MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

Το Σπίτι Με Τα Κόκκινα Γιασεμιά, σε σκηνοθεσία Κώστα Κουτρούλη στον Χώρο K4

Η Ομάδα Θεάτρου Ε.Α.Ν. επιστρέφει για 10 παραστάσεις με την παράσταση -που παρουσιάζεται με μία παράλληλη έκθεση ζωγραφικής- «Το Σπίτι Με Τα Κόκκινα Γιασεμιά» στον Χώρο Κ4, σε σκηνοθεσία Κώστα Κουτρούλη.

Monopoli Team

Τι κάνουν μερικοί νέοι και ανήσυχοι άνθρωποι όταν ξαφνικά βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μία καραντίνα; Συναντιούνται, μοιράζονται την αγωνία να παραμείνουν ενεργοί, την ανάγκη να αφουγκραστούν την κοινωνία και αυτοσχεδιάζουν μέσα από την τέχνη. Και τότε ανακαλύπτουν ότι ο αυτοσχεδιασμός μετατράπηκε σε μια ολοκληρωμένη και πρωτότυπη δουλειά.

Η Ομάδα Θεάτρου Ε.Α.Ν. (Ελεύθεροι Αυτοσχέδιοι Ναυαγοί) επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στον Χώρο Κ4 στο Κουκάκι για 10 παραστάσεις, με μια παράσταση που δημιουργήθηκε με «χειροποίητα» υλικά.

Το Σπίτι Με το Κόκκινα Γιασεμιά είναι θεατρική παράσταση, αλλά και μία έκθεση ζωγραφικής με συνδετικό ιστό μια τρυφερή και βαθιά ανθρώπινη ιστορία.

Ο τόπος δράσης; Ένα παλιό αρχοντικό που είναι ταυτόχρονα εργαστήριο ζωγραφικής και χώρος έκθεσης.

Η εποχή; Μια περίοδος αναταραχών και κρίσης.

Οι άνθρωποι; Μια εύπορη μονογονεϊκή οικογένεια. Ο John, ο μικρός γιος, προσπαθεί να ζωγραφίσει καθώς σε τέσσερις μέρες έχει την πρώτη του ατομική έκθεση και δεν έχει τίποτα έτοιμο, που να τον ικανοποιεί. Η μητέρα του, η Anna, προσπαθεί να βγει από το αδιέξοδο της κρίσης απολαμβάνοντας τις τελευταίες χαρές ενός υδρομασάζ. Η Blue, μεγάλη αδερφή του John, αναζητά τον έρωτα και την ζεστασιά στην αγκαλιά του – τάδε -, ενώ τις ισορροπίες έρχεται συνεχώς και διαταράσσει ο Peter, ψυχολόγος του John και φίλος της οικογένειας, ο οποίος επιδιώκοντας να μπει μέσα στην οικογένεια θα προκαλέσει μια αποκάλυψη που αλλάζει τους πάντες.

Η λύτρωση; Ένα κόκκινο γιασεμί που φέρει εκείνες τις συμβολικές και λυτρωτικές ιδιότητες που του έχουν αποδώσει οι λαϊκές παραδόσεις. Προστασία από τους κεραυνούς για τους Αφρικανούς. Προσφορά για την εύνοια των θεών στους Ινδουϊστικούς πολιτισμούς. Θεραπεία από τις ασθένειες για τους Μαλαισιανούς. Σύμβολο μητρότητας στην Ταϊλάνδη. Λουλούδι – σύμβολο για τη Δαμασκό, αλλά και το λουλούδι που έδωσε το όνομά του το 2011 στην Τυνησία στην «Επανάσταση των Γιασεμιών. Συνδεδεμένο με τα προφητικά όνειρα στην ελληνική και ρωμαϊκή μυθολογία. Το κόκκινο γιασεμί το συναντάμε με το όνομα Διπλαδένια και είναι από την Βραζιλία.

Και οι θεατές της παράστασης; Είναι ταυτόχρονα και οι καλεσμένοι της έκθεσης, οι οποίοι καλούνται να συμμετάσχουν παρακολουθώντας μια πραγματική έκθεση ζωγραφικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Χαράλαμπος Γωγιός γράφει μια όπερα με έμπνευση την Κάντυ-Κάντυ12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Κώστας Κουτρούλης

Κοστούμια: Κατερίνα Κουτρούλη
Μουσική: Λουκία Ανάγνου
Χορογραφία: Χρυσηίδα Λιατζιβίρη

Παίζουν: Anna: Μαρία Καβογιάννη (φωνή) John: Χρήστος Καραβέβας Peter: Δημήτρης Μπούρας Blue: Κωνσταντίνα Αλεξανδράτου Μουσικός επί Σκηνής: Λουκία Ανάγνου

Διάρκεια: 80 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 10€ Γενική Είσοδος, 5€ μειωμένο (Ατέλειες, ΑμεΑ)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από Δευτέρα 21 Νοεμβρίου εως Τρίτη 20 Δεκεμβρίου
Σενάριο: Κώστας Κουτρούλης, Τάσος Λέκκας
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά στο Viva.gr, Τηλεφωνικές Κρατήσεις: 2114234814 καθημερινές 12:00 – 20:00 και Σαββατοκύριακα 15:00 – 19:00
Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Γιώργος Νικολουδάκης Β’ Βοηθός Σκηνοθέτη: Παναγιώτης Λέκκας
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/to-spiti-me-ta-kokkina-giasemia/
Πληροφορίες Χώρου: Κ4 (Οι Άνθρωποι που Ακολουθούν τη Γη), Βεΐκου 28, Αθήνα - 2114234814
Φωτογραφίες: Άκης Χρήστου, Σίμος Πράσινος
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Οι γείτονες από πάνω, του Cesc Gay στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
ΘΕΑΤΡΟ
Δάκρυ στο Φίδι, από την ομάδα Hippo Theatre Group στο Bios
ΘΕΑΤΡΟ
Κουνελόκολλα: Μια performance της Χρυσής Βιδαλάκη στο θέατρο στη Σάλα
ΘΕΑΤΡΟ
Τρέμω, του Ζοέλ Πομμερά στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Καρυοθραύστης ζωντανεύει τη μαγεία των Χριστουγέννων στο Ολύμπια
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Δελφίνοι ή Καζιμίρ και Φιλιντόρ, του Θωμά Μοσχόπουλου στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
ΘΕΑΤΡΟ
Η Φόνισσα, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή στο Θέατρο Χώρος
ΘΕΑΤΡΟ
Μικρές Ταπεινώσεις: Νεφέλη Φασούλη και Πάνος Παπαδόπουλος στο Baumstrasse με τη νέα τους παράσταση
ΘΕΑΤΡΟ
Οι «Στρακαστρούκες» του Δημήτρη Σαμόλη βρίσκουν νέα θεατρική στέγη
Θεατρικά Νέα
Η Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα, της Άλκης Ζέη για 3η σεζόν στο Θέατρο Μεταξουργείο
ΘΕΑΤΡΟ
Αγωνία Ιερή: Εύα Palmer Σικελιανού στο θέατρο ΕΛΕΡ
ΘΕΑΤΡΟ
Η «Ζιζέλ» του Μαριύς Πετιπά σε νέα παραγωγή από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής