MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου

Συγκεντρώσαμε μερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Εύθυμες Κυράδες, του Γεράσιμου Ευαγγελάτου σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η πιο ζωηρή και τρυφερή κωμωδία του Σαίξπηρ, Οι εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ, μεταγράφεται σε μιούζικαλ από τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο, επενδύεται με μουσική και τραγούδια από τον Θέμη Καραμουρατίδη και, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Λευτέρη Γιοβανίδη, απογειώνεται στο πιο ξέφρενο πάρτι της πόλης. Με χιούμορ, παιγνιώδη αλλά και καυστική διάθεση προς τον θεσμό του γάμου και τις κοινωνικές συμβάσεις, το πρωτότυπο μιούζικαλ Εύθυμες Κυράδες σκιαγραφεί τη ζωή μιας μικρής πόλης της Αγγλίας που θα μπορούσε να είναι και η δική μας. Αμαρτωλές επιθυμίες, φαύλα πάθη, συζυγικές ζηλοτυπίες και ερωτικές περιπέτειες προκαλούν ένα ντόμινο παρεξηγήσεων, αναπάντεχων παρεκτροπών και κωμικών συμπτώσεων. Οι «Εύθυμες Κυράδες» κάνουν πρεμιέρα με μια λαμπερή διανομή ηθοποιών, ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής, ευφάνταστα σκηνικά, πολύχρωμα κοστούμια και χορό μέχρι τελικής πτώσης. Φορέστε γκλίτερ, βάτες, σηκώστε φράντζες κι ελάτε να τις συναντήσετε. Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά): Θανάσης Βλαβιανός, Κωνσταντίνος Γιουρνάς, Γιώργος Γλάστρας, Θανάσης Δήμου, Ελένη Κοκκίδου, Θοδωρής Μπουζικάκος, Αργύρης Ξάφης, Κλέαρχος Παπαγεωργίου, Εβελίνα Παπούλια, Αλμπέρτο Φάις, Μαρία Χάνου, Τάνια Τρύπη, Γιώργος Ψυχογιός.
Παρασκευή 18/11, 21:00
10€ – 30€
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην πρόβα: «Εύθυμες κυράδες» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Το καλύτερο πάρτι της πόλης12.09.2018

2. Αγγέλα Παπάζογλου: Η παράσταση-σταθμός με την Άννα Βαγενά στο Θέατρο Μεταξουργείο

Η «Αγγέλα Παπάζογλου», μια παράσταση-σταθμός με την Άννα Βαγενά στον ρόλο της σπουδαίας Μικρασιάτισσας, συνεχίζει το ταξίδι της στο Θέατρο Μεταξουργείο, για δύο μόνο παραστάσεις. Πρόκειται για μια παράσταση-σταθμό, καθώς είναι η μακροβιότερη με τον ίδιο πρωταγωνιστή, αφού μετράει 23 χρόνια πορείας από το 1999 που πρωτοανέβηκε. Επίσης, ήταν η πρώτη θεατρική αναφορά στη Μικρασιατική Καταστροφή, στην προσφυγιά και τον ξεριζωμό. Ένας μονόλογος βασισμένος στο βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου «Ονείρατα της άκαυτης και της καμένης Σμύρνης». Μ’ αυτόν τον νέο κύκλο παραστάσεων, μια ευχή της Άννας Βαγενά πραγματώνεται: Να συναντηθεί και πάλι με τη σπουδαία Αγγέλα Παπάζογλου στην επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η παράσταση βασίζεται στις μνήμες της σπουδαίας Μικρασιάτισσας, της Αγγελικής Παπάζογλου, γυναίκας του ρεμπέτη Βαγγέλη Παπάζογλου, όπως τις διηγήθηκε στον γιο της Γιώργη Παπάζογλου, ο οποίος και τις κατέγραψε. Μέσα από τις αφηγήσεις της περνά η ιστορία της Σμύρνης, τότε που οι Έλληνες κυριαρχούσαν στη ζωή της, με τις μαγευτικές ομορφιές της. Στη συνέχεια, η Αγγέλα αφηγείται την καταστροφή, τον ξεριζωμό, την εγκατάσταση των προσφύγων στην πατρίδα Ελλάδα, τον αγώνα που έδωσαν για να προκόψουν και να ριζώσουν στην Ελλάδα, φέρνοντας μαζί τους το φως της Μικρασίας, τον πολιτισμό της και την ψυχή της.
Στον ρόλο της αναγνώστριας η Κατερίνα Παπαδάκη.
Παρασκευή 18/11, 20:00
12€ – 15€
Θέατρο Μεταξουργείο, Ακαδήμου 14, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. Οι Tiger Lillies στο Half Note Jazz Club

Οι «νονοί» του Avant Garde cabaret έρχονται για πρώτη φορά στο Half Note Jazz Club με την παράσταση “From PORTER to PIAF”, για 8 μοναδικές εμφανίσεις. Η προτεινόμενη για Grammy και βραβευμένη με Olivier Βρετανική cult cabaret μπάντα, μάς προτείνει και μάς παροτρύνει να δούμε με μια πολύ διαφορετική ματιά την μουσική του σπουδαίου συνθέτη Cole Porter, καθώς και τα τραγούδια της Edith Piaf. Ο κόσμος των Tiger Lillies, είναι σκοτεινός και αλλόκοτος, γεμάτος μαύρο χιούμορ και λυρισμό αλλά διαρκώς μεταβαλλόμενος και πάντα ψυχαγωγικός. Η μουσική τους είναι ένα φίνο μείγμα προπολεμικού Βερολινέζικου cabaret, αναρχικής όπερας και τσιγγάνικου ύφους, που απηχεί τον ήχο του Kurt Weil και του Jacques Brel. Έχει στιγμές βαθιάς θλίψης, λεπτής αλλά αιχμηρής ειρωνείας και μιας διαρκούς απροσδιόριστης σαγήνης.
Παρασκευή 18/11, 22:30
20€ – 30€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTiger Lillies: 10 πράγματα που δεν ξέρατε για τους αγαπημένους του ελληνικού κοινού12.09.2018

4. Ο Γιώργος Νταλάρας στο Christmas Theater

Credits: Marios Theologis

Ο Γιώργος Νταλάρας έρχεται στο Christmas Theater για μια μοναδική εμφάνιση με τίτλο “Ο Δρόμος του Μάνου Λοΐζου”. Ο Γιώργος Νταλάρας, δεμένος άρρηκτα με τον Μάνο Λοΐζο και το έργο του θα ερμηνεύσει τραγούδια του που στάθηκαν καύσιμο στους αγώνες μας, βάλσαμο στη λύπη μας, ρέκβιεμ των ερώτων μας και των αποχωρισμών μας: «Αχ χελιδόνι μου», « Ήλιε μου σε παρακαλώ», «Δέντρο», «Τσιμινιέρα», «Λιώνουν τα νιάτα μας», «Έχω ένα καφενέ», «Δρόμος», «Ακορντεόν», «Σ’ ακολουθώ», «Όλα σε θυμίζουν», «Γ΄ Παγκόσμιος», «Τα Νέγρικα», «Τσε Γκεβάρα», «Τίποτα δεν πάει χαμένο», «Γράμματα στην αγαπημένη» και τόσα άλλα. Μαζί του στον μελωδικό δρόμο του Μάνου Λοΐζου η Ασπασία Στρατηγού και ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, δύο από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της νεότερης γενιάς. Μια συναυλία γεμάτη με τραγούδια/χρονοταξιδιώτες που ζουν και περιπλανώνται από εποχή σε εποχή καθώς ο Μάνος Λοΐζος είναι από τους συνθέτες που κατόρθωσαν με τις συμπαγείς μελωδίες τους να εισχωρήσουν στο μουσικό μας «συλλογικό υποσυνείδητο».
Παρασκευή 18/11, 20:30
13€ – 48€
Christmas Theater, Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου, Λεωφ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι

5. Θοδωρής Κοτονιάς και Βιολέτα Ίκαρη στον Σταυρό του Νότου Plus

Ο Θοδωρής Κοτονιάς και η Βιολέτα Ίκαρη μας προσκαλούν να σταματήσουμε για λίγο τη “μηχανή” και να βρεθούμε μαζί τους σε μαγικές στιγμές με τραγούδια που ζουν πάντα “Εκτός Χρόνου”, στον Σταυρό του Νότου Plus. Δυο καλλιτέχνες με ξεχωριστό ηχόχρωμα ευαισθησία και δύναμη που αγαπήθηκαν από το ευρύ κοινό για τα τραγούδια τις ερμηνείες και το ήθος τους. Η Βιολέτα Ίκαρη και ο Θοδωρής Κοτονιάς ανταμώνουν για κοινές μουσικές παραστάσεις. Έχοντας ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι που μοιράζονται μαζί σμίγουν για να μας ταξιδέψουν πάνω από στεριές και θάλασσες, βάζοντας τη δισκογραφία τους και πολλά τραγούδια της καρδιάς μας από τη παράδοση ως το σήμερα… στην πρίζα.
Παρασκευή 18/11, 22:00
13€
Σταυρός του Νότου Plus, Θαρύπου 37, Αθήνα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕίδαμε: Οι Στρατάκηδες στήνουν ένα γνήσιο κρητικό γλέντι στον Σταυρό του Νότου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b