MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Από τη Meryl Streep μέχρι την Ana de Armas: Ηθοποιοί σε ρόλους θρύλων που έγραψαν ιστορία

Μετά τα νέα για την ενσάρκωση του ρόλου της Μαρίας Κάλλας από την Angelina Jolie σε επερχόμενη βιογραφική ταινία, θυμόμαστε πέντε ηθοποιούς που πραγματικά ήταν ολόιδιοι με τους διάσημους που ενσάρκωσαν.

Φωτεινή Νικολίτσα | 28.10.2022

Έχοντας ήδη γίνει αρκετά γνωστό, η Angelina Jolie πρόκειται να ενσαρκώσει την Μαρία Κάλλας σε μια βιογραφική ταινία για τη μεγάλη ντίβα της όπερας. Την σκηνοθεσία θα αναλάβει ο Pablo Larraín, ο οποίος δείχνει μεγάλη συμπάθεια στο είδος των βιογραφικών ταινιών, έχοντας ήδη σκηνοθετήσει την ταινία “Jackie” για την Jackie Kennedy – την ενσάρκωσε η Natalie Portman – και την πρόσφατη ταινία “Spencer” για την Πριγκίπισσα Νταϊάνα – την ενσάρκωσε η Kristen Stewart. Έτσι, η νέα γυναίκα της οποίας τη ζωή καλείται να μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη είναι η Κάλλας και αναμένουμε για τις εξελίξεις.

Αυτή η είδηση σίγουρα γέννησε πολλές συζητήσεις για το αν θα είναι ταιριαστή η Jolie, εμφανισιακά και υποκριτικά, για να παίξει τον συγκεκριμένο ρόλο. Δεν είναι εύκολη υπόθεση να παίξει κανείς ένα υπαρκτό πρόσωπο τέτοιου βεληνεκούς. Ποιοι είναι όμως μερικοί ηθοποιοί που μάς έκαναν να μη πιστεύουμε στα μάτια μας από την ομοιότητα, όταν αποφάσισαν να υποδυθούν κάποιον θρύλο σε μια βιογραφική ταινία; H λίστα είναι τεράστια κι έτσι αναφέρουμε 5 ηθοποιούς -πρόσφατες αλλά και πιο διαχρονικές πια επιλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆνα ντε Άρμας: Πώς το κορίτσι από τις φτωχογειτονιές της Αβάνας έγινε η πιο περιζήτητη σταρ του Χόλυγουντ12.09.2018

1. “Blonde” του Andrew Dominik

Ξεκινώντας από τις πιο πρόσφατες ταινίες, η ταινία του Andrew Dominik βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο της Joyce Carol Oates, το οποίο πρόκειται για μυθοπλασία. Η ταινία αφορά τη ζωή της Marilyn Monroe, την οποία ενσάρκωσε η Ana de Armas. Μπορεί η ταινία να έλαβε 14 λεπτά χειροκροτημάτων στην πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βενετίας αλλά αργότερα, όταν κατέφθασε στις πλατφόρμες του Netflix, είχε ανάμεικτες κριτικές… Πάντως, η Ana de Armas από τις πρώτες κιόλας φωτογραφίες που είχαν βγει στην δημοσιότητα που κατέγραφαν την μεταμόρφωσή της, εντυπωσίασε. Μοιάζει εξαιρετικά, κάνοντάς την την τέλεια επιλογή για αυτόν τον ρόλο!

Η Ana de Armas ως Marilyn Monroe στην ταινία "Blonde"

Η Ana de Armas ως Marilyn Monroe στην ταινία “Blonde”.

2. “Elvis” του Baz Luhrmann

Η ταινία για τον μεγάλο μουσικό θρύλο, Elvis Presley, κυκλοφόρησε το καλοκαίρι που μας πέρασε χωρίς να περάσει απαρατήρητη. Τον Presley ανέλαβε να παίξει ο ανερχόμενος Austin Butler και δεν γίνεται να μη πούμε πως η ομοιότητα μας άφησε απόλυτα ικανοποιημένους. Το σημαντικό σε αυτήν την μεταμόρφωση δεν είχε να κάνει μόνο με το πρόσωπο, τα μαλλιά και τα ρούχα αλλά και μια άκρως χαρακτηριστική κινησιολογία που αποτελεί σήμα κατατεθέν για τον Presley. Κι αν κρίνουμε από τα πολλά βιντεάκια που μπορείτε να βρείτε στο ίντερνετ που συγκρίνουν σκηνές από την ταινία με τις βιντεοσκοπημένες εμφανίσεις του τραγουδιστή, σίγουρα ο Butler πέτυχε!

Ο Austin Butler ως Elvis Presley στην ταινία "Elvis"

Ο Austin Butler ως Elvis Presley στην ταινία “Elvis”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆνα ντε Άρμας: Πώς το κορίτσι από τις φτωχογειτονιές της Αβάνας έγινε η πιο περιζήτητη σταρ του Χόλυγουντ12.09.2018

3. “Lincoln” του Steven Spielberg

Μια δεκαετία πριν, ο Daniel Day-Lewis δέχτηκε να υποδυθεί τον Abraham Lincoln σε μια χορταστική ταινία δυόμιση ωρών δια χειρός Steven Spielberg. Το αποτέλεσμα; Ο Day-Lewis κέρδισε το τρίτο Όσκαρ της καριέρας του, ενώ συνολικά η ταινία κέρδισε ακόμη ένα Όσκαρ και 10 υποψηφιότητες! Έως σήμερα έχει μείνει αξέχαστη η ερμηνεία αλλά και η ομοιότητα του Day-Lewis με τον Lincoln και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις λίστες με τις καλύτερες βιογραφικές ταινίες.

Ο Daniel Day-Lewis ως Αbraham Lincoln στην ταινία "Lincoln"

Ο Daniel Day-Lewis ως Αbraham Lincoln στην ταινία “Lincoln”.

4. “The Theory of Everything” του James Marsh

Σε αυτήν την ταινία ανατρέχουμε στη ζωή και το έργο του σπουδαίου φυσικού Stephen Hawking, τον οποίο ενσάρκωσε ο Eddie Redmayne. Η υποκριτική δεινότητα του Redmayne δεν μπορεί να αφήσει κανέναν συναισθηματικά ανεπηρέαστο ενώ, το κομμάτι της κινησιολογίας θα λέγαμε πως τον μεταμόρφωσε. Και κάπως έτσι τιμήθηκε για αυτήν την αξιοσημείωτη ενσάρκωση με το πρώτο του Όσκαρ! Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ο Redmayne είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον Stephen Hawking όταν επισκέφτηκε το σετ. Ο Hawking έφυγε από τη ζωή το 2018, τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία της ταινίας!

Ο Eddie Redmayne ως Stephen Hawking στην ταινία "The Theory of Everything"

Ο Eddie Redmayne ως Stephen Hawking στην ταινία “The Theory of Everything”.

5. “The Iron Lady” της Phyllida Lloyd

Η Meryl Streep υποδύθηκε την Margaret Thatcher σε μια ταινία για τη ζωή και την καριέρα της Βρετανής πρωθυπουργού. Δεν χωράει αμφιβολία για το υποκριτικό ταλέντο που κατέχει η Streep ή για το πόσο εκπληκτικά φέρνει εις πέρας κάθε ρόλο που καλείται να παίξει. Εδώ μιλάμε για κάτι παραπάνω, μιας και χανόμαστε με τέτοιο τρόπο στην ερμηνεία που στο πρόσωπό της δεν βλέπουμε πια την γνωστή ηθοποιό αλλά πράγματι την Margaret Thatcher. Η ερμηνεία της κέρδισε το Όσκαρ, ένα πια από τα πολλά στην μεγάλη καριέρα της. Φυσικά, αξίζει να σημειώσουμε πως στην ταινία την νεαρή Thatcher υποδύεται η Alexandra Roach.

Η Meryl Streep ως Margaret Thatcher στην ταινία "The Iron Lady"

Η Meryl Streep ως Margaret Thatcher στην ταινία “The Iron Lady”.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b