MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ρίντλεϊ Σκοτ: Γιατί ο Χοακίν Φίνιξ έγινε η αιτία να ξαναγράψει το σενάριο του «Napoleon»;

Σε συνέντευξη του στο περιοδικό Empire ο 85χρονός κινηματογραφικός δημιουργός, Ρίντλεϊ Σκοτ, εξήγησε τον καθοριστικό ρόλο που ο Χοακίν Φίνιξ έπαιξε στις σαρωτικές αλλαγές που γνώρισε η επερχόμενη ταινία του «Napoleon».

Αριστερά: Ρίντλεϊ Σκοτ. δεξιά: Χοακίν Φίνιξ | Πηγή φωτογραφιών: wikipedia
Monopoli Team

Τα τελευταία χρόνια ο Ρίντλεϊ Σκοτ επικεντρώθηκε στη σκηνοθεσία ταινιών εποχής. Από τον Μεσαίωνα και την «Τελευταία Μονομιαχία» έως τον 20 αιώνα και το fashion δράμα «House of Gucci», ο 85χρονός δημιουργός δείχνει να συνεχίζει στο ίδιο «μονοπάτι» με την πολυαναμενόμενη ταινία «Napoleon», όπου ο βραβευμένος με Όσκαρ Χοακίν Φίνιξ θα υποδυθεί τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη.

Σε συνέντευξη του στο περιοδικό Empire ο Σκοτ εξήγησε πως η ερμηνεία του Φίνιξ αναδιαμόρφωσε ολόκληρη την ταινία: «Ο Χοακίν είναι κάθε άλλο παρά συμβατικός. Όχι εσκεμμένα, αλλά από ένστικτο. Αν κάτι τον ενοχλεί, θα σου το πει», δήλωσε ο Βρετανός σκηνοθέτης, «Μετέτρεψε τον Ναπολέοντα σε κάτι ιδιαίτερο με το να μην επαναπάυεται ποτέ».

Πως κατέληξαν να ξαναγράψουν το σενάριο

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ συνέχισε εξηγώντας πως η ενστικτώδης κατανόηση του ήρωα που διακατέχει τον Χοακίν Φίνιξ σήμαινε πως αρκετές από τις προτάσεις του τελευταίου πάνω στο σενάριο υπήρξαν βοηθητικές και ολόκληρη η ταινία κατέληξε να μετασχηματιστεί χάρη στην προσέγγιση του πρωταγωνιστή για τον Ναπολέοντα.

«Με τον Χοακίν, μπορούμε να γράψουμε ξανά ολόκληρη την ταινία γιατί δεν αισθάνεται άνετα. Και κάτι τέτοιο συνέβη με το “Napoleon”», σχολίασε, «”Ξηλώσαμε” την ταινία για να τον βοηθήσουμε στο να επικεντρωθεί πάνω στο ποιος ήταν ο Βοναπάρτης. Το σεβάστηκα, καθώς ότι ειπώθηκε υπήρξε εποικοδομητικό. Βελτίωσε και επέκτεινε το όλο πράγμα».

Η σκληρή δουλειά τελικά ανταμείφθηκε και ο Σκοτ δηλώνει πως τελείωσε την ταινία έχοντας μεγαλύτερη εκτίμηση για τον Φίνιξ από ότι όταν άρχισε: «Με το “Napoleon” θεωρώ πως “σκάψαμε στα θεμέλια” του χαρακτήρα, η τουλάχιστον πιο κοντά από ποτέ. Ο Χοακίν είναι ο πιο χαρισματικός και εμβριθής ηθοποιός που έχω δουλέψει ποτέ».

Λίγα λόγια για την ταινία

Αμέτρητοι κινηματογραφικοί δημιουργοί επιχείρησαν να κάνουν ταινίες για τη ζωή του Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ έγραψε το σενάριο και σχεδίαζε να σκηνοθετήσει ένα άκρως ρεαλιστικό, επικό, πολεμικό δράμα για τον Γάλλο στρατηλάτη, ενώ, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ προσπάθησε να δημιουργήσει με το σενάριο του Κιούμπρικ μια μίνι σειρά μετά τον θάνατο του εμβληματικού σκηνοθέτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧοακίν Φίνιξ: 10 εμβληματικοί ρόλοι που καθόρισαν την πορεία της καριέρας του12.09.2018

Ο Χοακίν Φίνιξ επιλέχθηκε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της επερχόμενης ταινίας του Ρίντλεϊ Σκότ, με τον αρχικό τίτλο «Kitbag», το 2020, . Η πρώτη επίσημη περιγραφή που είχε κυκλοφορήσει έκανε λόγο για «μια αυθεντική και προσωπική ματιά στα πρώτα βήματα του Ναπολέοντα και στην γρήγορη και αδίστακτη άνοδο του ως το αυτοκρατορικό στέμμα, μέσα από το πρίσμα της εθιστικής και εκρηκτικής σχέσης του με τη σύζυγο και μοναδική του αγάπη Josephine. Στόχος του φιλμ να σκιαγραφήσει τις διάσημες μάχες του Ναπολέοντα, την ασταμάτητη φιλοδοξία του και το ευφυές στρατηγικό μυαλό του ως ένας έξοχος στρατιωτικός ηγέτης και οραματιστής».

Η Apple προγραμματίζει να κυκλοφορήσει το «Napoleon» μέσα στο 2023.

Πηγή: Indiewire.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b