MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 8 προτάσεις για την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου

Όλες οι εκδηλώσεις, φεστιβάλ, συναυλίες και ομιλίες για την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Photo by Facebook: Destination Piraeus
Monopoli Team

Συναυλία του Συνόλου Μουσικής Πολεμικής Αεροπορίας, της Lou is και των Enorasis στην Πλατεία Συντάγματος

Tο μουσικό πρόγραμμα των φετινών «Χριστουγέννων στην Αθήνα» ξεκινά στην πλατεία Συντάγματος την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στις 11.00 με τις ατμοσφαιρικές μελωδίες του Συνόλου Μουσικής Πολεμικής Αεροπορίας και ένα πλούσιο ρεπερτόριο που διαπερνά όλα τα είδη μουσικής. Τη σκυτάλη παίρνει στις 14.00 η ταλαντούχα Lou is που, με την πενταμελή μπάντα της, άφθονο ενθουσιασμό και διάθεση, θα ερμηνεύσει αγαπημένα της τραγούδια από τη διεθνή pop σκηνή από τα 80s ως σήμερα. Λίγο αφότου πέσει το φως, στις 18.00, έρχονται οι Enorasis που ξεχωρίζουν για την πολυφωνία, τις εκρηκτικές εμφανίσεις και την αστείρευτη ενέργεια επί σκηνής για να ξεσηκώσουν το κοινό.
20/12 στις 11.00
Πλατεία Συντάγματος, Σύνταγμα 

Repair-Café: Επισκευάζω αντί να πετάξω στο Goethe-Institut Athen

Το Repair-Café έχει ως φιλοσοφία το “Επισκευάζω αντί να πετάω”. Σε εποχές μαζικής κατανάλωσης, τα είδη οικιακής χρήσης, που παρουσιάζουν κάποια βλάβη, καταλήγουν πάρα πολύ γρήγορα στα σκουπίδια. Τα εργαστήρια στο Repair-Café, έχουν ως στόχο να αλλάξει αυτό. Έτσι ο Γιάννης, που είναι επιστάτης στο Goethe-Institut Athen και ο Roland, που είναι ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων και παθιασμένος DJ, δείχνουν τρόπους για να επισκευάσει κανείς τα χαλασμένα του αντικείμενα και βοηθούν τον κόσμο με την τεχνογνωσία τους, δίνοντας συμβουλές για το πώς να λειτουργήσουν και πάλι οι ελαττωματικές συσκευές. Σε αυτά τα πλαίσια το κοινό μπορεί να φέρει – κάτω φουαγιέ του Goethe-Institut Athen μεταξύ 5 και 7 μ.μ.- μαζί του αντικείμενα όπως καφετιέρα, τοστιέρα, πιστολάκι μαλλιών ή παρόμοια. Για λόγους ασφαλείας το κοινό θα πρέπει να λάβει εκ των προτέρων υπόψη του τους κανόνες σχετικά με τον περιορισμό ευθύνης.
20/12 στις 17.00 – 19.00
Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Αθήνα

Κοιτώντας τον πόνο των άλλων: Ομιλία από την Candice Breitz στην Αίθουσα Προβολών-Μεσοπάτωμα στο ΕΜΣΤ

Η Candice Breitz (Γιοχάνεσμπουργκ, 1972) τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει την έδρα της στο Βερολίνο. Το έργο της -εγκαταστάσεις με βάση την κινούμενη εικόνα – έχει παρουσιαστεί διεθνώς. Στην ομιλία της αυτή, η Breitz θα επικεντρωθεί στο TDLR, την πολυκάναλη εγκατάσταση που περιλαμβάνεται στην έκθεση Modern Love. Η αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας. Το TDLR είναι οιονεί μιούζικαλ, αλλά επίσης και το πορτρέτο μιας κοινότητας σεξεργατών που ζουν και εργάζονται στο Κέηπ Τάουν. Το έργο έχει ως αφετηρία του μια σειρά από συνεντεύξεις με τους σεξεργάτες της κοινότητας και δομείται γύρω από έναν δωδεκάχρονο πρωταγωνιστή ο οποίος αφηγείται μια αληθινή ιστορία από το πρόσφατο παρελθόν. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά. Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου που θα διανεμηθούν μισή ώρα πριν την εκδήλωση.
20/12 στις 18.30
Αίθουσα Προβολών-Μεσοπάτωμα, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Λεωφ. Καλλιρρόης και Αμβρ. Φραντζή

«Κορυφαίοι σκηνοθέτες-σπουδαίες αμερικανικές ταινίες»: Αφιέρωμα στον Woody Allen από την Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση εγκαινιάζει την σειρά «Κορυφαίοι σκηνοθέτες-σπουδαίες αμερικανικές ταινίες» με εκδήλωση αφιερωμένη στον Woody Allen. Στη σκηνή του Θεάτρου της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης θα βρίσκονται κάθε φορά κάποιοι από τους σημαντικότερους Έλληνες κριτικούς κινηματογράφου, θα προβάλλονται σκηνές από ταινίες ενός σκηνοθέτη και θα γίνεται συζήτηση με το κοινό. Η πρώτη εκδήλωση της σειράς είναι αφιερωμένη στον Woody Allen, από τους δημοφιλέστερους Αμερικανούς σκηνοθέτες στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Για τον σκηνοθέτη και το έργο του θα μιλήσουν οι κριτικοί κινηματογράφου Γιάννης Ζουμπουλάκης και Χρήστος Μήτσης. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Μάκης Προβατάς.
20/12 στις 19:00
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα

Εορταστική συναυλία από την Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Photo by Facebook: Destination Piraeus

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά και τo Πρότυπο Μουσικό Κέντρο, καλωσορίζουν τα Χριστούγεννα με μια μεγάλη εορταστική συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στη κεντρική σκηνή «Δημήτρης Ροντήρης» του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Η συναυλία θα ανοίξει με την παιδική χορωδία του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου, υπό τη διδασκαλία της Σταυρούλας Καμακάρη και της Μαρίας Σπανού, που θα ερμηνεύσει χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας η Φιλαρμονική Ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Ιωάννη – Σέργιου Μαγιάτη θα συμπράξει με τον βαρύτονο Πέτρο Σαλάτα σε χριστουγεννιάτικες κλασικές και jazz μελωδίες.
20/12 στις 20.00
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Κεντρική Σκηνή «Δημήτρης Ροντήρης»

Μουσικό αναλόγιο: Ἀλητικος αὐτοῖς ὁ βίος και ἄγριος στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

Οι εκδηλώσεις Booklover’s Point ξεκινούν με το μουσικό αναλόγιο Ἀλητικος αὐτοῖς ὁ βίος και ἄγριος, που θα παρουσιαστεί στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, στις 19.00.
20/12 στις 19.00
Πύργος των Βιβλίων βρίσκεται στην υποδοχή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, Πανεπιστημίου 32, Αθήνα 

Παγοδρόμιο στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ

Από την 1η Δεκεμβρίου το Παγοδρόμιο επιστρέφει στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ και οι επίδοξοι πατινέρ θα έχουν και πάλι την ευκαιρία να στροβιλιστούν στον πάγο υπό τους ήχους αγαπημένων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Τοποθετημένο στη βόρεια όχθη του Καναλιού, στο ύψος του Κέντρου Επισκεπτών, δίνει και φέτος στους φίλους του κατεξοχήν χριστουγεννιάτικου σπορ την ευκαιρία να απολαύσουν μια μαγευτική θέα του χορού των Σιντριβανιών και του φωτισμένου Καναλιού “εκ των έσω”. Το Παγοδρόμιο λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 μέχρι τις 22.00, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
20/12 στις 10.00-22.00
Από 1 Δεκεμβρίου μέχρι 31 Ιανουαρίου 2023
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφόρος Συγγρού Ανδρέα 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑGreek Καλειdoscope: Έργα Ελλήνων καλλιτεχνών από τη Συλλογή Χρύσανθου Πανά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης12.09.2018

Αθλητισμός και Ευεξία στο ΚΠΙΣΝ

@Πελαγία Καρανικόλα

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως q1και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
20/12 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Drawing Project – Works On Paper – Complete Series: Έκθεση του Νίκου Κυριακόπουλου στον χώρο τέχνης «16 Φωκίωνος Νέγρη»12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b