MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
26
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Δεν είναι Παιχνίδι, από τη θεατρική ομάδα Ανδρομέδα στο Θέατρο Noūs -Creative space

Αληθινά γεγονότα και μαρτυρίες γυναικών και ανήλικων κοριτσιών που έχουν εκτεθεί σε κακοποιητικές συνθήκες στο διαδίκτυο παρουσιάζει η θεατρική ομάδα Ανδρομέδα, μέσα από την παράσταση «Δεν είναι Παιχνίδι», στο Θέατρο Noūs -Creative space.

Monopoli Team

Τέσσερα χρόνια μετά τις «Γυναίκες από Χώμα» με τις μαρτυρίες των οροθετικών γυναικών, το «Κατανόησέ με ή σε Καταβροχθίζω» που πραγματεύτηκε την κακοποίηση παιδιών απ’ όλο τον κόσμο και το «Εμπόριο» που αφορούσε την Εμπορία Ανθρώπων, η Θεατρική Ομάδα Ανδρομέδα καταπιάνεται με τα Ηλεκτρονικά Εγκλήματα, μέσα από την παράσταση «Δεν είναι Παιχνίδι» που παρουσιάζεται στο Θέατρο Noūs -Creative space, για 30 παραστάσεις.

Τα ηλεκτρονικά εγκλήματα αποτελούν ένα τεράστιο κοινωνικό φαινόμενο που συνταράσσει τον σύγχρονο κόσμο. Ιστορίες θυμάτων κακοποίησης μέσω του διαδικτύου, γίνονται αφορμή για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου έργου, που σκοπεύει στην ενημέρωση, τον προβληματισμό και τελικά, στη δράση απέναντι σε αυτό το παγκόσμιο φαινόμενο. Όπως και οι προηγούμενες θεατρικές παραγωγές της «Ανδρομέδας» το έργο βασίζεται σε αληθινές μαρτυρίες, αυτή τη φορά σε μαρτυρίες γυναικών και ανήλικων κοριτσιών, που έχουν εκτεθεί σε διάφορες μορφές κακοποίησης μέσω του διαδικτύου.

Δεν είναι Παιχνίδι, από τη θεατρική ομάδα Ανδρομέδα στο Θέατρο Noūs -Creative space

Υπόθεση

Τρεις γυναίκες αποφασίζουν να περάσουν ένα βράδυ πίνοντας και συζητώντας. Στο σπίτι μαζί τους βρίσκεται και η ανήλικη αδερφή της οικοδέσποινας. Και οι τέσσερις διαφορετικές μεταξύ τους, διαφορετικές ηλικίες, διαφορετικές καταβολές. Εξομολογούνται ιστορίες στις οποίες έχουν υπάρξει θύματα ή θύτες μέσω του διαδικτύου. Διαδικτυακοί εκβιασμοί, sextortion, revenge porn, bullying, challenges, απάτες και ο εθισμός στο διαδίκτυο. Οι τέσσερις πρωταγωνίστριες αποκαλύπτονται.

Οι μορφές του ηλεκτρονικού εγκλήματος που θίγονται μέσα από την παράσταση είναι τα έμφυλα διαδικτυακά εγκλήματα που συχνά οδηγούν σε δημόσια διαπόμπευση (sextortion, revenge porn), το διαδικτυακό bullying, τα challenges που οδηγούν σε αυτοκτονίες, οι διάφορες μορφές κακοποίησης που συντελούνται σε chat rooms, dating apps και μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ,τέλος, ο εθισμός στο διαδίκτυο.

Σημείωμα της Ομάδας Ανδρομέδα

«Στόχος μας, μέσω της παράστασης, είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού ως προς τα είδη των ηλεκτρονικών εγκλημάτων, καθώς και η παρότρυνση των ανθρώπων να απευθύνονται στις αρχές για την προστασία τους σε περίπτωση που πέσουν θύματα απάτης/κακοποίησης μέσω διαδικτύου. Θεωρούμε σημαντικό οι άνθρωποι- και κυρίως οι έφηβοι- να είναι ενήμεροι για την λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας. Το διαδίκτυο είναι ένας αχανής, ανεξερεύνητος κόσμος, ο οποίος τις περισσότερες φορές αντιμετωπίζεται με άγνοια κινδύνου. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να συζητάμε ανοιχτά για αυτή τη νέα πτυχή της ζωής μας και να γνωρίζουμε όλοι τα δικαιώματά μας και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατευτούμε.

Θεωρούμε αναγκαίο να συνεχίσουμε να μιλάμε για αυτά που δεν δικαιούμαστε να αδιαφορούμε!»

Όπως επισημαίνει η Κα Αναστασία Βλαχογεωργάκη:

«…Τα τελευταία χρόνια είδαμε η Ανδρομέδα να φέρνει στη θεατρική σκηνή υποθέσεις ατελείωτου πόνου, όπου το ανθρώπινο ον έγινε εμπορεύσιμο είδος, παιχνίδι στα χέρια μιας ανάλγητης και καιροσκοπικής εξουσίας ή αντικείμενο κακοποίησης στην πιο ευαίσθητη περίοδο της ζωής του. Φέτος σειρά έχει η ανατομία του χαώδους και χαοτικού ψηφιακού-εικονικού κόσμου με τις  κάθε άλλο παρά εικονικές επιπτώσεις στις ζωές των ανθρώπων».
Αναστασία Βλαχογεωργάκη
Υπεύθυνη της Μονάδας Έγκαιρης Παρέμβασης  για την Προβληματική χρήση του Διαδικτύου
Δίκτυο Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης ΚΕΘΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑρτζεντίνα, του Σταύρου Δάλκου στο Θέατρο 10412.09.2018

Η παράσταση «Δεν είναι Παιχνίδι» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Και με τη συνεργασία του ΚΕΘΕΑ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Θεατρική Ομάδα Ανδρομέδα
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Ι.Ε. Βασιλείου και Αναστασία Τσούτση

Σκηνικά: The Krank
Μουσική: Solmeister
Φωτισμοί: Παναγιώτης Ι.Ε. Βασιλείου και Αναστασία Τσούτση

Παίζουν: Φανή Γρύλλη, Ντίνα Κούκου, Σοφία Ρούβα, Αναστασία Τσούτση

Διάρκεια: 75 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 13 €. Φοιτητές-ριες/ AμΕΑ/ άνω των 65/ Κάτοχοι κάρτας ανεργίας (ΟΑΕΔ)/: 10 €. Ατέλειες: 5 €
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 26 Οκτωβρίου 2022 έως 2 Φεβρουαρίου 2023
Πληροφορίες: Πληροφορίες/κρατήσεις: +30 698 084 2423 / +30 21 0823 7333 (ώρες επικοινωνίας: 12:00- 20:00) | Προπώληση: viva.gr
Παραστάσεις: Τετάρτη και Πέμπτη στις 9.00 μμ
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/deneinaipaixnidi/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Noūs- Creative space Τροίας 34, Αθήνα. Tηλ.: 21 0823 7333. Ε: [email protected] | www.theatrenous-creativespace.com
Φωτογραφίες: Φωτογραφίες παράστασης: Τhe Krank
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Πέρσες του Αισχύλου για έναν ηθοποιό, στο Θέατρο Φούρνος
ΘΕΑΤΡΟ
Αιαυτός, του Δημητρη Δημητριάδη για 2ο χρόνο στο Θέατρο Σφενδόνη
ΘΕΑΤΡΟ
Νίκος Ξυλούρης: Ο Αρχάγγελος της Κρήτης "ζωντανεύει" στο Θέατρο ΄Ηβη
Θεατρικά Νέα
Θέλω να δω τον Πάπα!: Η θρυλική οπερέτα επιστρέφει στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής
ΘΕΑΤΡΟ
Ξημερώνει χωρίς…, της Χριστίνας Μούζη στο Θέατρο της Ημέρας
ΘΕΑΤΡΟ
Ήμερη – Η ανατομία μιας πτώσης, του Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Θησείον
ΘΕΑΤΡΟ
Ο τέλειος φόνος: Το διάσημο αστυνομικό θρίλερ ανεβαίνει στο Θέατρο Eliart
Θεατρικά Νέα
Tick, Tick… Boom!: To εκρηκτικό ροκ μιούζικαλ του Τζόναθαν Λάρσον στην Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ
ΘΕΑΤΡΟ
Offelia, των Αλέξανδρου Μούστα και Γρηγόρη Κανδαράκη στο Θέατρο Σημείο
ΘΕΑΤΡΟ
In Motion – Ένα άγαλμα που το ’σκασε: Η in situ παιδική παράσταση της Δανάης Μέγα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ, από την Παιδική Σκηνή Γιούλης Ηλιοπούλου στο Θέατρο Πειραιώς 131
ΘΕΑΤΡΟ
Η αγάπη άργησε μια μέρα, από το ΚΘΒΕ για 2η χρονιά στη Μονή Λαζαριστών