MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα, 3 Δεκεμβρίου, γεννιέται ο «πρίγκιπας του σκότους», Ozzy Osbourne

Τι να πει και τι να γράψει κανείς για τον Ozzy Osbourne; Χρειάζονται πολλές εργατοώρες και μπόλικα λίτρα μελανιού για να πει κάποιος ότι έχει δώσει μια… μικρή εικόνα του τι έκανε στη ζωή του και τι πρόσφερε στη σκληρή μουσική ο «πρίγκιπας του σκότους» ο οποίος γεννήθηκε μια ημέρα σαν σήμερα.

Ozzy Osbourne (Πηγή: Facebook/Ozzy Osbourne)
Monopoli Team

Ο Ozzy Osbourne είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο για την σκληρή μουσική. Για πολλούς ο Ozzy είναι η σκληρή μουσική. Για άλλους είναι το Heavy Metal. Ακούγεται υπερβολικό; Μπορεί. Αλλά αν σκεφτείς πως πριν από τον Ozzy Osbourne και τους Black Sabbath δεν υπήρχε Heavy Metal τότε, ναι. Αν για κάποιον μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτός ο όρος, τότε είναι για αυτόν τον τυπάρα που μια ημέρα σαν σήμερα γεννήθηκε στο γκρίζο Birmingham. Το παιδί μιας φτωχής οικογένειας που δεν είχε σκοπό να περάσει απαρατήρητος. Που μέσα σε λίγα χρόνια μεταμορφώθηκε από έναν τσόγλανο που έμπαινε και έβγαινε στη φυλακή, στο «νονό» της heavy metal, στον σκοτεινό πρίγκιπα της σκληρής μουσικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌταν οι Pink Floyd κυκλοφόρησαν το θρυλικό «The Wall» και άλλαξαν για πάντα τη ροκ μουσική12.09.2018

Ποιος είναι ο Ozzy Osbourne;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Imagine Dragons για πρώτη φορά στην Ελλάδα12.09.2018

Όντως τώρα; Είναι αυτό ερώτηση; Φίλε αναγνώστη αν δεν ξέρεις ποιος είναι ο Ozzy Osbourne τότε μάλλον βρίσκεσαι σε λάθος άρθρο. Ή μάλλον. Στάσου. Μείνε. Μη φεύγεις. Κάτσε να διαβάσεις μια εκπληκτική ιστορία. Όλα ξεκίνησαν μια ημέρα σαν σήμερα. Στο Birmingham. Εκεί γεννήθηκε ο John Michael Osbourne. Έγινε και αυτός μέλος μιας πολυμελούς, μικροαστικής οικογένειας. Ο μικρός έδειξε από την αρχή πως δεν έχει καμία σχέση, όχι απλά με τα άλλα πέντε παιδιά της οικογένειας αλλά γενικά με τα… παιδιά. Εκεί που τα υπόλοιπα παιδάκια έπαιζαν και χαιρόντουσαν την πιο ξέγνοιαστη περίοδο της ζωής τους εκείνος έκανε… άλλα πράγματα! Ο John ο οποίος κατήργησε γρήγορα το όνομά του και κράτησε το παρατσούκλι του, το Ozzy, που πιθανότατα προέκυψε από κάποιο αναγραμματισμό ( ; ) του επιθέτου του.

Μάθετε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Σαν σήμερα
VIMA_WEB3b