MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Εκδόσεις Καστανιώτη: Διακόπτουν κάθε συνεργασία με τον συγγραφέα Βασίλη Παπαθεοδώρου

Οι εκδόσεις Καστανιώτη ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν τη συνεργασία του με τον συγγραφέα παιδικών βιβλίων Βασίλη Παπαθεοδώρου, που συνελήφθη για κατοχή παιδικής πορνογραφίας.

Βασίλης Παπαθεοδώρου
Βασίλης Παπαθεοδώρου
Monopoli Team

Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό ότι ο συγγραφέας βιβλίων για παιδιά, Βασίλης Παπαθεοδώρου, συνελήφθη για κατοχή παιδικής πορνογραφίας.

Ο συγγραφέας συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου και αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Από τις 18 Οκτωβρίου βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης.

Σύμφωνα με το protothema.gr, η έρευνα διήρκησε πάνω από ένα μήνα, με τη Δίωξη να ανακαλύπτει στα αρχεία του πάνω από 100 βίντεο με πορνογραφικό υλικό. Το υλικό φέρεται να αφορά ανήλικα παιδιά κάτω των 12 ετών.

Εκτιμάται ότι η υπόθεση είναι ιδιαίτερα σοβαρή, αφού από τις αρχές της έρευνας εξετάζονται διασυνδέσεις του συγγραφέα με παγκόσμια κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας.

Διακεκριμένος συγγραφέας παιδικού και νεανικού μυθιστορήματος, ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, ήταν μέχρι πρότινος επικεφαλής του παιδικού τμήματος των εκδόσεων Καστανιώτη.

Μόλις έγινε γνωστή στον εκδοτικό οίκο η δράση του συγγραφέα διεκόπη και η μεταξύ τους συνεργασία, σύμφωνα με ανακοίνωση των εκδόσεων.

Η επίσημη ανακοίνωση των εκδόσεων Καστανιώτη:

«Οι Εκδόσεις Καστανιώτη διέκοψαν κάθε μορφής συνεργασία με τον Βασίλη Παπαθεοδώρου, αμέσως μόλις πληροφορηθήκαν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα από τις δικαστικές αρχές, για σοβαρή κατηγορία.

Η απόφασή μας προστατεύει τα συμφέροντα της εταιρείας, των εργαζομένων και των συνεργατών μας και –πάνω από όλα– των αναγνωστών μας και αποδεικνύει ότι για εμάς, η ακεραιότητα των συνεργατών μας είναι αδιαπραγμάτευτη.

Συνεχίζουμε να εκδίδουμε σημαντικά βιβλία συγγραφέων απ’ όλο τον κόσμο και να μεταλαμπαδεύουμε την αξία της ανάγνωσης».

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b