MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Μουσικοθεατρική παράσταση

Ο Θαυμαστός Κόσμος της Μαργαρίτας, στην παιδική σκηνή του θεάτρου Αλφα Ληναίος – Φωτίου

Η μουσικοθεατρική διαδραστική παράσταση “Ο Θαυμαστός Κόσμος της Μαργαρίτας” σε κείμενο Βάσιας Αργέντη πραγματεύεται την οικολογική καταστροφή και το πώς μικροί και μεγάλοι μπορούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας.

Monopoli Team

Πρόκειται για μια διαδραστική παράσταση με διαπολιτισμικό χαρακτήρα που μας μιλά για το πιο επίκαιρο από ποτέ ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

Μέσα από τα «ταξίδια» της Μαργαρίτας και της παρέας της, τα παιδιά γνωρίζουν τις παραδόσεις κάθε χώρας αλλά και τους μύθους κάθε λουλουδιού. Συμπάσχουν με την αγωνία των ηρώων και γίνονται άμεσοι βοηθοί για τη σωτηρία τους. Συνειδητοποιούν την αξία της ανακύκλωσης αλλά και τη σπατάλη της ηλεκτρικής ενέργειας, την ατμοσφαιρική ρύπανση από τα εργοστάσια και τα μέσα μεταφοράς, το φαινόμενο του «θερμοκηπίου» κ.α. Αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στη σωτηρία του πλανήτη με θέληση και αγάπη, μέσα από χιούμορ, συγκινήσεις, προβληματισμούς και ενισχύουν την οικολογική τους συνείδηση. Ένα έργο καρδιάς για το περιβάλλον και την υπέροχη φύση μας!

«Ο Θαυμαστός Κόσμος της Μαργαρίτας»: Υπόθεση

Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2124. Η μικρή Μαργαρίτα ενημερώνεται ότι σε 24 ώρες θα καταστραφούν όλα τα λουλούδια. Αμέσως, αποφασίζει να προσφέρει την πολύτιμη βοήθειά της. Με τη φίλη της την Τριανταφυλλιά, επισκέπτονται τον σοφό γέρο-Πλάτανο κι εκείνος τους εξηγεί τι πρέπει να κάνουν για να σωθεί όλη η λουλουδοοικογένειά τους. Σκοπός είναι να μαζέψουν όλα τα λουλούδια και να τα οδηγήσουν στον πλανήτη Ανθοχώρα, που με πολύ κόπο έχουν δημιουργήσει, για να σωθούν από την επικείμενη καταστροφή που έχουν προκαλέσει οι άνθρωποι.

Μπροστά στα μάτια της Μαργαρίτας, αλλά και των μικρών μας φίλων, ξετυλίγονται οι μύθοι των λουλουδιών, ταξιδεύοντας στη χώρα προέλευσής τους και μαθαίνοντας την ιστορία τους. Ιαπωνία, Αραβία, Ρωσία είναι μόνο μερικές από τις χώρες που επισκέπτεται η λουλουδοπαρέα μας. Την παρέα συμπληρώνουν ο φωτεινός Ήλιος και ο κύριος Μπερδεψούρας, ένας αξιαγάπητος καλικάντζαρος που επικοινωνεί μοναδικά με τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους θεατές.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Βάσια Αργέντη
Σκηνοθεσία: Μαρουσώ Γεωργοπούλου

Σκηνικά: Μαρία Φιλίππου
Μουσική: Ανδρέας Καρανίκας
Φωτισμοί: Μπάμπης Αρώνης
Χορογραφία: Νικόλας Μαρκάκης

Παίζουν: Γιώτα Βόκαλη, Αριστείδης Ιωαννίδης, Παναγιώτης Λέκκας, Άγγελος-Προκόπιος Νεράντζης, Νίκη Φραγκέλλη

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 12€
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 15:00
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/o-thaumastos-kosmos-tis-margaritas/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Αλφα Ληναίος-Φωτίου, 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 37 και Στουρνάρα 51, Αθήνα – 210 520 1828
Φωτογραφίες: Χάρης Εργατίδης
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Αναζητώντας την Ελένη, της Νατάσας Νταϊλιάνη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Ξεκίνα από την Αρχή και συνέχισε μέχρι Να φτάσεις στο Τέλος, από την ομάδα κι όμΩς κινείται στο Θέατρο Ροές
ΘΕΑΤΡΟ
Το Ξενοδοχείο Η Νύχτα που Πέφτει, του Νάνου Βαλαωρίτη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Θεατρικά Νέα
50 χρόνια Θεσσαλικό Θέατρο: Ο «Μισάνθρωπος» της Ιόλης Ανδρεάδη σε Λάρισα και Αθήνα
ΘΕΑΤΡΟ
Οι γείτονες από πάνω, του Cesc Gay στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
ΘΕΑΤΡΟ
Δάκρυ στο Φίδι, από την ομάδα Hippo Theatre Group στο Bios
ΘΕΑΤΡΟ
Κουνελόκολλα: Μια performance της Χρυσής Βιδαλάκη στο θέατρο στη Σάλα
ΘΕΑΤΡΟ
Taverna Miresia – Mario, Bella, Anastasia, του Mario Banushi στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Τρέμω, του Ζοέλ Πομμερά στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Βλαβερές Συνέπειες του Γάμου, από τον Γιάννη Μπέζο στο Θέατρο Άνεσις
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Καρυοθραύστης ζωντανεύει τη μαγεία των Χριστουγέννων στο Ολύμπια
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Δελφίνοι ή Καζιμίρ και Φιλιντόρ, του Θωμά Μοσχόπουλου στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών