MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

8 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν στην πόλη το τριήμερο των Χριστουγέννων

Εκδηλώσεις, συναυλίες, προβολές, χριστουγεννιάτικα bazzar, για το τριήμερο 24-26 Δεκεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

2ο Χριστουγεννιάτικο Bazaar στον Χώρο 2510
Χριστουγεννιάτικο bazaar, Photo by Elena Mozhvilo on Unsplash

Χριστουγεννιάτικο bazaar, Photo by Elena Mozhvilo on Unsplash

Ο Χώρος 2510 διοργανώνει το 2ο Χριστουγεννιάτικο Bazaar στα Εξάρχεια. Έως και 50 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας την δουλειά τους στο ευρύτερο κοινό. Στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar το κοινό θα βρεί Χειροποίητες δημιουργίες, Χειροποίητα Κοσμήματα, Second Hand και Vintage ρούχα, Χριστουγεννιάτικα Γούρια, Κεριά, Αρωματικά χώρου, Scrunchies, Tote Bags, Prints, Stickers, Βιβλία, Πίνακες Ζωγραφικής, κ.α. Προσφέροντας χαρά σε αγαπημένα πρόσωπα και κάνοντας ξεχωριστά δώρα, το κοινό θα στηρίξει παράλληλα νέους δημιουργούς και έναν Συνεργατικό Χώρο Πολιτισμού.
24.12, 25.12 και 26.12 στις 14.00-22.00
Από τις 22 Δεκεμβρίου έως τις 27 Δεκεμβρίου
Χώρος 2510, Θεμιστοκλέους 52, Εξάρχεια (Ισόγειο & Πρώτος Όροφος), Κωλέττη 21, Εξάρχεια (Υπόγειο)

Η Αθηναϊκή Μαντολινάτα «Νικόλαος Λάβδας», οι VaniLa swing και ο Δώρος Δημοσθένους στην Πλατεία Συντάγματος

VaniLa Swing

Την Παραμονή των Χριστουγέννων, Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, το soundtrack της πλατείας Συντάγματος είναι άκρως χριστουγεννιάτικο, όπως αρμόζει στη μέρα. Το μουσικό πρόγραμμα ξεκινά, όπως πάντα, στις 11.00, με πρωτότυπες και διασκευασμένες εορταστικές και κατανυκτικές μελωδίες, αριστουργηματικά έργα του παγκόσμιου κλασικού ρεπερτορίου αλλά και χριστουγεννιάτικες σουίτες από τη Μεσόγειο και τη Βόρεια Ευρώπη, από την 20μελή Αθηναϊκή Μαντολινάτα «Νικόλαος Λάβδας». Η συνέχεια αναμένεται χορευτική αφού στις 14.00 έρχονται οι VaniLa swing πιο ανανεωμένοι από ποτέ, για να παρουσιάσουν τραγούδια τους και διασκευές σε επιτυχίες, μόνο όπως αυτοί ξέρουν! Ακόμη, όσοι βρεθούν στο Σύνταγμα στις 18.30, θα απολαύσουν Τα Χριστούγεννα του Elvis, ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο live, μέσα από τα χριστουγεννιάτικα και gospel τραγούδια της καριέρας του Elvis Presley, που θα παρουσιάσει ο Δώρος Δημοσθένους παρέα με ένα σχήμα από εξαιρετικούς σολίστες.
24.12 στις 14.00-22.00
Πλατεία Συντάγματος, Σύνταγμα

Η Μαγεία των Χριστουγέννων έρχεται στο στολισμένο City Link με μουσικές εκδηλώσεις και εορταστικά show

Μια σειρά ξεχωριστών εορταστικών εκδηλώσεων μάς καλεί να συνδυάσουμε βόλτες, ψώνια και μοναδικές γεύσεις, με συνοδεία ζωντανής μουσικής από 17 έως 31 Δεκεμβρίου. Για άλλη μια χρονιά, το City Link γεμίζει την Αθήνα με φως και χρώμα σε μία εντυπωσιακή δημιουργική σύνθεση της εξαιρετικής σχεδιάστριας φωτισμού Στέλλας Κάλτσου. Το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, μεταξύ άλλων, στις 14.00 -16.20, ο Μέμος Μπεγνής θα ερμηνεύσει τραγούδια pop & jazz, από το παγκόσμιο ρεπερτόριο και στο πιάνο θα τον συνοδεύσει ο μουσικός Κωνσταντίνος Παγιάτης. Ακόμη το κοινό θα παρακολουθήσει την Elena μαζί με τον Chris, σε pop, jazz ρυθμούς.
24/12 στις 14.00 – 16.00, 16.45 – 18.45 και 13.00 – 17.00
Από 17 έως 31 Δεκεμβρίου

City Link, Αμερικής 4, Αθήνα

Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες και συναυλίες στο The Ellinikon Experience Park

Το “Ellinikon Experience Park” υποδέχεται τα φετινά Χριστούγεννα με μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων από τις 9 Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου. Κάθε σημείο του Experience Park αποκαλύπτει μια ανεπανάληπτη, Χριστουγεννιάτικη διαδραστική εμπειρία που γίνεται πραγματικότητα, μέσα από την ενέργεια των επισκεπτών. Την εορταστική εμπειρία συμπληρώνουν οι γιορτινές προτάσεις από γνωστές εταιρείες, γύρω από το επιβλητικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο. Στο Christmas Hub δίπλα στο σιντριβάνι, μικροί και μεγάλοι δοκιμάζουν τη δημιουργική τους διάθεση και φτιάχνουν πρωτότυπες Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με βιώσιμα υλικά. Παράλληλα, θα απολαύσουμε συναρπαστικές μουσικές εμπειρίες από το συγκρότημα “The Swingin” Cats Roaming Band και θα μπουν στον ρυθμό των Χριστουγέννων.
24/12, 25/12 και 26/12 στις 09.00 – 22.00
Από τις 9 Δεκεμβρίου 2022 έψς τις 8 Ιανουαρίου 2023

The Ellinikon Experience Park, Ελληνικό

Προβολή ταινίας «Ο Γκριντς» στο Δημοτικό Κινηματογράφο Καλυψώ

Ένας μήνας γεμάτος εκδηλώσεις, με λούνα παρκ πολλά ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια, διαδραστικές εκδηλώσεις, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και συναυλίες προσφέρει για τις ημέρες των γιορτών ο Δήμος Καλλιθέας. Την Κυριακή 25/12, θα πραγματοποιηθεί προβολή ταινίας «Ο Γκριντς» στο Δημοτικό Κινηματογράφο Καλυψώ. Μια μεταγλωττισμένη γαλλική animation ταινία σε σκηνοθεσία Yarrow Cheney, Scott Mosier, κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Υπόθεση: Ο Γκριντς είναι κακούλης. Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς να σου τη σπάσουν τα Χριστούγεννα! Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός κυνικού γκρινιάρη που θέλει να κλέψει τα Χριστούγεννα και να τα εξαφανίσει μια για πάντα. Όμως η καρδιά του θα γλυκάνει εξαιτίας του γενναιόδωρου πνεύματος ενός μικρού κοριτσιού. Αστεία, ενθουσιώδης και άκρως ψυχαγωγική, η ιστορία του Γκριντς μιλάει όπως καμία άλλη για την ουσία των Χριστουγέννων, για την αγάπη των γιορτινών ημερών και για τη δύναμη της αισιοδοξίας.
25/12 στις 18.00
Δημοτικός Κινηματογράφος Καλυψώ, Γρηγ. Λαμπράκη & Καλυψούς, Καλλιθέα

Ατμοσφαιρική Παραμονή Χριστουγέννων στην Πλατεία Κοτζιά

Στις 24 Δεκεμβρίου, μικροί και μεγάλοι μπορούν να «φωτίσουν» την πόλη με τις ευχές τους και ο ουρανός στην πλατεία Κοτζιά γεμίζει με τα παραδοσιακά φαναράκια της «Νύχτας των Ευχών». Την ίδια ώρα, θα ακούγονται ζωντανά οι μουσικές επιλογές των παραγωγών του Pepper 96.6, ενώ θα ακολουθήσει και ένα μεγάλο πάρτι του ραδιοφωνικού σταθμού μπροστά από το Δημαρχείο της Αθήνας.
24/12 στις 17.00
Πλατεία Κοτζιά 

Παγοδρόμιο στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ

Από την 1η Δεκεμβρίου το Παγοδρόμιο επιστρέφει στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ και οι επίδοξοι πατινέρ θα έχουν και πάλι την ευκαιρία να στροβιλιστούν στον πάγο υπό τους ήχους αγαπημένων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Τοποθετημένο στη βόρεια όχθη του Καναλιού, στο ύψος του Κέντρου Επισκεπτών, δίνει και φέτος στους φίλους του κατεξοχήν χριστουγεννιάτικου σπορ την ευκαιρία να απολαύσουν μια μαγευτική θέα του χορού των Σιντριβανιών και του φωτισμένου Καναλιού “εκ των έσω”. Το Παγοδρόμιο λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 μέχρι τις 22.00, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
24/12, 25/12 και 26/12 στις 10.00-22.00
Από 1 Δεκεμβρίου μέχρι 31 Ιανουαρίου 2023
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφόρος Συγγρού Ανδρέα 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧριστούγεννα στην πόλη: Κάνουμε μία βόλτα στην στολισμένη Αθήνα12.09.2018

Αθλητισμός και Ευεξία στο ΚΠΙΣΝ

@Πελαγία Καρανικόλα

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως q1και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
24/12, 25/12 και 26/12  στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧριστουγεννιάτικα πάρκα και όχι μόνο: 10 προτάσεις για οικογενειακές βόλτες στην Αττική βγαλμένες από παραμύθι12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b