MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

Φάουστ, του Γκαίτε στον πολυχώρο πολιτισμού Διέλευσις

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις, επαναλαμβάνει για τρίτη χρονιά, το έργο ζωής του Γκαίτε, «Φάουστ» σε δραματουργική επεξεργασία, προσαρμογή κειμένων σε πεζό λόγο και σκηνοθεσία Χρυσάνθης Κορνηλίου.

Φάουστ, του Γκαίτε στον πολυχώρο πολιτισμού Διέλευσις
Φάουστ, του Γκαίτε στον πολυχώρο πολιτισμού Διέλευσις
Monopoli Team

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις, επαναλαμβάνει από την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, για τρίτη χρονιά, το έργο ζωής του Γκαίτε, «Φάουστ», που ολοκληρώθηκε λίγο πριν το θάνατό του, σε δραματουργική επεξεργασία, προσαρμογή κειμένων σε πεζό λόγο και σκηνοθεσία Χρυσάνθης Κορνηλίου.

Το έργο είναι εμπνευσμένο από το προγενέστερό του «Δόκτωρ Φάουστους» του Κρίστοφερ Μάρλοου. Πρόκειται για ένα αφήγημα που διηγείται την τραγική ιστορία ενός σοφού μάγου, ο οποίος κλείνοντας συμφωνία με τον Μεφιστοφελή (διάβολο), προσπαθεί να εξαγοράσει με την ψυχή του, όλες τις ανθρώπινες επιθυμίες που του υπόσχονται ευτυχία.

Σημείωμα του σκηνοθέτη

“Ανέβασμα για τρίτη χρονιά του Φάουστ, το βασικό θεατρικό έργο του Γκαίτε. Αυτό το έργο ορόσημο είναι ζωντανό ως σήμερα και σύγχρονο όσο ποτέ. Οι επώδυνοι προβληματισμοί του πάνω στην ευτυχία και τη δυστυχία της ζωής του ανθρώπου ηχούν ακόμα στα αυτιά μας, σαν καμπάνες που δεν σταματούν αν δεν δώσουν απάντηση σε ερωτήματα που καίνε. Καμπάνες χαρμόσυνες και καμπάνες πένθιμες που συνοδεύουν τα αιώνια ερωτήματα ενός νοήμονος όντος.

Φάουστ

Ο συγγραφέας σε σπρώχνει να δεις βαθιά μέσα σου. Εκεί που υπάρχει φως αλλά και εκεί που φωλιάζει σκοτάδι. Σε σπρώχνει σε καταβυθίσεις στις εσώτερες εσοχές των φόβων και των ελπίδων σου, ώστε να επιλέξεις τα βήματα της ζωής σου αιωρούμενος πάνω σε βράχους αμφιβολιών και υπέρτατου ρίσκου στη ρουλέτα της ζωής. Ο Φάουστ τολμά να πουλήσει την ψυχή του στο διάβολο για την επίγεια χαρά, ακροβατώντας στην επικινδυνότητα αυτού του τολμήματος και τα δαιδαλώδη μονοπάτια του.

Μία τραγωδία της ρομαντικής εποχής που έχει όλα τα στοιχεία του τραγικού αφομοιωμένα από τον μεγάλο αυτόν συγγραφέα. Πέρα από εύκολες λύσεις και εύπεπτα happy end, ο Φάουστ αποκαλύπτει και φωτίζει με έναν προβολέα αλήθειες και ψέματα, κάνοντας τον θεατή ενεργό συμμέτοχο στις διαδρομές των αναζητήσεών του”.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε
Μετάφραση: Χρυσάνθης Κορνήλιος
Σκηνοθεσία: Χρυσάνθης Κορνήλιος

Σκηνικά: Άγγελος Δελής
Κοστούμια: Βάνια Αλεξάντροβα
Μουσική: Γιάννης Δαφνιωτίδης
Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Σακουλάς
Χορογραφία: Σίμων Πάτροκλος

Παίζουν: Γιάννης Λαμπρόπουλος, Γιώργος Καπετανάκος, Ιωάννα Χρυσομάλλη, Έφη Χαντζούλη, Γιάννης Δαφνιωτίδης, Ευδοκία Κατερινιού

Διάρκεια: 180 λεπτά με δεκάλεπτο διάλειμμα
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 15€, ΑΜΕΑ και 65+ετών: 12€, Άνεργοι και φοιτητές: 10€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 23 Οκτωβρίου έως 18 Δεκεμβρίου 2022
Πληροφορίες: Τηλέφωνο 2108613739 και στο https://www.viva.gr/tickets/theater/faoust-triti-sezon-ston-polyxoro-politismou-dieleusis/
Παραστάσεις: Παρασκευή στις 20:00 και Κυριακή στις 18:30
Διασκευή: Χρυσάνθης Κορνήλιος
Βοηθός Σκηνοθετη: Γιάννης Δαφνιωτίδης
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/faoust-triti-sezon-ston-polyxoro-politismou-dieleusis/
Πληροφορίες Χώρου: Λέσβου 15 και Πόρου, Κυψέλη, τηλέφωνο: 210 86 13 739
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b