MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 17 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 10-11 Δεκεμβρίου 2022.

«Καραγκιόζης: The Movie» στους κινηματογράφους
Monopoli Team

Θέατρο

1. «Φρικαντέλα, η Μάγισσα που Μισούσε τα Κάλαντα», του Ευγένιου Τριβιζά στο Christmas Theater

«Φρικαντέλα, η Μάγισσα που Μισούσε τα Κάλαντα», το δημοφιλές μπεστ σέλερ του κορυφαίου παραμυθά, Ευγένιου Τριβιζά παρουσιάζεται στη σκηνή του Christmas Theater, σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού. Μια μουσικοθεατρική παραγωγή για όλη την οικογένεια σε μουσική σύνθεση Άλκη Μπαλτά, με ζωντανή συμφωνική ορχήστρα εικοσιεπτά μουσικών, πολυμελή παιδική χορωδία και κορυφαίους συντελεστές της όπερας που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Όταν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς η Φρικαντέλα ακούει τα παιδιά της γειτονιάς να τραγουδάνε τα κάλαντα, γίνεται έξω φρενών. Τους κλέβει τις φωνές και τις φυλακίζει σε ροζ και γαλάζια μπαλόνια. Τα παιδιά, όμως, αποφασισμένα να βρουν τις χαμένες τους φωνες, βάζουν σε εφαρμογή ένα παράτολμο σχέδιο.
Κυριακή 11 Δεκεμβρίου Στις 12.00 Και Στις 17.00. Κυριακή 18 Δεκεμβρίου Στις 12.00 Και Στις 17.00. Σάββατο 24 Δεκεμβρίου Στις 15.00. Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου Στις 12.00. Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου Στις 17.00. Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023 Στις 19.00.
Vip Ζώνη: 35 Ευρώ. Α Ζώνη: 30 Ευρώ. Β Ζώνη:25 Ευρώ. Γ Ζώνη: 20 Ευρώ. Δ Ζώνη: 15 Ευρώ. Ε Ζώνη: 10 Ευρώ. Θέσεις ΑΜΕΑ (Μόνο με τηλεφωνική κράτηση 2117701700): 10 ευρώ. Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια, πληροφορίες: 211 7701700. | Προπώληση: 211 77 01 700, www.ct.gr & www.viva.gr , Public.
Christmas Theater, Λεωφ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι. Τηλέφωνο: 21 1770 1700.

2. Ροβινσώνας Κρούσος: Μια μουσικοθεατρική παράσταση για όλο την οικογένεια στο Μέγαρο Μουσικής

Φωτογραφία: Πάτροκλος Σκαφίδας

Το εμβληματικό έργο «Ροβινσώνας Κρούσος», σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη, παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Μια νέα μουσικοθεατρική παραγωγή για όλη την οικογένεια με ζωντανή μουσική και διαδραστικές προβολές που θα μας συναρπάσει. Ο Ροβινσώνας αγαπά τις εξερευνήσεις και αναζητά την περιπέτεια. Σαλπάρει με ένα καράβι και υπόσχεται στην αγαπημένη του Φίνα να επιστρέψει γρήγορα. Όμως στο δρόμο ναυαγεί σε ένα ερημονήσι. Ολομόναχος στην αρχή, με μοναδικά εφόδια τις γνώσεις και την εφευρετικότητά του, καταφέρνει να επιβιώσει στην άγρια φύση. Διασκευή: Γιώργος Γαλίτης. Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Μηνάς Ι. Αλεξιάδης. *Παίζουν: Έλενα Βακάλη, Γιάννης Βαρβαρέσος, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Σταύρος Μπέκας, Λάμπρος Παπαγεωργίου, Μάρθα Τομπουλίδου, Δημήτρης Τσολάκης, Σαμψών Φύτρος, Χρυσαλένα Χριστοπούλου.
Κάθε Σάββατο στις 15.00 και Κυριακή στις 11.30 π.μ. και 15.00, Επιπλέον παραστάσεις για τις φετινές γιορτές: 25/12: ώρα έναρξης 17.00, 26/12 έως 30/12: ώρα έναρξης 15.00, 4 και 5/1: ώρα έναρξης 15.00. 

Τιμές Εισιτηρίων: 12 ευρώ (γενική είσοδος). Προπώληση: 210 72 82 333 και megaron.gr
Νέος Εκθεσιακός Χώρος – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/

3. Στη Γειτονιά του Καραγκιόζη, από τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών του Άθωνα Δανέλλη στο Θέατρο Μπέλλος

Ο Άθως Δανέλλης με τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών του, ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους στον μαγικό κόσμο του Καραγκιόζη, από την Κυριακή 27 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 13:00 μ.μ., στο Θέατρο Μπέλλος στην Πλάκα. Οι θεατές των παραστάσεων στο θέατρο Μπέλλος θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κωμωδίες, περιπέτειες, έργα φαντασίας, αλλά και ιστορικά, ηρωικά και άλλα. Ο Καραγκιόζης μάγος, μάγειρας, πρωταθλητής ή δικηγόρος, το ταξίδι στα βάθη της ζούγκλας, στις θάλασσες ή στο φεγγάρι, ο Καπετάν Μπαρούτης, το μαγεμένο σπήλαιο, το μυστικό του πειρατή, θα χαρίσουν αξέχαστες στιγμές στους θεατές. Τα έργα θα αλλάζουν και θα ανακοινώνονται κάθε εβδομάδα. *Παίζουν:Άθως Δανέλλης, Απόστολος Γραββάνης.
Κάθε Κυριακή στις 13:00
Εισιτήριο: 8 ευρώ (γενική είσοδος). Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο «Μπέλλος»: Κέκροπος 1, Πλάκα. Τηλ: 210 32 29 889. Email: [email protected] | https://theatrompellos.gr/

Κινηματογράφος

4. «Καραγκιόζης: The Movie» στους κινηματογράφους

Ένας από τους πιο αγαπητούς και αυθεντικούς ήρωες της ελληνικής λαϊκής παράδοσης «μετακομίζει» από τον μπερντέ στη μεγάλη οθόνη και γίνεται πρωταγωνιστής της πρώτης ελληνικής 3D animation ταινίας. Με τίτλο «Καραγκιόζης: The Movie» και σε σκηνοθεσία των Άκη Καρρά, Χρήστου Λειβαδίτη και Αικατερίνης Παπαγεωργίου, η συμπαραγωγή ης White Fox, της COSMOTE TV και της Anama LTD, ξεκίνησε το ταξίδι της στις κινηματογραφικές αίθουσες από την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022. Μια διασκεδαστική περιπέτεια για όλη την οικογένεια, με την υπογραφή του γνωστού καραγκιοζοπαίχτη Άθω Δανέλλη, που υπόσχεται να συναρπάσει μικρούς και μεγάλους.
*Δείτε κριτική και αίθουσες προβολής εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠώς ο Καραγκιόζης έγινε 3D animation και φιλοδοξεί να κατακτήσει τη μεγάλη οθόνη;12.09.2018

Φεστιβάλ

5. Τριήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στο παιδικό βιβλίο στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης

To Impact Hub Athens διοργανώνει ένα τριήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στους μικρούς βιβλιόφιλους. Στις 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου, από τις 10.00 έως τις 20.00, η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης ανοίγει τις πόρτες της και υποδέχεται μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους σε μια συναρπαστική γιορτή με επίκεντρο το παιδικό και εφηβικό βιβλίο. Για τρεις ημέρες, εκδοτικοί οίκοι ανά την Ελλάδα συναντιούνται όλοι μαζί στο αίθριο της Κυψελιώτικης στοάς, εκθέτοντας εκατοντάδες διαφορετικούς τίτλους – αγαπημένα βιβλία της κλασικής λογοτεχνίας αλλά και νέες πειραματικές εκδόσεις, νέους συγγραφείς, ιδιαίτερες εικονογραφήσεις και πολλά παραμύθια. Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου θα τρέχουν πολλά διαφορετικά ανοιχτά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους: Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εργαστηρίων και των υπόλοιπων δράσεων εδώ.
Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, από τις 10.00 έως τις 20.00.
Όλες οι δράσεις θα είναι δωρεάν και ανοιχτές για το κοινό και θα τρέχουν καθ’ όλη την διάρκεια του τριημέρου.
Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42, Αθήνα. 

6. 25ο Φεστιβάλ Ολυμπίας: Η μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου για παιδιά και νέους επιστρέφει σε 12 πόλεις

Τα 25 του χρόνια κλείνει φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και τα γιορτάζει στις 3-10 Δεκεμβρίου 2022 με επίκεντρο τον Πύργο και την Αμαλιάδα, κι ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών για παιδιά, εφήβους και όλη την οικογένεια, με ελεύθερη είσοδο. Ταινίες απ’ όλο τον κόσμο θα προβληθούν φέτος σε 12 πόλεις, αφού εκτός από τις κλασικές κεντρικές δραστηριότητες στον Πύργο και την Αμαλιάδα, θα πραγματοποιηθούν προβολές και στα Λεχαινά, τη Γαστούνη, τη Ζαχάρω και το Βαρθολομιό στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας, αλλά και περιφερειακές προβολές στο Αγρίνιο, την Αλεξανδρούπολη, τη Λέσβο, την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, τη Ζάκυνθο και την Καλαμάτα. Στο διάστημα 10-18 Δεκεμβρίου 2022, η ψηφιακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ online.olympiafestival.gr θα φιλοξενήσει μέρος των διαγωνιστικών προγραμμάτων, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά και νέους όλης της χώρας να παρακολουθήσουν συναρπαστικές ταινίες απ’ όλον τον κόσμο.
3-10 Δεκεμβρίου 2022
Είσοδος Ελεύθερη
Για αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες εδώ

Εκδηλώσεις

7. Νένα Μεντή & Ρένη Πιττακή: Αφηγούνται Χριστουγεννιάτικα παραμύθια στο Εθνικό Θέατρο

Φέτος δύο σπουδαίες κυρίες του ελληνικού θεάτρου, η Νένα Μεντή και η Ρένη Πιττακή δανείζουν τη ζεστασιά της φωνής τους στις πιο αγαπημένες μας Χριστουγεννιάτικες ιστορίες. Καθισμένες δίπλα στο στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Φουαγιέ του Ρεξ, περιμένουν μικρούς και μεγάλους για να τους διαβάσουν τα ομορφότερα χριστουγεννιάτικα παραμύθια: το «Κοριτσάκι με τα σπίρτα», τον «Καρυοθραύστη», τη «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» και τον «Παπουτσή και τα ξωτικά».
Παραμύθια με τη Νένα Μεντή 10 και 11/12 στις 17:00
Παραμύθια με τη Ρένη Πιττακή 17 και 18/12 στις 17:00
Γενική είσοδος: 3€ | Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr και στο 210.7234567 (με χρήση πιστωτικής- χρεωστικής κάρτας).
Εθνικό Θέατρο Rex – Φουαγιέ, Πανεπιστημίου 48, Αθήνα. Τηλ: 210 7001469 | https://www.n-t.gr/

8. Fabrica Athens: Εορταστικά bubble shows και θεάματα από την ομάδα Mr and Mrs Bubble σε όλη την Ελλάδα Fabrica Athens: Χριστούγεννα με μαγικά bubble shows και uεάματα από την ομάδα Mr and Mrs Bubble

Τα φετινά Χριστούγεννα, το εορταστικό πρόγραμμα των Mr and Mrs Bubble και της Fabrica Athens, είναι πιο πλούσιο και πρωτοποριακό από ποτέ. Bubble shows, ξυλοπόδαροι, fire shows, αλλά και shows με φωτεινά smart pixel hula hoop, είναι μερικά μόνο από τα θεάματα θεάτρου δρόμου και τσίρκο που θα υλοποιήσει η ομάδα σε όλη την Ελλάδα τις γιορτινές μέρες του 2022-2023. Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στις 12.00, Kids Christmas Festival στην Πλατεία Κοραή, στον Πειραιά: Σαπουνόπερα – Περιπατητική δράση με σαπουνόφουσκες.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων εδώ
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

9. Χριστουγεννιάτικο Βιωματικό Χωριό στο Paradise Park

Για άλλη μια χρονιά, από τις 10 Δεκεμβρίου και για ένα μήνα τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μια ξεχωριστή και «μαγική» χριστουγεννιάτική εμπειρία, στο μοναδικό Βιωματικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό, στο αγαπημένο τους Paradise Park. Το πρόγραμμα διαρκεί 3,5 ώρες και περιλαμβάνει εργαστήρια, βόλτες με το έλκηθρο, κάλαντα, γράμμα στον Αι Βασίλη, παιχνίδια και πολλές ακόμη εκπλήξεις. Στο Paradise Park λειτουργεί χώρος εστίασης με φαγητό, λιχουδιές, καφέ, ροφήματα, σνακ για να χαλαρώσουν οι μεγάλοι αλλά και οι μικροί μετά τη διασκέδαση. Οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται στο παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο πλήρως θερμαινόμενο Χωριό και στην φάρμα του Πάρκου.
10 Δεκεμβρίου 2022 – 8 Ιανουαρίου 2023
Είσοδος 20€ (βραχιόλι για παιδιά έως 12 ετών): Δεν υπάρχουν άλλες χρεώσεις για δραστηριότητες στο Πάρκο. Είσοδος 7€ Γονείς /Συνοδοί, κατά άτομο (Αντιστοιχεί σε κουπόνι κατανάλωσης, στην Ταβέρνα του Χωριού). Απαραίτητη η κράτηση σας – Εισιτήρια μέσα από το viva.gr.
Paradise Park, Ε.Ο. Κόμβος, Μεταμορφώσεως 100, Αχαρνές. Τηλ. +30 210 2466466. E-mail: [email protected]. www.paradisepark.gr

10. Η Πέππα το γουρουνάκι γιορτάζει τα Χριστούγεννα στο Λούνα Παρκ Τα Αηδονάκια στο Μαρούσι

Φέτος τα Χριστούγεννα η Πέππα το γουρουνάκι έρχεται στα Αηδονάκια για να κάνει τις γιορτές μοναδικές. Έως 8 Ιανουαρίου περιμένει όλα τα παιδιά να τη γνωρίσουν από κοντά και να φωτογραφηθούν μαζί της στο πιο αγαπημένο Λούνα Παρκ της πόλης, που μεταμορφώνεται σε Winter Wonderland και προσφέρει αμέτρητα παιχνίδια, δράσεις για όλους και ατελείωτες στιγμές χαράς και διασκέδασης.
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή: 16:00 – 22:00. Σάββατο-Κυριακή: 10:00 – 22:00. Από 24/12 έως 08/01/23 το πάρκο θα λειτουργεί από 10:00 – 22:00 και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.
Για εισιτήρια και περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ
Λούνα Παρκ «Τα Αηδονάκια», Διονύσου 155, Μαρούσι. Τηλέφωνο: 210 6198274. Ε: [email protected] | https://www.aidonakia.gr/index.html

11. Το πρώτο «Greek Santa’s Village» έρχεται στην πόλη και το μαγικό Χριστουγεννιάτικο ταξίδι ξεκινά

Το πρώτο «Greek Santa’s Village» είναι γεγονός. Eως τις 8 Ιανουαρίου, ο Αη Βασίλης μας υποδέχεται στο ελληνικό χωριό του, στα Θέατρα Βράχων, μετατρέποντας την Αττική σε πρωτεύουσα των Χριστουγέννων και ιδανική εορταστική απόδραση. Για 33 ημέρες τα Θέατρα Βράχων «Άννα Συνοδινού» και «Μελίνα Μερκούρη», μεταμορφώνονται σε πηγές χαράς, γιορτής, παιχνιδιού και γέλιου, με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα να συνοδεύει το εορταστικό κλίμα, με συναυλίες από μεγάλα ονόματα της Ελληνικής μουσικής σκηνής, χορευτικά, πολιτιστικά και θεατρικά δρώμενα, bazaar, φαγητό, ποτό και λιχουδιές. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πολλές δωρεάν δράσεις.
7 Δεκεμβρίου 2022 – 8 Ιανουαρίου 2023
Γενικό ωράριο: 10:00-22:00 (Εξαιρείται το Σάββατο 31/12: από 10:00 έως 01:00).
Κόστος: Τα πρώτα 30.000 εισιτήρια ήδη διατίθενται στη τιμή των 3 ευρώ. | Γενική είσοδος 7€. Μειωμένο Εισιτήριο: 3,5€ σε παιδιά 9-15 ετών, πολύτεκνους, ανθρώπους τρίτης ηλικίας και ΑΜΕΑ. Ελεύθερη είσοδος για παιδιά έως 8 ετών. | Κλείστε τα εισιτήρια σας εδώ.
Τοποθεσία: Θέατρο Βράχων, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας. | https://greeksantasvillage.gr/

12. ΚΠΙΣΝ: Χριστουγεννιάτικο σκηνικό και πολλές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους

Για ακόμη μία χρονιά το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) φορά τα γιορτινά του και παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα που έχει, όπως πάντα, κάτι ξεχωριστό για τον καθένα. Κάθε μέρα έως τις 31 Ιανουαρίου 2023, 10:00 – 22:00, το Παγοδρόμιο του ΚΠΙΣΝ αναδύεται και πάλι στο Κανάλι. Οι πατινέρ μπορούν να χορέψουν στον πάγο ακούγοντας τις αγαπημένες τους εορταστικές μελωδίες, αλλά και όσοι δεν ξέρουν πατινάζ έχουν την ευκαιρία να μάθουν σε μία παραμυθένια ατμόσφαιρα. Τα Σαββατοκύριακα 10-11 και 17-18 Δεκεμβρίου 2022 και κάθε ημέρα από τις 23 Δεκεμβρίου 2022 έως τις 6 Ιανουαρίου 2023, 10:00 – 22:00ο Άγιος Βασίλης βρίσκεται στο ΚΠΙΣΝ, συναντά τα παιδιά, μοιράζει μπαλόνια, ακούει τις ευχές τους και δημιουργεί όμορφες αναμνηστικές φωτογραφίες.
Ελεύθερη είσοδος
Για περισσότερες δραστηριότητες του Σ/Κ στο ΚΠΙΣΝ δείτε εδώ
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

13. Santa Claus Kingdom: Η χριστουγεννιάτικη «ονειροχώρα» ανοίγει για 10η χρονιά τις πύλες της

Το ωραιότερο παραμύθι του κόσμου ζωντανεύει στη Χριστουγεννιάτικη Ονειροχώρα του Santa Claus Kingdom στο Μ.Ε.C. Παιανίας. Το Santa Claus Kingdom, το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο που έγινε θεσμός, μας καλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, να ζήσουμε την πιο Μαγική Χριστουγεννιάτικη ιστορία και να απολαύσουμε αμέτρητα παιχνίδια με ένα μόνο εισιτήριο. To Santa Claus Kingdom συνδυάζει τη χριστουγεννιάτικη, παραμυθένια ατμόσφαιρα με αμέτρητα παιχνίδια, δημιουργικά και μουσικά εργαστήρια, παιδικές παραστάσεις, μάγους με απίθανα κόλπα, face painting, αλλά και Χριστουγεννιάτικη αγορά.
Παρασκευή 10, Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Δεκεμβρίου: 10:00 – 22:00 | Από Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου έως την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023: Καθημερινά 10:00 – 22:00
Στα ταμεία: Ενιαίο εισιτήριο για όλα τα παιχνίδια: 10 ευρώ για γονείς και 17 ευρώ για παιδιά. Άνεργοι: 13,50 ευρώ για παιδιά και 10 ευρώ για γονείς. Πολύτεκνοι: 13,50 ευρώ για παιδιά. 10 ευρώ για γονείς. ΑΜΕΑ + 1 συνοδός: Δωρεάν. | Προσφορά από viva.gr.
Santa Claus Kingdom, M.E.C. Παιανίας, Λεωφόρο Λαυρίου 30, Παιανία Αττικής. Τηλέφωνο: 210 – 6199777. Email: [email protected] | https://www.santaclauskingdom.com/

14. The Christmas Factory: Η καρδιά των Χριστουγέννων χτυπάει για μια ακόμη χρονιά στην Τεχνόπολη

Το The Christmas Factory στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων άνοιξες τις πόρτες του και μας προσκαλεί στην καθιερωμένη – αλλά φέτος ιδιαίτερα εμπλουτισμένη- μεγάλη φαντασμαγορική χριστουγεννιάτικη γιορτή του. Το αγαπημένο Εργοστάσιο Χριστουγέννων της Τεχνόπολης επιστρέφει πιο χρωματιστό, πιο λαμπερό, πιο ζωντανό από ποτέ. Φέτος ο Άγιος Βασίλης έχει αποφασίσει να αποκαλύψει όλα τα μυστικά που οδηγούν στη χαρά. Και αυτό γίνεται με 7  + 1  νέα ξεχωριστά εργαστήρια (τα οποία επιμελείται ο Γιώργος ΣουλεΪμαν). Επιπλέον, στο The Christmas Factory θα βρει κανείς λιχουδιές, ζεστό κρασί, φαγητά και ποτά για όλες τις ορέξεις και διαθέσεις και μια πλούσια αγορά γαμέτη στολίδια, παιχνίδια και εμπνευσμένα δώρα για τους αγαπημένους μας. Τέλος για πρώτη φορά περιλαμβάνει και τη θεατρική παράσταση Ο «Ελαφονταίν, ο Αίσωπος αλλιώς» σε σκηνοθεσία και σύλληψη του Γιώργου Σουλεϊμάν, κείμενο της Σοφίας Καψούρου και πρωτότυπη μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη.
26 Νοεμβρίου 2022 – 6 Ιανουαρίου 2023
Ωράριο: Δευ – Παρ έως 22/12   16:00 – 22:00. Δευ – Παρ από 23/12   10:00 – 22:00 | Σάββατο και Κυριακή: 10:00 – 22:00.
Εισιτήριο: Από 6€. Προπώληση: viva.gr
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Αθήνα. | https://thechristmasfactory.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: Χριστούγεννα στην Αθήνα με δωρεάν εκδηλώσεις και δράσεις για όλη την οικογένεια12.09.2018

Εκπαιδευτικά προγράμματα 

15. Δήμος Αθηναίων: Χριστούγεννα στην Αθήνα με δωρεάν εκδηλώσεις και δράσεις για όλη την οικογένεια

Και αυτές τις γιορτές, η Αθήνα «πλημμυρίζει» από άκρη σε άκρη με λάμψη και φως, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν σε ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο «παραμύθι». Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), του Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων και του This is Athens του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα με εκπαιδευτικές δράσεις, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και μουσικοθεατρικές παραστάσεις στις γειτονιές και στο κέντρο της πόλης. Τo Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», το Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος, η Πινακοθήκη, το Κέντρο Τεχνών, το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα», οι Βιβλιοθήκες, καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης στις επτά Δημοτικές Κοινότητες είναι τα σημεία συνάντησης όλης της οικογένειας, που θα ζήσουν μοναδικές χριστουγεννιάτικες στιγμές, δημιουργώντας, μαθαίνοντας και διασκεδάζοντας παρέα.
7 Δεκεμβρίου 2022 – 7 Ιανουαρίου 2023
Ελεύθερη Είσοδος
Για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων και περισσότερες πληροφορίες εδώ

16. Χ-mas Ντριιιν! Μια κουκλο-ιστορία ζωντανεύει στο Μουσείο!: Online Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 5-9 ετών στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, από τις 11.00 έως τις 12.30, σε Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα δημιουργούμε μια ξεχωριστή κούκλα-τηλεφωνήτρια και έναν εναερίτη με υφάσματα, κουμπιά και νήματα! Εμπνεόμαστε από τον Ευγένιο Σπαθάρη και τον Bernd Ogrodnik και από τοΑρχείο του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών ακούμε συνεντεύξεις τηλεφωνητριών του ΟΤΕ από παλαιότερες εποχές και μαθαίνουμε την ιστορία τους. Πριν την έναρξη του προγράμματος, πραγματοποιείται σύντομη ψηφιακή ξενάγηση στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου. To πρόγραμμα είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθεί online μέσω ψηφιακής πλατφόρμας.
Κυριακή 11/12, 11:00 – 12:30 | 5-9 ετών
Δωρεάν. Απαραίτητη ηλεκτρονική κράτηση
Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, Πρωτέως 25, Nέα Κηφισιά. Τηλ: 210 6110299 | www.otegroupmuseum.gr| E-mail: [email protected]

17. Μουσείο Μπενάκη: Το Μικρό Εργαστήρι της Τέχνης συναντά τον Γιάννη Μόραλη

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 7-10 ετών «Το Μικρό Εργαστήρι της Τέχνης συναντά τους καλλιτέχνες του κόσμου» συνεχίζεται το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, 12:00 – 14:00, στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού. Θεματική οι «Άγγελοι Χριστουγέννων από το εργαστήρι του Γιάννη Μόραλη». Έρχονται Χριστούγεννα και μαζί τους στολισμένα δέντρα και καράβια, χρυσόσκονη, μπάλες κι ο Άη Βασίλης από κοντά. Προηγούνται, όπως κάθε χρόνο, οι αγαπημένοι μας αγγελιοφόροι των γιορτών. Οι συμμετέχοντες τους ξετρυπώνουν από τις βυζαντινές ζωγραφιές, τις σελίδες των παλιών βιβλίων αλλά και τα έργα του Γιάννη Μόραλη, για να εμπνευστούν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα αγγελάκια από απλά υλικά.
Σάββατα 10 και 17 Δεκεμβρίου 2022, 12.00-14.00
Κόστος: 40€ (συμπεριλαμβάνονται όλα τα υλικά)-36€ (Φίλοι και Μέλη ΜΜ) | Κλείστε online τα εισιτήρια σας εδώ.
Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, Κουμπάρη 1 και Βασ. Σοφίας, Αθήνα. Τηλ: 210 3671067-69.

*Δείτε περισσότερα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧ-mas Ντριιιν! Μια κουκλο-ιστορία ζωντανεύει στο Μουσείο!12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b