MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Cinobo: Αφιέρωμα στην Άγκαθα Κρίστι με κορυφαίες κινηματογραφικές μεταφορές των βιβλίων της

Οι σημαντικότερες κινηματογραφικές μεταφορές των πιο αγαπημένων βιβλίων της βασίλισσας του αστυνομικού μυθιστορήματος, Άγκαθα Κρίστι, έρχονται αποκλειστικά στη streaming πλατφόρμα του Cinobo.

Cinobo: Αφιέρωμα στην Άγκαθα Κρίστι με κορυφαίες κινηματογραφικές μεταφορές των βιβλίων της
Έγκλημα στο Νείλο
Monopoli Team

Το Cinobo γυρνά πίσω τον χρόνο στην 8ετία που δημιουργήθηκαν οι σημαντικότερες -και κλασικές πλέον ως σήμερα- κινηματογραφικές μεταφορές των πιο αγαπημένων βιβλίων της βασίλισσας του αστυνομικού μυθιστορήματος, Άγκαθα Κρίστι, και παρουσιάζει τη συλλογή «Best of Agatha Christie».

Η Άγκαθα Κρίστι θεωρούσε τις περισσότερες μεταφορές των βιβλίων της ανάξιες λόγου, με εξαίρεση τον «Μάρτυρα Κατηγορίας» (1957) του Μπίλι Γουάιλντερ. Χρειάστηκε να μεσολαβήσουν πολλοί κοινοί γνωστοί ανάμεσα στα στελέχη της EMI Films και της ίδιας ώστε να πειστεί να δώσει τα δικαιώματα για μια νέα προσπάθεια, αρχικά στο πιο εμβληματικό διεθνώς βιβλίο της που θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή για μια σειρά κινηματογραφικών μεταφορών που θα στέκονταν περήφανες πλάι στο όνομα της θρυλικής συγγραφέα.

Το «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» πήρε τελικά την πολυπόθητη άδεια, μάζεψε ένα αδιανόητο καστ που διηύθυνε μαεστρικά ο Σίντνεϊ Λουμέτ, και έναν χρόνο περίπου πριν τον θάνατό της, η Κρίστι δήλωνε πως βρέθηκε και δεύτερη μεταφορά βιβλίου της για την οποία ένιωθε καλά. Η EMI εμβάθυνε στους ήρωες της Κρίστι, χωρίς τα άγχη της σημερινής εποχής που απαιτούν ενωμένα σύμπαντα, και ως το 1982 παρέδωσε άλλες 3 ταινίες-υποδείγματα πάνω στο υλικό που είχε.

Στο σύμπαν της δημοφιλέστερης συγγραφέα όλων των εποχών, ο Ηρακλής Πουαρό του Πίτερ Ουστίνοφ και του Άλμπερτ Φίνεϊ και η Μις Μαρπλ της Άντζελα Λάνσμπερι, ξεδιαλύνουν μυστηριώδεις φόνους προσφέροντας το απόλυτο whodunnit. Με φόντο το θρυλικότερο τρένο της κινηματογραφικής ιστορίας, ένα κρουαζιερόπλοιο που πλέει στον ποταμό Νείλο, ένα χωριό της Αγγλίας και ένα απομονωμένο νησί της Μεσογείου, ο θρυλικός Πουαρό και η αξεπέραστη Μις Μαρπλ συναντούν και υποπτεύονται θρύλους του παγκόσμιου σινεμά – βλέπε Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Κιμ Νόβακ, Ροκ Χάντσον, Τόνι Κέρτις, Μάγκι Σμιθ, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Άντονι Πέρκινς, Σον Κόνερι, Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Λορίν Μπακόλ, Ντέιβιντ Νίβεν, Μπέτι Ντέιβις, Μία Φάροου κ.ά.

Ακολουθούν αναλυτικές πληροφορίες για τις ταινίες:

Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές (Murder on the Orient Express, 1974) του Σίντνεϊ Λουμέτ

Η καλύτερη κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου διάσημου μυθιστορήματος της Άγκαθα Κρίστι, με την αριστοτεχνική σκηνοθεσία του Σίντνεϊ Λουμέτ, πλήθος αστέρων της εποχής από το παλιό και το νέο Χόλιγουντ. 6 υποψηφιότητες για Όσκαρ, αγέραστο ως σήμερα.

Έγκλημα στο Νείλο (Death on the Nile, 1978) του Τζον Γκιλέρμιν

Από τις κλασικότερες ιστορίες της Αγκάθα Κρίστι, με τον Πίτερ Ουστίνοφ σκέτη απόλαυση στο ρόλο του Πουαρό, ο οποίος καλείται να λύσει το αίνιγμα ενός φόνου με υπόπτους μια πλειάδα σούπερ σταρ της εποχής: Άντζελα Λάνσμπουρι, Μπέτι Ντέιβις, Ντέιβιντ Νίβεν, Μάγκι Σμιθ και Μία Φάροου.

Σπασμένος Καθρέφτης (The Mirror Crack’d, 1980) του Γκάι Χάμιλτον

Μια από τις πιο γνωστές μεταφορές βιβλίου της Αγκάθα Κρίστι στη μεγάλη οθόνη, με ένα εντυπωσιακό καστ από αστέρες του Χόλιγουντ (Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Ροκ Χάντσον, Κιμ Νόβακ, Τόνι Κέρτις) και την αξέχαστη Άντζελα Λάνσμπερι στον εμβληματικό ρόλο της Μις Μαρπλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑγκάθα Κρίστι: Τα 10 καλύτερα μυθιστορήματα της βασίλισσας της αστυνομικής λογοτεχνίας12.09.2018

Δύο Εγκλήματα Κάτω από τον Ήλιο (Evil Under the Sun, 1982) του Γκάι Χάμιλτον

Ο Ηρακλής Πουαρό αναλαμβάνει ένα μυστήριο φόνου που κυριολεκτικά δεν ήταν δυνατόν να έχει διαπραχθεί. Οι διακοπές γίνονται συνώνυμο του εγκλήματος σε ένα ηλιόλουστο whodunit με τους Τζέιν Μπίρκιν, Μάγκι Σμιθ, Νταϊάνα Ριγκ και Τζέιμς Μέισον. Εξαιρετικά υποτιμημένο της εποχής του.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b