MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Home Cinema: 9 ταινίες που θα δούμε το Σαββατοκύριακο σε TV και online πλατφόρμες

Συγκεντρώσαμε όσες ταινίες αξίζουν την προσοχή σας αυτό το Σαββατοκύριακο σε τηλεόραση και online πλατφόρμες.

author-image Φωτεινή Νικολίτσα

Σαββατοκύριακο στο σπίτι είναι συνώνυμο με ταινία και ποπ κορν! Εάν δεν ξέρετε τι να δείτε αυτή τη φορά, σας προτείνουμε εμείς τις καλύτερες ταινίες για την τηλεόραση και τις online πλατφόρμες.

Τηλεόραση

“Σχέδιο Πτήσης” του Robert Schwentke: Σκάι στις 21:00, Σάββατο 17/11

H Kyle Pratt, σχεδιάστρια αεροσκαφών, ταξιδεύει με την εξάχρονη κόρη της, Julia, και το φέρετρο του άντρα της πίσω στην Αμερική. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, η Kyle θα ξυπνήσει και δεν θα βρει την κόρη της δίπλα ενώ όλο το αεροσκάφος ισχυρίζεται πως η μικρή δεν επιβιβάστηκε ποτέ. Η Jodie Foster ως Kyle μας χαρίζει μια εξαιρετική ερμηνεία της μητρικής αγωνίας. Θα μπορούσε με κάποιο τρόπο αυτή η ταινία να μας δώσει μια παρόμοια αίσθηση με την ταινία “Panic Room”όπου και πάλι πρωταγωνιστεί η Foster- όσον αφορά την κλειστοφοβική ατμόσφαιρα και την εικόνα μιας μητέρας έτοιμης να αντιμετωπίσει τα πάντα…

“Winchester: Το Σπίτι των Φαντασμάτων” των Michael και Peter Spierig: OPEN στις 23:30, Σάββατο 17/12

Η Sarah Winchester έχοντας κληρονομήσει την περιουσία της οικογένειάς της, έχτισε μια τεράστια έπαυλη επτά ορόφων με εκατοντάδες δωμάτια. Για όλους είναι το πιο στοιχειωμένο σπίτι που έχει υπάρξει, εκείνη το έκανε σαν άσυλο για τρομακτικές ψυχές, μια εξ αυτών με ανοιχτές υποθέσεις με την οικογένειά της. Χωρίς να είναι η καλύτερη ταινία τρόμου που κυκλοφορεί εκεί έξω, έχει σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον να δείτε την Helen Mirren στον ρόλο της Sarah Winchester. 

“Ο Εγκέφαλος” του Gérard Oury: COSMOTE CINEMA 2HD στις 20:00, Σάββατo 17/12

Ένα τρένο μεταφέρει από το Παρίσι στις Βρυξέλλες τα μυστικά κονδύλια του ΝΑΤΟ, μια πολύ δελεαστική ευκαιρία για δύο αδέξιους Γάλλους ληστές. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτοί που έχουν την ιδέα της ληστείας αλλά και μια ιδιοφυΐα που παριστάνει τον Βρετανό συνταγματάρχη. Μια κωμωδία προερχόμενη κατευθείαν από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 στην Γαλλία με πρωταγωνιστή το μεγάλο υποκριτικό είδωλο της εποχής -αλλά και γενικότερα- Jean-Paul Belmondo!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧένρι Κάβιλ: Δεν θα παίξει τον Superman στην ταινία του Τζέιμς Γκαν12.09.2018

“Αφήνοντας το Λας Βέγκας” του Mike Figgis: ΕΡΤ3 στις 22:30, Κυριακή 18/12

Ο Ben Sanderson είναι ένας σεναριογράφος που έχει χάσει τα πάντα εξαιτίας του αλκοολισμού του. Κάπως έτσι αποφασίζει να πάει στο Λας Βέγκας και να πεθάνει από το αλκοόλ. Εκεί γνωρίζει και μια πόρνη, την Sera, την οποία ερωτεύεται και μετακομίζει μαζί της. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνει ο Nicolas Cage, πιάνοντας τον παλμό του, ενώ την Sera υποδύεται η Elisabeth Shue.

“Ο Σωματοφύλακας” του Mick Jackson: STAR στις 22:50, Κυριακή 18/12

Η Rachel Marron, μια διάσημη τραγουδίστρια, κινδυνεύει από έναν μανιακό θαυμαστή που απειλεί να την σκοτώσει. Έτσι, προσλαμβάνει τον Frank Farmer για σωματοφύλακά της. Όσο κόντρα κι αν πάνε σε αυτό, θα αρχίσουν να ερωτεύονται ο ένας τον άλλον. Η Whitney Houston σε αυτήν την ταινία ήταν στα καλύτερά της και μας χάρισε φοβερές μουσικές και κινηματογραφικές στιγμές με κορυφαία όλων το αξεπέραστο “I Will Always Love You”.

“Η Ένατη Πύλη” του Roman Polanski: ΣΚΑΪ στις 00:30, Κυριακή 18/12

O  Dean Corso έχει επιλέξει μια δουλειά που απαιτεί προσήλωση και υπομονή. Είναι αυτός που εντοπίζει σπάνια βιβλία για μανιακούς συλλέκτες, πράγμα που χρειάζεται εξειδικευμένες λογοτεχνικές γνώσεις. Μιας και είναι τόσο καλός, τον προσλαμβάνει ένας λάτρης της δαιμονολογίας και τον βιβλίων, ο Boris Balkan, και του ζητάει να συγκρίνει το βιβλίο που έχει στην κατοχή του, με τίτλο «Η Ένατη Πύλη του Βασιλείου των Σκιών», με άλλα δύο αντίτυπα που υπάρχουν στην Ευρώπη. Το βιβλίο αυτό λέγεται πως το έγραψε άνθρωπος με τη βοήθεια των σκοτεινών δυνάμεων. Ο Corso αναλαμβάνει την υπόθεση χωρίς να αντιλαμβάνεται τι τον περιμένει στη συνέχεια! Καλογυρισμένη και ατμοσφαιρική και με πρωταγωνιστή τον Johnny Depp, η ταινία αυτή κρύβει πολλές -σκοτεινές- υποσχέσεις!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAirHostess-737: Η ταινία του Θανάση Νεοφώτιστου «προσγειώνεται» στα κορυφαία φεστιβάλ Sundance και Clermont-Ferrand12.09.2018

Online πλατφόρμες

“My Blueberry Nights” του Wong Kar-wai: ERTFLIX έως 24/12

Η Elizabeth μετά από έναν χωρισμό που της στοίχισε αρκετά, αποφασίζει να διασχίσει την Αμερική. Σε αυτό το ταξίδι, θα συναντήσει πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους και ψάχνοντας το νόημα της αγάπης θα έρθει τελικά πιο κοντά στον εαυτό της. Ο σπουδαίος Κινέζος σκηνοθέτης, έχοντας χαρίσει στο κοινό πολλές ιστορίες για τον έρωτα και τα παράξενα που αυτός φέρει και με την αισθητική που τον χαρακτηρίζει, υπογράφει εδώ την πρώτη του αγγλόφωνη ταινία. Διευθυντή φωτογραφίας έχει τον Darius Khondji, ο οποίος έχει συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους σκηνοθέτες.

“Pinocchio” των Guillermo del Toro και Mark Gustafson: Netflix

Στην Ιταλία η ευχή ενός πατέρα πραγματοποιείται, ζωντανεύοντας ένα αγόρι φτιαγμένο από ξύλο. Πρόκειται για stop-motion μιούζικαλ και ο del Toro πάλευε να το δημιουργήσει ήδη από το 2008. Η ιστορία τοποθετείται στην φασιστική Ιταλία της δεκαετίας του 1930. Πριν έρθει στην πλατφόρμα του Netflix, πέρασε και από τις ελληνικές αίθουσες. Για όσους δεν είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν στην μεγάλη οθόνη, η ταινία ήδη σαρώνει στην διάσημη πλατφόρμα.

“Capernaum” της Nadine Labaki: Cinobo

Ένα δωδεκάχρονο αγόρι φεύγει από το σπίτι όταν οι γονείς του παντρεύουν την εξίσου ανήλικη αδερφή του και αφήνει πίσω την φτώχεια και τις κακουχίες, χωρίς όμως να μπορεί να ξεφύγει από όλα αυτά. Καταλήγει να κάνει μήνυση στους γονείς του που τον έφεραν στον κόσμο! Η λιβανέζικη αυτή ταινία έλαβε υποψηφιότητες για Χρυσό Φοίνικα και Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας και κέρδισε το Βραβείο Επιτροπής στις Κάννες ενώ έλαβε 15 λεπτά χειροκροτημάτων στην πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Καννών την ίδια χρονιά!

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b