεατρικές σκηνές της Αγγλίας και πλέον σε αστέρα του Χόλιγουντ, όλα χάρη στο τεράστιο ταλέντο του. Η πρώτη μεγάλη επιτυχία του ήρθε μόλις πριν δέκα χρόνια στην παράσταση “Red”, για την οποία κέρδισε και βραβείο Olivier B’ Ανδρικού Ρόλου. Από τότε έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του κινηματογράφου, από την Νάταλι Πόρτμαν μέχρι και τον Τζόνι Ντεπ, ενώ έχει κερδίσει και ένα βραβείο Όσκαρ.

Με αφορμή τα 41ά γενέθλια του, εμείς θυμόμαστε τις πέντε πιο συγκλονιστικές ερμηνείες του, που μας απέδειξαν ξανά και ξανά το μεγάλο του ταλέντο.

Φανταστικά Ζώα και πού Βρίσκονται
Eddie Redmayne ως Νιουτ Σκάμαντερ

Eddie Redmayne ως Νιουτ Σκάμαντερ

Ένα από τα highlights της καριέρας του Έντι Ρέντμεϊν είναι φυσικά “Φανταστικά Ζώα”, το prequel του Χάρι Πότερ της J.K. Rowling, όπου πρωταγωνιστεί ως ένας εσωστρεφής μάγος στην Νέα Υόρκη. Ο ηθοποιός ανταποκρίθηκε τέλεια στο απαιτητικό αυτό franchise, που έχει μάλιστα κερδίσει συνολικά 7 υποψηφιότητες BAFTA!

Επτά Μέρες με τη Μέριλιν
O Έντι Ρέντμεϊν ως Κόλιν Κλαρκ

O Έντι Ρέντμεϊν ως Κόλιν Κλαρκ

Σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς ρόλους του, ο Ρέντμειν υποδύεται τον Κόλιν Κλαρκ, τον βοηθό του διάσημου σκηνοθέτη σερ Λόρενς Ολιβιέ (Κένεθ Μπράνα). Η ταινία ακολουθεί την θυελλώδη σχέση του Ολιβιέ με την Μέρλιν Μονρό (Μισέλ Ουίλιαμς), καθώς δουλεύουν μαζί στην ταινία “Ο Πρίγκιπας και η χορεύτρια”. Μπορεί η Μονρό να αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο, αλλά ο Έντι Ρέντμεϊν κλέβει την παράσταση ως ο Κλαρκ, που αφηγείται την ιστορία.

Les Miserables
O Έντι Ρέντμεϊν ως Marius

O Έντι Ρέντμεϊν ως Marius

Στο “Les Miserables”, ο Έντι Ρεντμέιν υποδύθηκε τον αγαπητό ρόλο του Marius, ενός φοιτητή που συμμετέχει στην επανάσταση της Γαλλίας του 19ου αιώνα. Μέσα σε ένα all-star καστ γεμάτο τεράστια ονόματα του κινηματογράφου, από τον Χιού Τζάκμαν μέχρι την Αν Χάθαγουεϊ, ο Ρέντμειν κατάφερε να ξεχωρίσει, κυρίως γιατί αφέθηκε και “αγκάλιασε” όλα τα συναισθήματα που απαιτούσε η τραγική ιστορία της ταινίας.

Το κορίτσι από τη Δανία
O Έντι Ρέντμεϊν ως Λίλι Έλμπε

O Έντι Ρέντμεϊν ως Λίλι Έλμπε

Ο Ρέντμειν κέρδισε την δεύτερη συνεχόμενη υποψηφιότητα του για Βραβείο Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για το “Κορίτσι από τη Δανία”, που αφηγείται την ιστορία ζωής ίσως της πρώτης transgender γυναίκας, που έκανε εγχείρηση αλλαγής φύλου. Η ταινία εξερευνά το ταξίδι του Ρέντμειν και της συζύγου του (Αλίσια Βικάντερ), καθώς ανακαλύπτει ότι έχει γεννηθεί με το λάθος φύλο. Τελικά Όσκαρ κέρδισε μόνο η Βικάντερ, πολλοί όμως πίστευαν ότι και στον Έντι άξιζε το δεύτερο βραβείο.

Η Θεωρία των Πάντων
Έντι Ρέντμεϊν ως Στίβεν Χόκινγκ

Έντι Ρέντμεϊν ως Στίβεν Χόκινγκ

Αν έπρεπε να διαλέξουμε την κορυφαία ερμηνεία του Έντι Ρεντμέιν αυτή σίγουρα θα ήταν στον ρόλο του Στίβεν Χόκινγκ στην “Θεωρία των Παντών”. Η συγκινητική βιογραφική ταινία ακολουθεί τη ζωή του σπουδαίου επιστήμονα και τα ανυπέρβλητα εμπόδια που έπρεπε να νικήσει μετά την διάγνωση του. Ο έρωτας του με την δεύτερη σύζυγο του, Τζέιν Χόκινγκ (Φελίσιτι Τζόουνς) μάς έδειξε την μεγάλη καρδιά πίσω από αυτό το απίστευτο μυαλό. Ο Ρέντμειν κέρδισε το πρώτο του βραβείο Όσκαρ για Α’ Ανδρικό Ρόλο και φυσικά το άξιζε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Δίκη των 7 του Σικάγου: Η αληθινή ιστορία πίσω από την νέα ταινία του Netflix12.09.2018

Περισσότερα από Σαν σήμερα
VIMA_WEB3b