MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

5 thrift shops της Αθήνας που θα απογειώσουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές σου

Με μπόλικη χριστουγεννιάτικη διάθεση, επισκεφτήκαμε τα αγαπημένα μας thrift shop, που γεμίζουν με χρωματιστά ρούχα, μοναδικά αξεσουάρ και περίσσιο στυλ την ντουλάπα μας.

Photo Credits: Mariza Syrigou
author-image Ελένη Πάικου

Τα thrift shop έχουν κερδίσει τα τελευταία χρόνια ένα μεγάλο και σταθερό κοινό, που επιλέγει τα second hand μαγαζιά -ίσως και αποκλειστικά- για τις αγορές του.

Όταν μιλάμε για thrift shop, φυσικά εννοούμε τα καταστήματα μεταχειρισμένων ρούχων, αξεσουάρ κλπ, στα οποία γίνεται μια ανακύκλωση ρούχων, με κομμάτια που έχουν φορεθεί παλιότερα, κομμάτια που βρέθηκαν για κάποιο χρονικό διάστημα σε κάποια ντουλάπα ξεχασμένα ή κομμάτια που επανήλθαν και πάλι στη μόδα και ήρθε η στιγμή τους να λάμψουν ξανά.

Η όλη φιλοσοφία του thrifting έχει αναδειχθεί και έχει γίνει για μεγάλη μερίδα ατόμων, τρόπος ζωής, ακριβώς επειδή σχετίζεται με την ηθική κατανάλωση, πηγαίνοντας έτσι κόντρα στη φιλοσοφία της “γρήγορης” μόδας, που μόνο βιώσιμη δεν είναι.

Έτσι, αυτά τα Χριστούγεννα -μία γιορτή εν γένει υπερκαταναλωτική- ίσως θα έπρεπε να επιλέξουμε έναν πιο ηθικό τρόπο να περάσουμε τις γιορτές μας, είτε μιλάμε για τα δώρα που θα πάρουμε στους φίλους μας, είτε για το outfit που θα επιλέξουμε για το Ρεβεγιόν.

Εμείς λοιπόν συγκεντρώσαμε και επισκεφτήκαμε (ξανά) πέντε thrift shop που ξεχωρίζουμε στο κέντρο της Αθήνας, για την ποικιλία, τις τιμές και την ποιότητα τους. Αρκεί να τα επισκεφτείς κι εσύ, για να διαπιστώσεις ότι οι χριστουγεννιάτικες αγορές σου μπορούν να γίνουν εύκολα λίγο πιο βιώσιμες!

V for Vintage

Λαμπερά κομμάτια ιδανικά για τις ημέρες των Χριστουγέννων, Photo Credits: Mariza Syrigou

Εκεί που ενώνεται η Κυψέλη με τα Εξάρχεια, στην Πατησίων, θα βρεις το V for Vintange. Ένα thrift shop για το οποίο θα έχεις ακούσει σίγουρα, μιας και το όνομα του παίζει πάντα στο τραπέζι όταν μιλάμε για thrifting.

Δίνοντας βάση στην ποιότητα των ρούχων, μια ομάδα φίλων, ξεκίνησε το πρότζεκτ αυτό, με στόχο να πάει κόντρα στην μαζική κατανάλωση και να αναδείξει ρούχα που έχουν χρησιμοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να σταθούν ξανά στο σήμερα. Με αυτή τη λογική πέρα από την επαναχρησιμοποίηση ρούχων, γίνεται και μεταποίηση σε κομμάτια που το έχουν ανάγκη, για να αναδειχτούν και πάλι με τη βοήθεια δημιουργικών μπαλωμάτων, ώστε όχι μόνο να μην χρειαστεί να πεταχτούν, αλλά να αποκτήσουν και τη δική τους προσωπικότητα. Έτσι, το V for Vintage, διαθέτει εργαστήριο, όπου και γίνονται διορθώσεις και μεταποιήσεις, κάνοντας ένα ρούχο μοναδικό.

Τους πίνακες ζωγραφικής του V for Vintage, έχει επιμεληθεί ο artist Wasted Youth, δίνοντας μια μοναδική καλλιτεχνική δυναμική στο χώρο. Φωτογραφία: Μαρίζα Συρίγου

Τους πίνακες ζωγραφικής του V for Vintage, έχει επιμεληθεί ο artist Wasted Youth, δίνοντας μια μοναδική καλλιτεχνική δυναμική στο χώρο. Φωτογραφία: Μαρίζα Συρίγου

Από κομμάτια με ιδιαίτερα pattern μέχρι κλασικά και διαχρονικά κομμάτια και αξεσουάρ, στο V for Vintage θα βρεις μεγάλη ποικιλία για ό,τι ψάχνεις αυτά τα Χριστούγεννα.

V for Vintage, 28ης Οκτωβρίου 65, Αθήνα

Yesterday’s Bread

Αν έχεις περάσει έστω και τυχαία έξω από την Ιουστινιανού, στα Εξάρχεια, τότε δεν γίνεται να έχεις παραβλέψει την εντυπωσιακή βιτρίνα του Yesterday’s Bread.

Με ρετρό ύφος, το γνωστό thrift shop των Εξαρχείων, ξεχωρίζει για τα oldschool πλακάκια και τα κολεγιακά lockers του (αν και το προσωπικό μου highlight είναι οι ντουζιέρες στα δοκιμαστήρια), που αναδεικνύουν  τα κομμάτια – σήμα κατατεθέν της underground Αθήνας.

Με τεράστια συλλογή από Vans και All-Star παπούτσια -σε τιμές από 5 μέχρι 30 ευρώ-, διαχρονικά τζάκετ, πολύχρωμα μεταξωτά πουκάμισα, φορέματα με party διάθεση και άνετες αλλά στιλάτες φόρμες για το… day after, στο Yesterday’s Bread θα βρεις κομμάτια που ικανοποιούν κάθε γούστο, από underground μέχρι κλασικό, αλλά και πιο funky -για να είναι όλοι οι φίλοι σου ικανοποιημένοι με τα δώρα τους.

Yesterday’s Bread, Ιουστινιανού 2, Αθήνα

Handpicked Cherries

Photo Credits: Handpicked Cherries

Αφήνουμε τα Εξάρχεια, γιατί ήρθε η ώρα για λίγο Παγκράτι και Handpicked Cherries. Πάνω στην Φρύνης λοιπόν, βρίσκεται το thrift shop με τη μεγαλύτερη ποικιλία σε κορσέδες -και το εννοώ! Ίσως το πιο στιλάτο item του 2022, ένας κορσές είναι το ιδανικό κομμάτι για να αναβαθμίσεις οποιοδήποτε outfit επιλέξεις για το Ρεβεγιόν.

Με ρούχα και αξεσουάρ που έχουν κυρίως 90΄s και 00΄s αναφορές, σε αυτό το κατάστημα -πέρα από κορσέδες- θα βρεις και τα κλασικά δερμάτινα, bomber, αλλά και πολλά άλλα τζάκετ.

Το Handpicked Cherries έχει επίσης μεγάλη ποικιλία σε πουκάμισα με μοτίβα (με βάτες ή χωρίς), τζιν παντελόνια με σχέδια ή και κλασικά, τσάντες, αν ψάχνεις ένα πιο χαλαρό look για τις γιορτές.

Photo Credits: Handpicked Cherries

Πέρα από ρούχα και αξεσουάρ, μια πολύ όμορφη προσθήκη του μαγαζιού είναι και τα κεριά τους, που έχουν μορφή ανθρώπινου σώματος σε όλες του τις διαστάσεις, σε διάφορα χρώματα και μυρωδιές. Υπέροχο δώρο για φίλο, σύντροφο, συγγενή!

Handpicked Cherries, Φρύνης 51, Παγκράτι

Re:wearit


Ένας όμορφος χώρος που δημιουργήθηκε μέσα στην καραντίνα και έκτοτε αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της γειτονιάς της Κυψέλης, είναι το Re:wearit.

Στην οδό Πιπίνου, θα βρεις ιδιαίτερα second hand ρούχα, πολύ προσεγμένα και σε προσιτές τιμές, που πληρούν κάθε γούστο. Από ρούχα με γεωμετρικά patterns, έντονα χρώματα και 60’s διάθεση μέχρι αθλητικά τζάκετ και τζιν τύπου 90’s, το Re:weartit έχει ό,τι ψάχνεις και σε γκάμα μεγεθών, μιας και δίνει βάση και στα plus size νούμερα.

Μεγάλη είναι η γκάμα και σε αξεσουάρ, μιας και διαθέτει από παπούτσια και τσάντες μέχρι σκουλαρίκια, φουλάρια, γυαλιά ηλίου και καπέλα για ένα ολοκληρωμένο outfit.

Σαφώς δεν θα γινόταν να παραλείψω τον όμορφο χώρο που στεγάζει αυτή την πανδαισία ρούχων και αξεσουάρ, μιας και τον χαρακτηρίζει ο μακρόστενος διάδρομος, τον οποίο κοσμούν vintage διακοσμητικά -κάποια από αυτά κρεμασμένα σε τοίχους- και φυσικά ο βελούδινος πρασινο-λαδί καναπές, που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

Re:wearit, Πιπίνου 21, Κυψέλη

Like Yesterday’s

Photo Credits: Mariza Syrigou

Το Like Yesterday’s είναι το κομβικό σημείο που δίνει στην underground Αθήνα της Πρωτογένους μια πιο vintage διάσταση.

Το ύφος του μαγαζιού, αντιπροσωπεύει  καταπληκτικά τα ρούχα και αξεσουάρ που διαθέτει, και μιλάω για τις κρεμάστρες που ξεπροβάλλουν από τους τοίχους, το κλασικό γυάλινο σκρίνιο, οι μπιζουτιέρες που με χάρη αναδεικνύουν τα αξεσουάρ, οι καρτ-ποστάλ και τα βιβλία που κοσμούν τον χώρο.

Στο Like Yesterday’s, θα βρεις μοναδικά φορέματα, σακάκια με σχέδια, παπούτσια σε 7ο’s ύφος, τσάντες χειροποίητες με κεντήματα και χάντρες, vintage ρολόγια και γυαλιά ηλίου, σκουλαρίκια και πολλά πολλά καπέλα.

Πέρα από τις πολύ καλές τιμές που θα βρεις (μιλάμε για κομμάτια ακόμα και με 8 ευρώ), υπάρχει και η δυνατότητα να νοικιάσεις ένα ρούχο.

Σε αυτό το thrift shop θα βρείτε πανέμορφα αξεσουάρ που συμπληρώνουν κάθε σύνολο, Φωτογραφία: Μαρίζα Συρίγου

Σε αυτό το thrift shop θα βρείτε πανέμορφα αξεσουάρ που συμπληρώνουν κάθε σύνολο, Φωτογραφία: Μαρίζα Συρίγου

Α! Βεβαιώσου φεύγοντας πως έχεις κεραστεί κλασικό διαχρονικό σοκολατάκι ή καραμέλα.

Like Yesterday’s, Πρωτογένους 16, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαίρνουμε το μετρό και πάμε μια βόλτα στα πιο ψαγμένα στέκια του Πειραιά12.09.2018

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b