MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Glass Onion: Τι να περιμένουμε από το σίκουελ του “Knives Out” που έρχεται στο Netflix

Μετά την τεράστια επιτυχία του Knives Out -το οποίο ξεσήκωσε κοινό και κριτικούς και το 2020 βρέθηκε υποψήφιο για όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου- το Netflix φέρνει στους δέκτες μας το πολυ-αναμενόμενο “sequel” της ταινίας: Glass Onion: A Knives Out Mystery.

Glass Onion: A Knives Out Mystery, πηγή: Netflix
Glass Onion: A Knives Out Mystery, πηγή: Netflix
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Μετά την τεράστια επιτυχία του Knives Out -το οποίο ξεσήκωσε κοινό και κριτικούς και το 2020 βρέθηκε υποψήφιο για όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου- το Netflix φέρνει στους δέκτες μας το πολυ-αναμενόμενο “sequel” της ταινίας: Glass Onion: A Knives Out Mystery -1ο από τα 2 σίκουελ που το Netflix έχει συμφωνήσει με τον δημιουργό της.

3 χρόνια μετά από τη λύση του πρώτου εγκλήματος, ο -σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας- Rian Johnson σηκώνει τα μανίκια, ανασκουμπώνεται και μας παρουσιάζει μία ολοκαίνουργια ιστορία μυστηρίου, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο μας ντετέκτιβ Benoit Blanc. Η τηλεοπτική πρεμιέρα της ταινίας θα γίνει στο Netflix στις 23 Δεκεμβρίου.

Τι θα δούμε στο Glass Onion

Παραμένοντας σε έναν κόσμο εκκεντρικών πλουσίων, φεύγουμε από τη Νέα Αγγλία της 1ης ταινίας και ταξιδεύουμε σε ένα… ελληνικό νησί. Ναι, καλά διαβάσατε, το Glass Onion διαδραματίζεται στην Ελλάδα και στο ιδιωτικό νησί του δισεκατομμυριούχου Miles Bron, ο οποίος προσκαλεί τους φίλους του να παίξουν ένα παιχνίδι, λύνοντας το μυστήριο της “δολοφονίας του”. Την ίδια πρόσκληση, από διαφορετικό αποστολέα, λαμβάνει και ο Benoit Blanc, ο οποίος σπεύδει στο νησί για να εμποδίσει το επικείμενο έγκλημα. Το παιχνίδι ξεκινάει, αλλά, σύντομα παύει να είναι ένα απλό παιχνίδι, όταν κάποιος πεθαίνει. Τότε, ο Blanc αναλαμβάνει να ξεσκεπάσει τον ύποπτο.

Οι χαρακτήρες
Glass Onion: A Knives Out Mystery, πηγή: Netflix

Glass Onion: A Knives Out Mystery, πηγή: Netflix

Όπως συμβαίνει σε κάθε ταινία μυστηρίου που σέβεται τον εαυτό της, έτσι και στο Glass Onion, καθένας από τους χαρακτήρες κρύβει τα δικά τους μυστικά και τις δικές του σκοτεινές πτυχές. Ας ρίξουμε, λοιπόν, μία ματιά στους καλεσμένους του Miles Bron: η Clair Debella (Kathryn Hahn), κυβερνήτης του Κονέκτικατ, ο Lionel Toussaint (Leslie Odom Jr.), επιστήμονας που εργάζεται με τον Bron, η Birdie Jay (Kate Hudson), πρώην μοντέλο και νυν μεγιστάνας ειδών αναψυχής και η προσωπική της βοηθός Peg (Jessica Henwick), ο Duke Cody (Dave Bautista), γνωστός influencer και η κοπέλα του Whiskey (Madelyn Cline).

Glass Onion: A Knives Out Mystery, πηγή: Netflix

Glass Onion: A Knives Out Mystery, πηγή: Netflix

Την λίστα των καλεσμένων συμπληρώνει η Andi Brand (Janelle Monae), πρώην συνέταιρος του Bron και πρόσωπο του οποίου η παρουσία δημιουργεί έκπληξη στους υπόλοιπους καλεσμένους. Τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, Miles Bron, ενσαρκώνει ο Edward Norton.

Glass Onion: A Knives Out Mystery, πηγή: Netflix

Glass Onion: A Knives Out Mystery, πηγή: Netflix

Όπως γίνεται φανερό, ο μόνος κοινός ρόλος των ταινιών Knives Out και το Glass Onion είναι ο ντετέκτιβ Benoit Blanc, κατά κόσμος Daniel Graig, ο οποίος αποτελεί συνδετικό κρίκο των δύο ταινιών.

Τα γυρίσματα στην Ελλάδα και το lockdown
Glass Onion: A Knives Out Mystery, πηγή: Netflix

Glass Onion: A Knives Out Mystery, πηγή: Netflix

Όπως προαναφέρθηκε, το Glass Onion διαδραματίζεται στο ιδιωτικό νησί του μεγιστάνα Miles Bron στην Ελλάδα. Αυτό, βέβαια, ισχύει όσον αφορά τον “δραματικό χώρο” -όπως θα λέγαμε αν βρισκόμασταν στο θέατρο. Το νησί στο οποίο έγιναν στην πραγματικότητα τα γυρίσματα δεν είναι άλλο από τις Σπέτσες, ενώ στα μέρη που θα δούμε συμπεριλαμβάνεται και το Πόρτο Χέλι, αλλά και η γύρω περιοχή του Αργοσαρωνικού. Φυσικά, μέρος των γυρισμάτων έγινε εκτός Ελλάδας. Όλα αυτά, μάλιστα, διενεργήθηκαν κατά την περίοδο της καραντίνας.

…απόλαυσα την εμπειρία του να γυρίζουμε στην Ελλάδα, που είναι μία όμορφη χώρα. Οι ντόπιοι ήταν πολύ υποστηρικτικοί και καταφέραμε να δουλέψουμε όλοι μαζί καλά, παρά τον covid.” δήλωσε ο Craig σε συνέντευξή του στο KFTV. Ωστόσο, παρόλο που μέρος των γυρισμάτων έλαβαν χώρα στην Ελλάδα, η ταινία δεν προβλήθηκε στους ελληνικούς κινηματογράφους, αναβάλλοντας την πρεμιέρα της για τη χώρα μας ως τις 23 Δεκεμβρίου, μέσω της πλατφόρμας του Netflix.

Γιατί “Glass Onion”;
Glass Onion: A Knives Out Mystery, πηγή: Netflix

Glass Onion: A Knives Out Mystery, πηγή: Netflix

Μιλώντας στο Rauters, o Rian Johnson εξηγεί πώς εμπνεύστηκε τον τίτλο της δεύτερης ταινίας του franchise του Knives Out και τι αυτός συμβολίζει. “Είναι ένα τραγούδι των Beatles […] για ένα μυστήριο που στην πραγματικότητα δεν είναι μυστήριο” λέει, ενώ συμπληρώνει: “Κατέληξα να δουλεύω με την ιδέα του Γυάλινου Κρεμμυδιού, αυτού του πράγματος που φαίνεται πυκνά στρωμένο, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά διαφανές. Αυτή είναι, κατά κάποιον τρόπο, η μεταφορά, στην οποία ο Blanc επιμένει και την οποία χτυπάει μέχρι θανάτου κατά τη διάρκεια της ταινίας. Οπότε σημαίνει μερικά πράγματα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑKnives Out 2: Νέες φωτογραφίες από το sequel – Πότε θα κυκλοφορήσει η ταινία που γυρίστηκε στην Ελλάδα12.09.2018

Κλείνοντας…

Έχοντας αγαπήσει την πρώτη ταινία του frinchise και τον τρόπο που ο Johnson συνδυάζει το καλογραμμένο μυστήριο με μία διάχυτη κωμική αύρα και ανυπομονώντας να ξαναδούμε τον Daniel Craig στον ρόλο του Benoit Blanc, αποτινάζοντας από πάνω του τη σοβαροφάνεια με την οποία τον είχαμε συνδέσει στο πιο πρόσφατο James Bond, οι προσδοκίες μας για το Glass Onion δεν γίνεται παρά να είναι υψηλές. Το μόνο που μένει είναι να περιμένουμε ως τις 23 Δεκεμβρίου, ώστε να δούμε αν θα ανταποκριθεί σε αυτές…

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b