MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού, του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο Θέατρο Πρόβα

Η θεατρική παράσταση «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού», του Ιάκωβου Καμπανέλλη, θα παρουσιαστεί για 2η χρονιά στο Θέατρο Πρόβα.

Photo Credits: Γιώργος Πανηγυρόπουλος
Photo Credits: Γιώργος Πανηγυρόπουλος
Monopoli Team

Η σπαρταριστή αποκαλυπτική σάτιρα «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού» του Ιάκωβου Καμπανέλλη θα παρουσιαστεί για 2η χρονιά στο Θέατρο Πρόβα, από το Σάββατο 5 Νοεμβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Photo Credits: Γιώργος Πανηγυρόπουλος

Λίγα λόγια για το έργο:

«Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού» είναι ο αντίποδας του κόσμου της «Αυλής των θαυμάτων». Το έργο γράφτηκε το 1978 και παρουσιάστηκε από το θέατρο Τέχνης. Η ιστορία του έργου είναι πολύ απλή.

Τα επτά αδέλφια, γυναίκες και άντρες, κληρονόμοι μιας μεγάλης βιομηχανικής επιχείρησης, κάτω από την τυραννική αθανασία ενός επτάψυχου πατέρα, που μολονότι είναι σε μόνιμη αφασία, διατηρεί το 51% των μετοχών του. Τα αδέρφια τσακώνονται μεταξύ τους, γιατί όλα θέλουν να ηγηθούν και να αναλάβουν τη διεύθυνση της εταιρείας. Οι ανελέητες ραδιουργίες και οι λυσσαλέοι καυγάδες που γίνονται συνέχεια ανάμεσά τους, οδηγούν στην αλληλοεξόντωση τους. Τελικά διαπιστώνουν ότι κυνηγούν και επενδύουν σε ένα μέλλον που δεν το ορίζουν. Μέσα όμως από τις διάφορες κωμικοτραγικές καταστάσεις που ζουν, αποφασίζουν να συμφιλιωθούν, και να μονοιάσουν για να συνεχίζουν να έχουν ακόμα τον ζωντανό μπαμπά τους.

Photo Credits: Γιώργος Πανηγυρόπουλος

Η Μαίρη Ραζή και ο Σωτήρης Τσόγκας πρωταγωνιστούν μαζί με τους Κώστα Δαρλάση, Μαρία Ελένη, Μακρή, Κοραλία Τσόγκα, Άννα Πορφύρη, Αντώνη Ζιώγα, Υάκινθο Μάινα, στη διαχρονική, κωμικοτραγική, κοινωνική σάτιρα, του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Παντελής Παπαδόπουλος, τα σκηνικά κοστούμια η Λαμπρινή Καρδαρά, σε πρωτότυπη μουσική του Διονύση Τσακνή, με εισηγητή δραματολογίας τον Κώστα Γεωργουσόπουλο.

Photo Credits: Γιώργος Πανηγυρόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Μηχανή του Τούρινγκ: Ο Ορφέας Αυγουστίδης επιστρέφει ως Άλαν Τούρινγκ στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου12.09.2018

Γιατί το έργο «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού»;

Το θέατρο «Πρόβα» έχει στο ενεργητικό του μακροχρόνια πορεία παρουσίασης ελληνικών θεατρικών έργων . Στο πλαίσιο της συμμετοχής  στον εορτασμό του έτους Καμπανέλλη, 100 χρόνια από τη γέννηση του, οι Artists της παράστασης, επέλεξαν «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού», ένα από τα πιο σημαντικά έργα της ελληνικής μεταπολιτευτικής περιόδου. Πρόκειται για το έργο που φέρει την υπογραφή του πατριάρχη του ελληνικού θεάτρου, Ιάκωβου Καμπανέλλη. Το έργο, με αφορμή τη διαμάχη για την κληρονομιά μιας μεγάλης βιομηχανικής επιχείρησης, καταγράφει με συγκλονιστικό αλλά και διαχρονικό τρόπο, την απληστία των ανθρώπων και την ακόρεστη δίψα τους για εξουσία και πλούτο. Το έργο γράφτηκε το 1978 αλλά μοιάζει σαν να γράφτηκε σήμερα. Αυτό είναι το μέγα επίτευγμα του Καμπανέλλη, ο οποίος στέκεται στην κορυφή της νεότερης ιστορίας του θεάτρου. Δεν είναι τυχαίο που οι σύγχρονοι του συγγραφείς, αλλά και οι νεότεροι τον αποκαλούν γενάρχη του ελληνικού θεάτρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέλω να σου κρατάω το χέρι: Η παράσταση του Τάσου Ιορδανίδη για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Άλφα – Ληναίος-Φωτίου12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ιάκωβος Καμπανέλλης
Σκηνοθεσία: Παντελής Παπαδόπουλος

Σκηνικά: Διονύσης Κατερέλος
Κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά
Μουσική: Διονύσης Τσακνής

Παίζουν: Μαίρη Ραζή, Σωτήρης Τσόγκας, Κώστα Δαρλάση, Μαρία Ελένη, Μακρή, Κοραλία Τσόγκα, Άννα Πορφύρη, Αντώνη Ζιώγα, Υάκινθος Μάινας

Διάρκεια: 95 λεπτά χωρίς διάλειμμα
Τιμές Εισιτηρίων: 15€, 12€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από Σάββατο 5 Νοεμβρίου μέχρι Κυριακή 18 Δεκεμβρίου
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 21:00 και κάθε Κυριακή στις 20:00
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/ta-tessera-podia-tou-trapeziou/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Πρόβα (Κεντρική Σκηνή), Ηπείρου 39, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0881 8326
Φωτογραφίες: Γιώργος Πανηγυρόπουλος
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b