MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 11 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν στην πόλη

Για το Σαββατοκύριακο συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις, εκθέσεις, προβολές ταινιών και παραστάσεις, που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Aντώνης Πίττας στο ΕΜΣΤ
Monopoli Team

Αποκαλύποντας το αόρατο Σύμπαν: Προβολή ταινίας στο Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Tο Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2922 θα προβληθεί στο Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η ταινία με τίτλο «Αποκαλύποντας το αόρατο Σύμπαν». Η ταινία έχει δημιουργηθεί στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος AHEAD2020 σε σκηνοθεσία του Φάνη Ματσόπουλου και θα μας ξεναγήσει στα ενεργειακά αστρικά φαινόμενα που παράγουν ακτίνες-Χ και βαρυτικά κύματα ή αλλιώς στην καινούργια Αστρονομία των «πολλαπλών αγγελιοφόρων». Η εκδήλωση πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο, θα ξεκινήσει στις 20:00 και η ώρα προσέλευσης του κοινού ορίζεται μετά τις 19:00. Το πρόγραμμα είναι κατάλληλο για άτομα από 10 ετών και άνω.
19/11 στις 20.00
Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Λόφος Νυμφών, Αθήνα
Υποχρεωτικές κρατήσεις μέχρι την συμπλήρωση των 100 διαθέσιμων θέσεων τηλεφωνικά στο 210 – 3490022 (καθημερινές 10.00-15.00)

Ίριδα Visions: Προβολές ταινιών στον κινηματοθέατρο Ίρις από το Φεστιβάλ της Πανεπιστημιακής Λέσχης του ΕΚΠΑ

Ταινία: Μαχαιροβγάλτης του Γιάννη Οικονομίδη

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα της Ίριδας, στην Πανεπιστημιακή Λέσχη, η πανηγυρική έναρξη του φεστιβάλ Ίριδα Visions που συνδιοργανώνουν ο Κινηματογραφικός, ο Φωτογραφικός, ο Θεατρικός και ο Χορευτικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών. Το φεστιβάλ συνεχίζεται με την προβολή της ταινίας Μαχαιροβγάλτης του Γιάννη Οικονομίδη, το Σάββατο 19/11 στις 21.00 παρουσία συντελεστών. Την Κυριακή 20/11 στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί ομιλία του διακεκριμένου φωτογράφου Enri Canaj και παρουσίαση του έργου του. Τέλος, στις 21.00 της ίδιας ημέρας (20/11) θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινία ROM του Μενέλαου Καραμαγγιώλη παρουσία του σκηνοθέτη. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο κινηματοθέατρο Ίρις. Η είσοδος θα γίνεται από τη πλευρά της Ακαδημίας με την επίδειξη του μηδενικού εισιτηρίου. Η διάθεση των μηδενικών εισιτηρίων ξεκινάει 4 μέρες πριν την προγραμματισμένη εκδήλωση και ώρα 11.00 π.μ. Το εισιτήριο ισχύει έως 15 λεπτά πρίν την έναρξη της εκδήλωσης. Στην συνέχεια η είσοδος γίνεται με σειρά προτεραιότητας.
Περισσότερες λεπτομέρειες και εισιτήρια εδώ.
19/11 στις 21.00 και 20/11 στις 17.00
Κινηματοθέατρο Ίρις, Ιπποκράτους 15 & Ακαδημίας 55

ΕΜΣΤ: Δωρεάν είσοδος στις περιοδικές Εκθέσεις μόνο για την Κυριακή

Statecraft: Διαμορφώνοντας το κράτος Άποψη εγκατάστασης ( από αριστερά προς τα δεξιά ): Ελένη Καμμά, Marina Naprushkina , Navine Khan G . Dossos , Langlands & Bell . Photo: Anna Primou

Αυτό είναι το τελευταίο Σαββατοκύριακο που θα είναι διαθέσιμο το τρέχον εκθεσιακό πρόγραμμα του ΕΜΣΤ , το οποίο οι New York Times περιέγραψαν ως «χρυσωρυχείο για τους εραστές της τέχνης με πέντε ορόφους γεμάτους γλυπτά, βίντεο και εγκαταστάσεις ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που παρέχουν τροφή για σκέψη». Και οι έξι περιοδικές εκθέσεις έχουν πολιτικές ή κοινωνικές διαστάσεις και διερευνούν τα επείγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε στις μέρες μας – δημοκρατία, ισονομία, οικονομία και περιβάλλον, διακυβέρνηση, παγκοσμιοποίηση και τεχνολογία – ενώ υπογραμμίζουν τη σημασία του δημόσιου βίου και του διαλόγου. Η είσοδος την Κυριακή θα είναι δωρεάν όλη την ημέρα.
20/11 στις 11.00-21.00
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Λεωφ. Καλλιρρόης και Αμβρ. Φραντζή

Οι Las Ninyas del Corro στο Arch

Οι Las Ninyas del Corro έρχονται κατευθείαν από την Βαρκελώνη για πρώτη φορά στην Ελλάδα και φέρνουν τον πιο fresh underground ήχο. Μαζί τους θα εμφανιστούν οι Raptim, Lunar, Obnoxious Kas, Πύρινη Λαίλαπα και Barry Mitchell Jr, ενώ στα decks θα βρίσκεται ο Denjah D. Κυκλοφόρησαν επίσημα το πρώτο τους κομμάτι το 2018 ενώ το 2021 παρουσιάζουν το ΕΡ #SKIT2020, μια κυκλοφορία γεμάτη με δυνατά και μαχητικά ραπ κομμάτια, επηρεασμένα από τα 90s, συστήνοντας στο κοινό τα αναιδή και σκληροπυρηνικά flows τους. Το ΕΡ αγαπήθηκε αμέσως από το ισπανικό κοινό και λίγους μήνες αργότερα, στις 19 Νοεμβρίου του 2021 (ακριβώς ένα χρόνο πριν από το live τους στην Αθηνα), οι LNDC επανέρχονται με το ντεμπούτο τους άλμπουμ “Onna Bugeisha”.
19/11 στις 20.00
Arch (πρώην Αρχιτεκτονική), Ελασιδών 6, Γκάζι
Για εξασφάλιση δωρεάν εισιτηρίου κάντε κράτηση στο www.viva.gr  

Φθινοπωρινές Νότες: Μουσική παράσταση με έργα των Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζιδάκι στο Πολιτιστικό Κέντρο Δαΐς

Εμβληματικά έργα των δύο σημαντικότερων Ελλήνων μουσικοσυνθετών του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι θα ερμηνεύσει η Κιθαριστική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου “Μίκης Θεοδωράκης”, με τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας του Ωδείου και των String Demons στη συναυλία που διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση (ΚΕΔΑ) με τίτλο: “Φθινοπωρινές Νότες”. Η μουσική παράσταση θα δοθεί παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 19.00 στον πολυχώρο Δαΐς.
19/11 στις 19.00
Πολιτιστικό Κέντρο Δαΐς, Μεσογείων 151

γΥναι: Performance από D-Tsik στο Ergo Collective space

“γΥναι”, ένα δανεικό σώμα που αφηγείται μια μικρή ιστορία, τα φώτα που δείχνουν την διαδρομή, οι άναρχοι ήχοι που ψάχνουν να βρουν την αρχή τους, οι τελευταίες σκέψεις που έρχονται λίγο πριν την τελευταία στιγμή, οι αλληγορίες που ελπίζουν να κατανοηθούν, ένα αντρικό σώμα που φιλοξενεί μια γυναικεία ψυχή για να πει αυτά που δεν είπε, με την ελπίδα να ακουστεί.
19/11 στις 20.00 
Ergo Collective space, Αιγιήδων 31

Job Festival 2022: Tο φεστιβάλ εργασίας στο Ζάππειον Μέγαρο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο

Photo by www.jobfestival.gr

Ταυτόχρονα σε Αθήνα (Ζάππειον Μέγαρον) και Θεσσαλονίκη (Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο) για πρώτη φορά το μεγαλύτερο και πληρέστερο φεστιβάλ εργασίας, το #JobFestival 2022, θα συγκεντρώσει εργοδότες και υποψήφιους την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Νοεμβρίου από τις 10:00 μέχρι τις 18:00. Περισσότεροι από 300 εργοδότες από όλους τους κλάδους δραστηριότητας θα βρίσκονται στο Ζάππειο Μέγαρο και στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, αξιολογώντας υποψήφιους και βιογραφικά για 3.000 ανοιχτές θέσεις εργασίας σχεδόν όλων των ειδικοτήτων. Συνεχίζοντας την επιτυχημένη δράση του, το #JobFestival 2022 του skywalker.gr δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για να μπορέσουν όλοι οι επισκέπτες να πραγματοποιήσουν με επιτυχία το ξεκίνημά τους στην αναζήτηση εργασίας ή το επόμενο βήμα στην καριέρα τους.
19/11 στις 10.00 – 18.00
Ζάππειον Μέγαρο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο, Λεωφόρος Βασ. Όλγας

Βραδιές αστυνομικής μυθοπλασίας 2022 (crimes n’ beer): Φεστιβάλ αστυνομικής μυθοπλασίας στον Πολυχώρο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Σε μια εποχή που η αστυνομική μυθοπλασία έχει κατακτήσει την πλήρη αποδοχή όλων των εμπλεκομένων (συγγραφέων, αναγνωστών, εκδοτών, κριτικών κ.λπ.), αλλά αναζητά εκ νέου το στίγμα της σε συνθήκες πληθωριστικής ανάπτυξης, ξεκινούν οι “Βραδιές αστυνομικής μυθοπλασίας 2022 (crimes n’ beer)”. Τις “Βραδιές αστυνομικής μυθοπλασίας 2022 (crimes n’ beer)” διοργανώνουν η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ) και το red n’ noir την Παρασκευή 18, το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022.
Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου συγγραφείς της ΕΛΣΑΛ παρουσιάζουν βιβλία συγγραφέων της ΕΛΣΑΛ, ενώ την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες γύρω από τους άξονες: “Πέφτουν οι σφαίρες σαν το χαλάζι | Ο πόλεμος στην αστυνομική μυθοπλασία”,  “Τι γυρεύει ο Γιάννης Μαρής στην Κυψέλη;”, “Εδώ είναι Βαλκάνια! | Βαλκανικό νουάρ και τηλεοπτικές σειρές”, “Play it, Sam! | Η μουσική υπόκρουση του noir”.
 19/11 και 20/11 στις 18.00 – 23.00
Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α και Σικίνου

Let The Children Talk – Ας μιλήσουν τα παιδιά: Μια δράση με θέμα τα παιδιά πρόσφυγες στο Πάρκο Ασυρμάτου

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος και οι nomads artcore συνδιοργανώνουν και καλωσορίζουν το “Let The Children Talk – Ας μιλήσουν τα παιδιά”, μια δράση που βασίζεται στη συνεργασία και συν-δημιουργία ανθρώπων από διαφορετικά πεδία τέχνης, έρευνας και επιστήμης με θέμα τα παιδιά πρόσφυγες, στο Πάρκο Ασυρμάτου. Ντοκουμέντα και καταγραφές της τελευταίας δεκαετίας θα συνυπάρξουν με καλλιτεχνικές παρεμβάσεις και μαζί θα συνθέσουν μια διαδρομή μέσω της οποίας οι θεατές στόχος είναι να ενημερωθούν, να συγκινηθούν και να παρακινηθούν πάνω σε ένα ζήτημα που, δυστυχώς, δε σταματάει να είναι επίκαιρο. Τα πρωινά ο χώρος θα γεμίζει με παιδιά από σχολεία, που θα αποτυπώνουν σκέψεις, λέξεις και εικόνες ενώ τα απογεύματα θα παραμένει επισκέψιμος για όλους.
19/11 και 20/11 στις 18.00 – 21.00
Ασύρματος (Πάρκο Ελ. Βενιζέλου), Ελευθερίου Βενιζέλου, Δάφνη

Οι 7 θάνατοι της Αντώνας, της ομάδας bijoux de kant στη Στέγη

Οι 7 θάνατοι της Αντωνίας

Το video art πρότζεκτ με την Μπέττυ Βακαλίδου δίνει ένα αποκαλυπτικό ρεσιτάλ νεκραναστάσεων. Πόσες φορές μπορεί να πεθάνει και να αναστηθεί μια θηλυκότητα, ένα σώμα, μια χώρα; Το video art πρότζεκτ της ομάδας bijoux de kant θέλει την Μπέττυ Βακαλίδου, πρωτοστάτρια των διεκδικήσεων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, να δίνει ένα αποκαλυπτικό ρεσιτάλ νεκραναστάσεων. Στα όρια θεάτρου και οθόνης, πραγματικότητας και εικονικότητας, το video art πρότζεκτ Οι 7 θάνατοι της Αντώνας του σκηνοθέτη Γιάννη Σκουρλέτη, του εικαστικού και σκηνογράφου Κωνσταντίνου Σκουρλέτη και της ομάδας bijoux de kant θέλει την Αντώνα, την αντιηρωίδα της Γλυκερίας Μπασδέκη, ερμηνευμένη από την Μπέττυ Βακαλίδου, να διατρέχει την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας και να ανασταίνει την αφομοιωμένη λαϊκότητα του ελληνικού queer στη δημόσια μνήμη και στο ιστορικό σώμα.
19/11 και 20/11 στις 18.00-22.40
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑVegan Fiesta Hellas: Γνωρίζουμε τα οφέλη του βιγκανισμού σε μια διήμερη εκδήλωση στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης12.09.2018

Αθλητισμός και Ευεξία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
19/11 και 20/11 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTwilight Zone: Ατομική έκθεση της Lena Schmidt στη Γκαλερί Σκουφά12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b