MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 22 Νοεμβρίου

Συγκεντρώσαμε μερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Το Όνειρο ενός Γελοίου, σε σκηνοθεσία Έφης Μπίρμπα στο Θέατρο Κιβωτός

Η υπνωτιστική, γεμάτη συμβολισμούς παράσταση της Έφης Μπίρμπα και του Άρη Σερβετάλη «Το όνειρο ενός γελοίου» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι παρουσιάστηκε σε χιλιάδες θεατές αυτό το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα και συνεχίζει την πορεία της την χειμερινή σεζόν στο Θέατρο Κιβωτός. Ο ήρωάς μας δεν βρίσκει ενδιαφέρον σε τίποτα, δεν πιστεύει σε τίποτα, δεν προσδοκά τίποτα. Το βλέμμα του καρφώνεται σ’ ένα αστεράκι. Ήξερε πως εκείνη τη νύχτα η πράξη θα εκτελεστεί. Και σίγουρα θα είχε σκοτωθεί αν δεν υπήρχε εκείνο το κοριτσάκι… Τη νύχτα εκείνη είδε το όνειρο που του αποκάλυψε την αλήθεια, το όνειρο που έγινε ο προάγγελος για μια νέα ζωή, ανακαινισμένη… είναι σε σύγχυση; Ο Άρης Σερβετάλης υπό την καθοδήγηση της Έφης Μπίρμπα μας ξεναγεί στον κόσμο του Γελοίου του Ντοστογέφσκι, -του Ρώσου δασκάλου της ανθρώπινης ψυχολογίας-, οδηγώντας μας στα μύχια των σκέψεών του, μεταξύ πραγματικού και φανταστικού, αλήθειας και ψευδαίσθησης, ορατού και αόρατου, κωμικού και τραγικού, γελοιότητας και σαλότητας.
Τρίτη 22/11, 21:00
15€ – 18€
Θέατρο Κιβωτός, Πειραιώς 115, Αθήνα

2. Destiny, του Άκη Δήμου στο Θέατρο 104 για μια τελευταία παράσταση

To «Destiny» του Άκη Δήμου, σε σκηνοθεσία Νίκης Σκιαδαρέση παρουσιάζεται στο Θέατρο 104. Ένα έργο σε τρείς πράξεις. Πράξεις και όχι λόγια, γιατί μόνο με τα λόγια δεν πας μπροστά. Ένα έργο που αντιμετωπίζει με χιούμορ και ευαισθησία τις ανθρώπινες σχέσεις, την σχέση μας με τον εαυτό μας, τις ανασφάλειες και την ανάγκη για αποδοχή. Ζωντανή, πρωτότυπη μουσική επί σκηνής από τις Skiadareses. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνα Κλαψινού, Τόνια Μαράκη.
Τρίτη 22/11, 21:15
10€ – 14€
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑO Υπέροχος Γκάτσμπυ, του F. Scott Fitzgerald στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα12.09.2018

3. Την Τρίτη στο Σούπερ-Μάρκετ, του Εμμανουέλ Νταρλέ στο Show What?

Ο βραβευμένος μονόλογος του Εμμανουέλ Νταρλέ «Την Τρίτη στο Σούπερ-Μάρκετ» για την αποδοχή της διαφορετικότητας ανεβαίνει στον χώρο Show What? με τον Φαίδονα Καστρή, σε σκηνοθεσία του ίδιου. Η υπόθεση του έργου περιστρέφεται γύρω από τη Μαρί-Πιερ που είχε χρόνια να εμφανιστεί στη γειτονιά της παιδικής της ηλικίας. Το πατρικό της σπίτι το εγκατέλειψε τότε που αποφάσισε να γίνει «αυτή καθεαυτή» και να απομακρυνθεί από το περιβάλλον που την ήξερε ως Ζαν-Πιέρ. Αλλά εδώ και λίγους μήνες η μητέρα της πέθανε, ο ηλικιωμένος πατέρας της, κύριος Αντρέ έμεινε μόνος κι η Μαρί-Πιερ θεωρεί υποχρέωση της να τον φροντίζει. Αποφασίζει λοιπόν πως κάθε Τρίτη πρέπει να επιστρέφει στο πατρικό της. Φτάνει πρωί με το πρώτο τρένο και αμέσως στρώνεται στη δουλειά. Καθαρίζει το σπίτι, πλένει και σιδερώνει τα ρούχα και συνοδεύει τον πατέρα της στο σούπερ–μάρκετ της γειτονιάς για να κάνουν μαζί τα ψώνια της εβδομάδας. Ήδη, μέσα στο σπίτι η συνύπαρξη είναι δύσκολη, στο δρόμο γίνεται ακόμη δυσκολότερη και κορυφώνεται στο χώρο του σούπερ–μάρκετ. Εκεί η Μαρί-Πιέρ «αυτή καθεαυτή» συγκεντρώνει κάθε «Τρίτη στο σούπερ μάρκετ» όλα τα βλέμματα, καθώς η παρουσία της, μια εισβολή της διαφορετικότητας στην πεζή καθημερινότητα των γύρω της, λειτουργεί σαν «τερατικό» αξιοθέατο.
Τρίτη 22/11, 21:15
10€
Πολυχώρος Show What?, Πλ. Μεσολογγίου 6, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Στις παρυφές του κλασικού και του τζαζ ήχου: Έφη Αγραφιώτη και Γιώργος Κοντραφούρης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Έφη Αγραφιώτη και ο Γιώργος Κοντραφούρης συνεργάζονται εδώ και 35 χρόνια, παρουσιάζοντας έργα για δυο πιάνα που συνδυάζουν τον τζαζ με τον κλασικό ήχο και την ευρύτερη μουσική έκφραση του 20ού αιώνα, καθώς και το διεθνές με το ελληνικό ρεπερτόριο. Στη συναυλία τους με τίτλο «Στις παρυφές του κλασικού και του τζαζ ήχου» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών οι δύο σολίστ θα ερμηνεύσουν συνθέσεις Astor Piazzolla, Scott Joplin, David Brubeck, Philip Glass, Alexander Tsfasman και Leonard Bernstein. Στο πρόγραμμά τους συμπεριλαμβάνεται ακόμη το έργο «La Danse du feu, για την Έφη και τον Γιώργο» του Βαγγέλη Παπαθανασίου σε μεταγραφή για δύο πιάνα του Sylvain Morizet. Στο ίδιο ρεσιτάλ, το οποίο εντάσσεται στις εκδηλώσεις του κύκλου Έλληνες σολίστ στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να ακούσει σε πρώτη εκτέλεση το Rondo for Two του Βασίλη Μπακόπουλου, αλλά και έναν αυτοσχεδιασμό των δύο σολίστ πάνω στο δημοφιλέστατο «Summertime» από την όπερα Porgy and Bess του George Gershwin.
Τρίτη 22/11, 20:30
8€ – 18€
Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑXmas Special Comedy club για παιδιά με τον Γιώργο Χατζηπαύλου στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου12.09.2018

5. Grigoris Theodoridis trio στο Half Note Jazz Club

Facebook: Grigoris Theodoridis Music

Το τρίο του κοντραμπασίστα Γρηγόρη Θεοδωρίδη θα παρουσιάσει ένα set με original συνθέσεις μερικές μέρες πριν την ηχογράφηση του πρώτου του προσωπικού δίσκου. Στο πιάνο ο Ορέστης Πετράκης και στα τύμπανα ο Ούγγρος Attila Gyarfas που εδώ και χρόνια συνεργάζεται με τον Γρηγόρη σε διαφορά project εντός και εκτός της χώρας. Στο δεύτερο σετ το σχήμα θα εμπλουτιστεί με δύο από τους καλύτερους εγχώριους μουσικούς, τον γνωστό σε όλους David Lynch στο σαξόφωνο και τον καταπληκτικό Δημήτρη Παπαδόπουλο στην τρομπέτα. Το κουιντέτο πλέον θα παρουσιάσει συνθέσεις των Kenny Wheeler, Gary Peacock, Wolfgang Muthspiel κ.α.
Τρίτη 22/11, 21:30
10€ – 15€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b