MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 9 προτάσεις για την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου

Εκδηλώσεις, παραστάσεις, συναυλίες και χριστουγεννιάτικα bazaar, που θα βρείτε την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Μιχάλης Καλκάνης, Φωτογραφία: Βασίλης Τζωρτζίνης
Μιχάλης Καλκάνης, Φωτογραφία: Βασίλης Τζωρτζίνης
Monopoli Team

Mihalis Kalkanis Group, Souled Out, Stavento και Ήβη Αδάμου στην Πλατεία Συντάγματος

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, στις 11.00, ο Μιχάλης Καλκάνης με το σχήμα του Mihalis Kalkanis Group, έχοντας στις αποσκευές τους το νέο τους άλμπουμ “Emotions”, θα παρουσιάσουν ζωντανά νέες και παλαιότερες μουσικές συνθέσεις τους με τον πάντα φρέσκο και ευρωπαϊκό ήχο τους. Στις 14.00, οι Θεσσαλονικείς Souled Out που έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις με εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, υπόσχονται ένα άκρως χορευτικό live γεμάτο κέφι, σε ρυθμούς funk, soul και disco, «ζεσταίνοντας» το έδαφος για τους ξεσηκωτικούς Stavento και Ήβη Αδάμου που ανταμώνουν επί σκηνής στις 18.00 για μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία.
22/12 στις 11.00, 14.00 και 18.00
Πλατεία Συντάγματος, Σύνταγμα

Βλογημένα Χριστούγεννα: Αφηγηματική – μουσική παράσταση για όλη την οικογένεια στον Πολυχώρο Α. και Μ. Καλουτά

Ο Πολυχώρος «Άννα & Μαρία Καλουτά» προστέθηκε στο ημερολόγιο της χριστουγεννιάτικης ψυχαγωγίας στην πόλη, όπου μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν αγαπημένους καλλιτέχνες, θεατρικές ομάδες και μουσικά σχήματα, που θα ανέβουν στη σκηνή του θεάτρου για να διασκεδάσουν και να ενθουσιάσουν το κοινό. Την Πέμπτη 22/12 θα απολαύσουμε μία θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια από το Λαϊκό Ελληνικό Θέατρο «Θέσπις». Με έμπνευση από το θεατρικό έργο «Η τσουκάλα με το χρυσάφι» του Λατίνου συγγραφέα Τίττου Μάκκιου Πλαύτου και τον Φιλάργυρο του Μολιέρου, το λαϊκό ελληνικό θέατρο Θέσπις και ο συγγραφέας και ηθοποιός Θάνος Ζήκας παρουσιάζουν μια κωμωδία καταστάσεων πλούσια σε συναισθήματα.
22/12 στις 19.30
Πολυχώρος «Άνα και Μαρία Καλουτα» Δήμου Αθηναίων, Τιμοκρέοντος 6Α , Αγ. Σώστης – Νέος Κόσμος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧριστούγεννα στο Θέατρο: Κερδίστε προσκλήσεις για τις καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς12.09.2018

Ε.Π. – Ενωμένες πάντα: Λυρική περφόρμανς βασισμένη στο ομώνυμο έργο της Ζωρζ Σαρή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου

Οι εκδηλώσεις Booklover’s Point, συνεχίζουν με τη λυρική περφόρμανς Ε.Π. – Ενωμένες πάντα, βασισμένη στο ομώνυμο αυτοβιογραφικό έργο της Ζωρζ Σαρή, από τη γέννηση της οποίας φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια, παρουσιάζουν οι Antama DuoΚωνσταντίνος Ζιγκερίδης (μπαντονεόν / ακορντεόν), Κωνσταντίνος Σηφάκης (κοντραμπάσο)– με τις λυρικές τραγουδίστριες Λητώ Μεσσήνη και Αναστασία Κότσαλη. Υπόθεση: Δυο έφηβες φίλες στην Αθήνα του μεσοπολέμου. Το ιστορικό κέντρο, ο Πειραιάς, η Βουλιαγμένη. Τα ραδιόφωνα που παίζουν τάνγκο και φοξ τροτ, η μάνδρα του Αττίκ, το Ρεξ και το Ακροπόλ. Η Διάπλαση των Παίδων. Τα μπαλ μασκέ, ο κινηματογράφος, τα φρέσκα παγωτά, οι λουκουμάδες. Η δικτατορία της 4ης Αυγούστου. Τα όνειρα και οι ελπίδες των κοριτσιών του τότε, οι αγωνίες και οι προσδοκίες τους, τόσο κοντινά με αυτές των νέων της εποχής μας.
22/12 στις 20.00
Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου ΘΟΠΑΑ, Λεωφόρος Ιωνίας 24

Χριστούγεννα με τον Παπαδιαμάντη, ή πως μια τυρόπιτα στο τέλος γίνεται φασκόμηλον: Παράσταση στον προαύλιο χώρο Αγ. Ασωμάτων

Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Athens Culture Net, προσφέρει ένα πλούσιο πρόγραμμα με ελεύθερη είσοδο και συμμετοχή, γεμάτο πρωτότυπες δράσεις που συναρπάζουν μικρούς και μεγάλους, κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, αυτή τη φορά στην καρδιά της πόλης, στο Εμπορικό και Ιστορικό Κέντρο, με στόχο την ανάδειξη του πλούσιο πολιτιστικού προϊόντος της Αθήνας. Σήμερα, Πέμπτη 22/12 θα παρακολουθήσουμε την παράσταση “Χριστούγεννα με τον Παπαδιαμάντη, ή πως μια τυρόπιττα στο τέλος γίνεται φασκόμηλον” με τους Θοδωρή Γκόνη, Γιώργο Κέντρο, Ντίνο Χατζηιορδάνου. Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης παρέα με τον εξάδελφό του Αλέξανδρο Μωραΐτίδη μετά από μια μικρή περιπέτεια στο φούρνο του μπαγαπόντη γέρο Μίχα στην Άγια Ειρήνη, καταλήγουν στο διανυκτερεύον καφενείο του Τσούτση στου Ψυρρή, και εκεί, προς μεγάλη έκπληξη όλων, αντί να γευτούν και να την πολυαναμενόμενη Σκιαθίτικη τυρόπιτα, παραγγέλνουν… φασκόμηλο! Με τον Μάνο Ελευθερίου, τον Ηλία Χ. Παπαδημητρακόπουλο και τη Γλυκερία Μπασδέκη στους θαμώνες, οι Χριστουγεννιάτικες ιστορίες δεν έχουν τελειωμό.
22/12 στις 15.00
Προαύλιος χώρος Αγ. Ασωμάτων, Αγ. Ασωμάτων 5, Αθήνα

Χρυσός, Λίβανα και Σμύρνα: Κώστας Αρζόγλου και In exelsis Orchestra στον Ι. Ναό Αγ. Φιλίππου Βλασσαρούς

Στο παραπάνω πρόγραμμα συμμετέχει και ο Παραμύθια, μουσική και αφηγήσεις στον Ι. Ναό Αγ. Φιλίππου Βλασσαρούς. Έτσι, την Πέμπτη 22/12 θα απολαύσουμε μία μουσική αφήγηση.Μία Γυναίκα ψάλλει «βυζαντινά» με τρόπο αρχαίο. Πέντε παράξενοι μουσικοί αιωρούνται ανάμεσα σε «ήχους» πότε λατρευτικούς και πότε κοσμικούς, από την Κωνσταντινούπολη του Μεσαίωνα. Ένας ηθοποιός και μία συγγραφέας αποκαλύπτουν κρυμμένα νοήματα μιας τεράστιας ποίησης. Μια πρωτοφανής προσέγγιση της εκκλησιαστικής ποίησης και μελοποιίας των Χριστουγέννων με αφορμή την προσκύνηση των Μάγων. Απαγγελία ύμνων: Κώστας Αρζόγλου.
22/12 στις 20.00
Ι. Ναός Αγ. Φιλίππου Βλασσαρούς, Αδριανού 19

Η Μυρτώ Ναούμ και ο Μάρκος Χαϊδεμένος στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Η τραγουδίστρια Μυρτώ Ναούμ και ο πιανίστας Μάρκος Χαϊδεμένος παρουσιάζουν μια ωδή στη mainstream vocal jazz με smooth μεταβάσεις και ιδιαίτερες προσεγγίσεις σε ογκόλιθους της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.Ένα ρεπερτόριο εμπνευσμένο από τις κλασικές συνθέσεις του Ellington και τα blues του Monk, έως τα bebop του Rollins και τη bossa nova του Jobim, εμπλουτισμένο με τον funky Stevie Wonder, τους πρωτοποριακούς Beatles και την groovy Erykah Badu. Ένα project με έντονη θεατρικότητα, δυνατές ερμηνείες και παιχνιδιάρικη αυτοσχεδιαστική διάθεση, εμπνευσμένο από τις μεγάλες ντίβες της jazz, όπως οι Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan, Carmen McRae, Anita O’Day, αλλά και από τζαζίστες της σύγχρονης σκηνής, όπως οι Cyrille Aimée και Gretchen Parlato.
22/12 στις 19.00 – 20.00
Ινστιτούτο Γκαίτε, Ομήρου 14-16, Αθήνα

2ο Χριστουγεννιάτικο Bazaar στον Χώρο 2510

Χριστουγεννιάτικο bazaar, Photo by Elena Mozhvilo on Unsplash

Ο Χώρος 2510 διοργανώνει το 2ο Χριστουγεννιάτικο Bazaar στα Εξάρχεια. Έως και 50 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας την δουλειά τους στο ευρύτερο κοινό. Στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar το κοινό θα βρεί Χειροποίητες δημιουργίες, Χειροποίητα Κοσμήματα, Second Hand και Vintage ρούχα, Χριστουγεννιάτικα Γούρια, Κεριά, Αρωματικά χώρου, Scrunchies, Tote Bags, Prints, Stickers, Βιβλία, Πίνακες Ζωγραφικής, κ.α. Προσφέροντας χαρά σε αγαπημένα πρόσωπα και κάνοντας ξεχωριστά δώρα, το κοινό θα στηρίξει παράλληλα νέους δημιουργούς και έναν Συνεργατικό Χώρο Πολιτισμού.
22.12 στις 14.00-22.00
Από τις 22 Δεκεμβρίου έως τις 27 Δεκεμβρίου 
Χώρος 2510, Θεμιστοκλέους 52, Εξάρχεια (Ισόγειο & Πρώτος Όροφος), Κωλέττη 21, Εξάρχεια (Υπόγειο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 φιλανθρωπικά bazaar για ξεχωριστές, χριστουγεννιάτικες αγορές με καλό σκοπό12.09.2018

Παγοδρόμιο στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ

Από την 1η Δεκεμβρίου το Παγοδρόμιο επιστρέφει στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ και οι επίδοξοι πατινέρ θα έχουν και πάλι την ευκαιρία να στροβιλιστούν στον πάγο υπό τους ήχους αγαπημένων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Τοποθετημένο στη βόρεια όχθη του Καναλιού, στο ύψος του Κέντρου Επισκεπτών, δίνει και φέτος στους φίλους του κατεξοχήν χριστουγεννιάτικου σπορ την ευκαιρία να απολαύσουν μια μαγευτική θέα του χορού των Σιντριβανιών και του φωτισμένου Καναλιού “εκ των έσω”. Το Παγοδρόμιο λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 μέχρι τις 22.00, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
22/12 στις 10.00-22.00
Από 1 Δεκεμβρίου μέχρι 31 Ιανουαρίου 2023
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφόρος Συγγρού Ανδρέα 364, Καλλιθέα

Αθλητισμός και Ευεξία στο ΚΠΙΣΝ

@Πελαγία Καρανικόλα

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως q1και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
22/12 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα καλύτερα βιβλία της χρονιάς – δώρο για τους αναγνώστες του Monopoli.gr12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b