MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Όταν οι Pink Floyd κυκλοφόρησαν το θρυλικό «The Wall» και άλλαξαν για πάντα τη ροκ μουσική

Το θρυλικό «The Wall» των Pink Floyd που κυκλοφόρησε μια ημέρα σαν σήμερα, 30 Νοεμβρίου, καθόρισε για πάντα την μουσική.

Pink Floyd – The Wall (Πηγή: Gerald Scarfe | The Marching Hammers)
Monopoli Team

Οι Pink Floyd δεν είναι ένα απλό συγκρότημα. Είτε ακούς τη συγκεκριμένη μουσική, είτε όχι, αυτό είναι κάτι που πρέπει να παραδεχθείς. Βέβαια, για να λέμε και την αλήθεια και να μην το παραδεχθείς δεν… τρέχει και κάτι. Το ότι οι πωλήσεις των άλμπουμ τους έχουν ξεπεράσει τα 250.000.000 πωλήσεις, το ότι τα τραγούδια τους έχουν εκατομμύρια προβολές σε όλες τις διαδικτυακές πλατφόρμες, το ότι ακόμα και οι νεότερες γενιές, παιδιά που σήμερα είναι 16 και 17 ετών, ακούνε και αγαπάνε τη μουσική τους, είναι αδιάσειστα στοιχεία της σημαντικής ιστορίας και της ιδιαίτερης συνεισφοράς των Pink Floyd στη μουσική. Όταν μια ημέρα σαν σήμερα, το 1979, κυκλοφόρησαν το θρυλικό «The Wall», κατέκτησαν την κορυφή και από τότε στρογγυλοκάθησαν εκεί και δε λένε να φύγουν με τίποτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRoger Waters: Οι συναυλίες του στην Πολωνία ακυρώθηκαν λόγω της στάσης του για τον πόλεμο στην Ουκρανία12.09.2018

Το… φτύσιμο που δημιούργησε ένα αριστούργημα

Ναι. Μη λέμε τα ίδια. Το «The Wall» είναι ένα αριστούργημα. Το ζήτημα, ωστόσο, είναι πως ανάμεσα στα τόσα και τόσα άλλα αριστουργήματα της μουσικής αυτό έχει ίσως την πιο παράξενη ιστορία απ’ όλα. Και πιθανότατα είναι αν σκεφτεί κανείς πως ο ηγέτης των Floyd, εμπνεύστηκε αυτό το αριστούργημα από ένα.. φτύσιμο στη διάρκεια μιας συναυλίας! Το συγκρότημα, λοιπόν, το 1979, έδινε μια συναυλία στο Μόντρεαλ του Καναδά. Είναι η εποχή που οι Floyd είναι… της μόδας! Ήταν σχεδόν απαραίτητο να πας σε συναυλία τους αν έπαιζαν στην πόλη που έμενες. Σου άρεσε, δεν σου άρεσε η μουσική τους έπρεπε να πας στη συναυλία τους για να έχεις μετά να το λες. Αυτό βέβαια σημαίνει πως αν δεν σου αρέσει η μουσική αυτή πιθανότατα θα βαρεθείς ή θα φύγεις και νωρίς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Dark Side of the Moon: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το θρυλικότερο album των Pink Floyd12.09.2018

Πιθανότατα το ίδιο έγινε και σε εκείνη τη συναυλία. Μια παρέα νεαρών, είδε φως και μπήκε. Δεν πολυκαταλάβαινε τη μουσική των Floyd και βαρέθηκε οπότε έπιασε ψιλή κουβέντα. Και δώσε γέλια, και δώσε πειράγματα και δώσε φωνές γιατί τους… ενοχλούσε η μουσική. Ο μπασίστας και στιχουργός του συγκροτήματος, Roger Waters, αναγκάστηκε να ερμηνεύσει τέσσερις φορές το intro του Pigs On The Wing part 2, καθώς η φασαρία του κοινού δεν του επέτρεπε να ακουστεί. Εκνευρισμένος, απαίτησε από το συγκεκριμένο παρεάκι να κάνει ησυχία (δεν το ζήτησε τόσο ευγενικά) για να μπορέσει να ερμηνεύσει το τραγούδι. Εκείνοι, όμως, συνέχισαν τον χαβά τους και κάπως έτσι ο Waters πέρασε από τα λόγια στις πράξεις, πλησίασε την παρέα και έφτυσε έναν από αυτούς στο πρόσωπο. Ακολούθησε ένας μικρός χαμούλης αλλά ο κύβος είχε ριφθεί. Ο Waters συμπλήρωσε μέσα στο μυαλό του ένα παζλ που δούλευε πολύ καιρό πριν.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Σαν σήμερα
VIMA_WEB3b