MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Το Ξύπνημα της Άνοιξης, του Φρανκ Βέντεκιντ σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου στο θέατρο Noūs

Η Ελληνική Εταιρεία Παραγωγής Θεάτρου «Από τα έγκατα της Γης» παρουσιάζει την παράσταση «Το Ξύπνημα της Άνοιξης» του Φρανκ Βέντεκιντ, σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου στο θέατρο Noūs.

Monopoli Team

Τη θεατρική σεζόν 2022 – 23, η Ελληνική Εταιρεία Παραγωγής Θεάτρου «Από τα έγκατα της Γης» παρουσιάζει το έργο του Φρανκ Βέντεκιντ, σε σκηνοθεσία του Κώστα Παπακωνσταντίνου στο νεοσύστατο Θέατρο Noūs.

Λίγα λόγια για το έργο

Όταν το 1891 ο Φρανκ Βέντεκιντ έγραψε το Ξύπνημα της Άνοιξης συνειδητά θέλησε να ταράξει τα ήρεμα νερά της βικτωριανής Ευρώπης. Στη δύση του 19ου αιώνα η εμφάνιση της ψυχανάλυσης, η φεμινιστική επανάσταση, η εξάπλωση του σοσιαλισμού, οι εθνικές, πολιτικές και κοινωνικές διαμάχες που θα οδηγήσουν σε δύο δεκαετίες στο ξέσπασμα του Μεγάλου Πολέμου διαμορφώνουν ένα νέο κόσμο πιο προκλητικό, πιο γρήγορο, πιο δυναμικό.

Ο Βέντεκιντ παρατηρεί, κρίνει και αποκαλύπτει με επώδυνη ειλικρίνεια στο κοινό πως η άγνοια, η αδυναμία κατανόησης ή η αδιαφορία των ενηλίκων για τον εφηβικό ψυχικό κόσμο αφήνει τους νέους να αναρωτιούνται, να εξερευνούν, να απελπίζονται ή να βρίσκουν εν τέλει κάποιο μονοπάτι μόνοι τους.

Ο αυνανισμός, η ομοφυλοφιλία, ο βιασμός, η έκτρωση, η αυτοκτονία, η πορνεία, η παιδική κακοποίηση, θέματα που κυριαρχούν στη ζωή και τη σκέψη των εφήβων ηρώων του δράματος, του έδωσαν τον τίτλο ενός από τα προκλητικότερα έργα της Γερμανικής δραματουργίας και προκάλεσαν την απαγόρευση του σε πολλές χώρες.

Σήμερα, σε μια εποχή εξίσου ταραγμένη και ρευστή, οι νέοι βιώνουν παρόμοιες προκλήσεις και προβληματισμούς για το σώμα τους, τη σεξουαλική τους ταυτότητα, τη σχέση τους με τους ενηλίκους, τη θρησκεία, την εκπαίδευση κι έτσι το Ξύπνημα της Άνοιξης παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο, επώδυνο και προκλητικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑIn the Mood of Love, του Jean Cassies στο θέατρο Altera Pars12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Φρανκ Βέντεκιντ
Μετάφραση: Αλεξάνδρα Βουτζουράκη
Σκηνοθεσία: Κώστας Παπακωνσταντίνου

Σκηνικά: Βίκυ Πάντζιου , Κωνσταντίνος Παυλίδης
Κοστούμια: Βίκυ Πάντζιου , Κωνσταντίνος Παυλίδης
Μουσική: Νίκος Ζουρνής
Φωτισμοί: Μαριέττα Παυλάκη
Χορογραφία: Μαργαρίτα Τρίκκα

Παίζουν: Ελωρίς Αλπανίδου, Βαγγέλης Ζάπας, Ελένη Κούστα, Λυκούργος Μπάδρας, Άρης Μπαταγιάννης, Ιλεάνα Παπαγιάννη, Έλενα Σταύρου.

Διάρκεια: 85’ χωρίς διάλειμμα
Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 12€, Μειωμένο (Αμεα, Ανεργίας, Φοιτητικά): 8€ *Η μειωμένη τιμή διατίθεται στα εκδοτήρια του θεάτρου κατόπιν επίδειξης του σχετικού πιστοποιητικού.
Διάρκεια Παραστάσεων: Μέχρι 29 Ιανουαρίου 2023
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά στο ticketmaster.gr ή τηλεφωνικά στο 2108237333
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 20:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Δανάη Τωράκη
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketmaster.gr/ticketmaster_se_2005916.html?tkhrq=84ec77f7-f63d-4220-88bd-f759c825cbd3&tkhrp=af79f149-989a-4a58-9954-6b9242988c3e&tkhrts=1667983517&tkhrc=tickethour&tkhre=ticketmasterhellas&tkhrrt=Safetynet&tkhrh=2bcc42849dfe9e71d92d814d56535dab
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Noūs, Τροίας 34, Αθήνα - 2108237333
Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Παυλίδης
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Η Κυρά της Ρω: Τρεις τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Φιλίπ
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Μέγας Ιεροεξεταστής, του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Αλκμήνη
ΘΕΑΤΡΟ
Αι Γυμνισταί: Η παράσταση της Ομάδας Νοσταλγία ξανά στο Rabbithole
ΘΕΑΤΡΟ
πολίτες β’ κατηγορίας, του Brian Friel στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
Θεατρικά Νέα
Τακούνια στον Βάλτο: Η παράσταση των Χειλάκη-Δούνια στο Θερινό Λαμπέτη και σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
LuLe, της Κατερίνας Μπιλιούρη και του Βασίλη Τσιάκα στο Θέατρο Μικρός Κεραμεικός
Θεατρικά Νέα
Μαζί στη Ζωή, Μαζί στη Σκηνή: Μια παράσταση ισότιμης συμπερίληψης στο Μέγαρο Μουσικής
Θεατρικά Νέα
Sexy Laundry: Η παράσταση με τους Σπύρο Παπαδόπουλο και Ρένια Λουιζίδου σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Latent: Το χορογραφικό έργο της Μαρίας Κολιοπούλου έρχεται στο Mammot
Θεατρικά Νέα
Ειρήνη: Πρώτες φωτογραφίες από τη νέα παράσταση των Καραθάνου-Δεληβοριά στην Επίδαυρο
ΘΕΑΤΡΟ
Η Μαρκέλλα Μανωλιάδη ανεβάζει έναν υπαρξιακό «Διάδρομο» στο ΦΙΑΤ
ΘΕΑΤΡΟ
Group Therapy: Η ανατρεπτική κωμωδία της Πένυς Φυλακτάκη στο ΚΘΒΕ