MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Αδελφές Ντιμπάμπα: Οι αδελφές των 9 Ολυμπιακών μεταλλίων και των 15 Παγκόσμιων τίτλων

Τέσσερα Ολυμπιακά χρυσά, 9 Ολυμπιακά μετάλλια συνολικά, 15 Παγκόσμιοι τίτλοι, δύο ασημένια και τρία χάλκινα σε Παγκόσμια μετάλλια και έξι Παγκόσμια ρεκόρ. Αυτός είναι ο απολογισμός των αδελφών Ντιμπάμπα.

Monopoli Team

Πόσα Ολυμπιακά μετάλλια μπορεί να έχει μόνο μία οικογένεια, μόνο από τις αποστάσεις; Οι αδελφές Ντιμπάμπα έχουν βάλει ψηλά τον πήχη αφού η συλλογή τους είναι τεράστια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι σημαντικότερες στιγμές για την Ελλάδα στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων (φωτογραφίες)12.09.2018

Η Τιρουνές Ντιμπάμπα γεννημένη το 1985, έχει τα περισσότερα μετάλλια στο… σόι. το βιογραφικό της έχει τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, τρία χάλκινα Ολυμπιακά μετάλλια, πέντε Παγκόσμιους τίτλους και ένα ασημένιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ήταν η πρώτη αθλήτρια που κέρδισε μετάλλιο και στα 5000μ και στα 10.000μ στην ίδια διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων (Πεκίνο 2008) ενώ κέρδιζε Ολυμπιακά μετάλλια από την Αθήνα 2004 μέχρι και το Ρίο 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟλυμπιακοί Αγώνες: Η ιστορία του μεγαλύτερου αθλητικού θεσμού και η φετινή διαφορετική διοργάνωση12.09.2018

Η Γκενζέμπε Ντιμπάμπα, που είναι έξι χρόνια μικρότερη από την Τιρουνές, ίσως να είναι πλέον η πιο δημοφιλής λόγω των Παγκοσμίων ρεκόρ που έχει καταφέρει να καταρρίψει και ακόμη διατηρεί.

Διαβάστε περισσότερα στο gazetta.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b