MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

He’s Coming Home: Μια συγκλονιστική καμπάνια δίνει ένα ηχηρό μήνυμα για την αύξηση της έμφυλης βίας κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ

Μια καμπάνια της βρετανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Women’s Aid στρέφει την προσοχή γύρω από το φετινό Παγκόσμιο Κύπελο Ποδοσφαίρου στις αυξημένες περιπτώσεις έμφυλης βίας που παρατηρούνται κατά τη διάρκεια των μεγάλων αθλητικών οργανώσεων.

He’s Coming Home: Μια καμπάνια «ενημερώνει» για την αύξηση έμφυλης βίας κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ
Monopoli Team

Στα πολυάριθμα επίμαχα ζητήματα που έχουν προκύψει γύρω από τη φετινή διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στο Κατάρ, συμπεριλαμβανομένης της στάσης της οικοδέσποινας χώρας απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα- για παράδειγμα η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη- η φιλανθρωπική βρετανική οργάνωση Women’s Aid έρχεται να προσθέσει ακόμη μια παράμετρο μέσα από τη νέα της καμπάνια, με τίτλο «He’s Coming Home», της οποίας στόχος είναι η αντιμετώπιση της έμφυλης βίας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο.

Η νέα καμπάνια  επικεντρώνεται στο γεγονός της αύξησης των υποθέσεων έμφυλης βίας στην Αγγλία σε ποσοστό 38% κατά τη διάρκεια μεγάλων ποδοσφαιρικών αγώνων, όταν η Εθνική Ομάδα χάνει. Ενώ ακόμη και όταν κερδίζει, το ποσοστό αυξάνεται κατά 26%.

Η οργάνωση να ζητάει από όλους να βάλουν το λιθαράκι τους στην μάχη ενάντια στην έμφυλη βία κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου συμμετέχοντας στην ενημέρωση για τις διαθέσιμες υπηρεσίες υποστήριξης, ενώ, αναγνωρίζει, παράλληλα, πως οι κύριοι παράγοντες του φαινομένου είναι η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ και τα ακραία συναισθήματα που ξυπνούν στους οπαδούς τα μεγάλα ματς.

Η οργάνωση έγραψε στον λογαριασμό της στο Instagram:

«Το ποδόσφαιρο δεν προκαλεί έμφυλη βία, ωστόσο, ένα μεγάλο παιχνίδι θεωρείται καταλύτης για την αύξηση σοβαρής κακοποίησης. Εάν είσαι επιζών που χρειάζεται υποστήριξη, σε παρακαλώ κάλεσέ μας. Κατανοούμε και σε πιστεύουμε». 

Με τη σειρά της η Farah Nazeer, διευθύνουσα σύμβουλος του Women’s Aid επισήμανε σε ανακοίνωση της:

«Καθένας μας έχει να παίξει έναν ρόλο στο να μπει στοπ στην έμφυλη βία και το να ενημερώνουμε για τη διαθέσιμη υποστήριξη κατά τη διάρκεια μεγάλων τουρνουά όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου μπορεί να βοηθήσει γυναίκες να αφήσουν τους κακοποιητές συντρόφους τους. Αν και η έμφυλη βία δεν προκαλείται από το ποδόσφαιρο, γνωρίζουμε πως η ήδη υπάρχουσα μπορεί να γίνει πιο σοβαρή ή συχνή κατά τη διάρκεια των μεγάλων διοργανώσεων. Ζητούμε από όλους να βοηθήσουν ώστε να διαδοθεί αυτή η σημαντική καμπάνια σε μια περίοδο που οι γυναίκες πρέπει να γνωρίζουν πως να αναζητήσουν βοήθεια».

Φέτος, το γεγονός ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου διεξάγεται για πρώτη φορά χειμώνα, σημαίνει ότι περισσότεροι οπαδοί θα επιλέξουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα στο σπίτι. Για πολλές γυναίκες είναι μια περίοδος φόβου, όπου η ήδη υπάρχουσα κακοποίηση πολλαπλασιάζεται. Η φετινή καμπάνια «He’s Coming Home» της οργάνωσης Women’s Aid αποτελεί μέρος μιας διετούς εκστρατείας με τίτλο «Come Together to End Domestic Abuse» που έχει ως στόχο να δείξει τη διαφορά που μπορούμε να κάνουμε αν ενωθούμε όλοι μαζί ενάντια στην κακοποίηση αλλά και τις τις σεξιστικές και μισογυνίστικες συμπεριφορές που ενισχύουν την έμφυλη βία. 

Μετά την ισοπαλία της Αγγλίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Women’s Aid έγραψε στο twitter: «Αν και πολλοί από εμάς είμαστε απογοητευμένοι από το παιχνίδι της Αγγλίας, όμως οι επιπτώσεις που αυτό θα έχει στα θύματα είναι πολύ πιο σοβαρές». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΊδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου: Γλυπτά του καλλιτέχνη «φωτίζονται πορτοκαλί» για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών12.09.2018

Με πληροφορίες από NME και Women’s Day.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b