MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Home Cinema: 9 ταινίες που θα δούμε το Σαββατοκύριακο σε TV και online πλατφόρμες

Συγκεντρώσαμε όσες ταινίες αξίζουν την προσοχή σας αυτό το Σαββατοκύριακο σε τηλεόραση και online πλατφόρμες.

"Κώδικας Da Vinci" του Ron Howard
"Κώδικας Da Vinci" του Ron Howard
author-image Φωτεινή Νικολίτσα

Εάν για εσάς το Σαββατοκύριακο σημαίνει χαλάρωση στο σπίτι, τότε είναι η ιδανική ευκαιρία για να μια καλή ταινία. Εμείς σας προτείνουμε τις καλύτερες ταινίες που θα βρείτε σε τηλεόραση και online πλατφόρμες.

Τηλεόραση

“Μαδαγασκάρη” των Eric Darnell και Tom McGrath: Star στις 23:00, Σάββατο 10/12

Μια ζέβρα, ένα λιοντάρι, μια καμηλοπάρδαλη κι ένας ιπποπόταμος δραπετεύουν από τον ζωολογικό κήπο της Νέας Υόρκης και με τη βοήθεια τεσσάρων πιγκουίνων φτάνουν στην Μαδαγασκάρη, όπου όμως τα πράγματα δεν είναι όσο εύκολα πίστευαν! Μια από τις καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων των αρχών του 2000 για τις τρελές περιπέτειες αυτών των τεσσάρων φίλων που οδήγησε στην κυκλοφορία άλλων δύο ταινιών -όπως και μιας σειράς με τους πιγκουίνους της Μαδαγασκάρης.

“Εισβολή” των Oliver Hirschbiegel και James McTeigue: Open στις 23:30, Σάββατο 10/12

H ψυχίατρος Carol Bennell με τον συνάδελφό της Ben Driscoll είναι οι μόνοι που γνωρίζουν για την επιδημία που έχει ξεσπάσει, η οποία προέρχεται από έναν ιό που ήρθε μέσω εξωγήινων στην γη και χωρίς εξωτερικά συμπτώματα, ουσιαστικά μετατρέπει τους ανθρώπους σε άβουλα όντα χωρίς συναισθήματα. Στην πορεία η Carol θα ανακαλύψει ότι ο γιος της μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσει την εξάπλωση της πανδημίας. Η Nicole Kidman και ο Daniel Craig συμπρωταγωνιστούν σε αυτήν την γεμάτη αγωνία ταινία επιστημονικής φαντασίας.

“Οι Άνδρες με τα Μαύρα” του Barry Sonnenfeld: Mega στις 2:10, Σάββατο 10/12

Οι Άνδρες με τα Μαύρα είναι μια μυστική υπηρεσία με στόχο να προλαμβάνει επικίνδυνες ενέργειες εξωγήινων όντων που απειλούν με κάποιο τρόπο τη γη, έχοντας στην κατοχή της υπερσύγχρονη τεχνολογία. Όταν ο νεαρός James θα προσληφθεί από την υπηρεσία, ακόμη ως μαθητευόμενος, θα πρέπει να σώσει τον πλανήτη από μια επικίνδυνη διαγαλαξιακή καταστροφή. Η πρώτη ταινία του επιτυχημένου franchise επιστημονικής φαντασίας έδωσε εδώ ίσως την καλύτερη εκδοχή της -δεν είναι σπάνιο άλλωστε η πρώτη ταινία να είναι και η καλύτερη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Elvis»: Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο βιογραφικό φιλμ για τον Ελβις Πρίσλεϊ12.09.2018

“Έκρηξη Θυμού” του Derrick Borte: Alpha στη 1:15, Κυριακή 11/12

Μια μητέρα πηγαίνει με το αμάξι τον γιο της στο σχολείο όταν η κόρνα που θα πατήσει σε έναν επικίνδυνο άντρα θα μετατρέψει τη μέρα της σε έναν αδιάκοπο αγώνα για επιβίωση. Ο άντρας έχει βρει το θύμα πάνω στο οποίο θα ξεσπάσει όλη την αδικία που νιώθει και δεν θα ησυχάσει μέχρι να της στερήσει ό,τι αγαπά. Ο Russell Crowe μάς δίνει να καταλάβουμε για άλλη μια φορά την υποκριτική του γκάμα και μπορεί να ταράξει τον οποιονδήποτε υποδυόμενος αυτόν τον παρανοϊκό χαρακτήρα.

“Κώδικας Da Vinci” του Ron Howard: Ant1 στις 00:30, Κυριακή 11/12

Ο καθηγητής του Χάρβαρντ, Robert Langdon, με την Γαλλίδα κρυπτογράφο Sophie Neveu, θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν τι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του ηλικιωμένου έφορου αρχαιοτήτων του Λούβρου. Όπως όλα δείχνουν οι πίνακες του Λεονάρντο Ντα Βίντσι κρύβουν σημαντικές ενδείξεις! Η ταινία βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Dan Brown με πρωταγωνιστή τον Tom Hanks και μουσική από τον Hans Zimmer. Ακολούθησαν δύο ακόμη ταινίες με τον Hanks στον ίδιο ρόλο και τον Howard να σκηνοθετεί, το “Angels & Demons” και το “Inferno”.

“Ed Wood” του Tim Burton: Cosmote Cinema 2 στις 15:55, Κυριακή 11/12

Ο εκκεντρικός, χωρίς πολύ ταλέντο σκηνοθέτης του ’50, Ed Wood, διαρκώς κριτικάρεται έντονα για τις ταινίες χαμηλού προϋπολογισμού που γυρίζει, σε μια εποχή που επικρατούν οι ταινίες του Χόλιγουντ. Η επιμονή και το πάθος του όμως δεν τον εμποδίζουν από το να σταματήσει. Πρόκειται φυσικά για βιογραφική ταινία, στην οποία τον ρόλο του Wood έχει αναλάβει ο Johnny Depp, σε μια από τις πολλές πια συνεργασίες του με τον Tim Burton. Η ταινία κέρδισε 2 Όσκαρ και μια Χρυσή Σφαίρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNetflix: Η σειρά «Dahmer» κατάφερε να ξεπεράσει ακόμα και το «Squid Game»12.09.2018

Online πλατφόρμες

“Ο Βασιλιάς” του Νίκου Γραμματικού: Ertflix έως 22/12

Ο 35χρονος Βαγγέλης αποφυλακίζεται και αποφασίζει να επιστρέψει στο χωριό του στην Πελοπόννησο και να μείνει μακριά από τον κόσμο των ναρκωτικών που τον είχε φτάσει έως την φυλακή. Ωστόσο, οι συγχωριανοί του δεν θα τον υποδεχτούν με ένα θερμό καλωσόρισμα αλλά εκείνος δεν θα τα παρατήσει τόσο εύκολα. Ο Βαγγέλης Μουρίκης αναλαμβάνει τον ρόλο του Βαγγέλη ενώ το σενάριο είναι του Νίκου Γραμματικού και του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Η ταινία κέρδισε τέσσερα Βραβεία Ποιότητας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης!

“Troll” του Roar Uthaug: Netflix

Όταν ένα προϊστορικό Troll ξυπνάει στα βάθη ενός βουνού της Νορβηγίας και είναι έτοιμο να προκαλέσει χάος όπου βρεθεί, είναι στο χέρι μιας ομάδας να το σταματήσει πριν χαθούν ολοκληρωτικά τα πάντα. Η ταινία έφτασε στο νούμερο 1 της πλατφόρμας, παραδίδοντας μια περιπέτεια καταστροφής. Εάν σας αρέσουν οι ταινίες όπως το “King Kong” ή το “Godzilla”, τότε αυτή η ταινία είναι για εσάς χωρίς δεύτερη σκέψη!

“Moonlight” του Barry Jenkins: Cinobo

Παρακολουθούμε τη ζωή του Chiron, ενός Αφροαμερικανού, από την παιδική ηλικία, την εφηβεία έως και την ενηλικίωση καθώς προσπαθεί να ανακαλύψει την σεξουαλικότητά του και τη θέση του στον κόσμο. Κομβικό ρόλο στην μετέπειτα ζωή του θα παίξει ο Juan, ένας διακινητής ναρκωτικών που ήταν κάτι σαν μέντορας για εκείνον όταν ήταν ακόμη παιδί. Η ιστορία αυτή καταπιάνεται με τις έννοιες της ταυτότητας, της φιλίας και της αγάπης υπό το πρίσμα της σύγχρονης ζωής ενός Αφροαμερικανού και όλων των δυσκολιών που ενδέχεται να αντιμετωπίζει ή για τα καλούπια στα οποία η κοινωνία περιμένει από αυτόν να μπει. Η ταινία κέρδισε τρία Όσκαρ και είχε ακόμη πέντε υποψηφιότητες!

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b