MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Πού θα φάμε τις πιο ονειρεμένες pumpkin pies της σεζόν;

Για να τιμήσουμε τον πρωταγωνιστή των ημερών, την κολοκύθα, συγκεντρώσαμε κάποια αγαπημένα μαγαζιά της Αθήνας, στα οποία θα βρείτε τις καλύτερες pumpkin pies και όχι μόνο.

Πού θα φάμε τις πιο ονειρεμένες pumpkin pies της σεζόν, πηγή: unsplash
Πού θα φάμε τις πιο ονειρεμένες pumpkin pies της σεζόν, πηγή: unsplash
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Ο Οκτώβριος τελειώνει και εμείς μετράμε αντίστροφα για μία από τις αγαπημένες μας γιορτές του χρόνου, το Halloween. Και, φυσικά, δεν γίνεται να κάνουμε λόγο για Halloween, χωρίς να μας έρθει απευθείας στο μυαλό το σήμα κατατεθέν του – οι κολοκύθες.

Από τη διακόσμηση, μέχρι το τραπέζι μας, η κολοκύθες είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής των ημερών. Έτσι και εμείς, για να τις τιμήσουμε, συγκεντρώσαμε κάποια αγαπημένα μαγαζιά της Αθήνας, στα οποία θα βρείτε τις καλύτερες pumpkin pies και όχι μόνο…

Cake Κολωνάκι
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @cake_kolonaki

Όπως λέει και το όνομά του, το Cake είναι ένα από εκείνα τα μέρη που έχουν αφιερωθεί σε μία συγκεκριμένη πτυχή της γαστρονομίας -και το κάνουν με πολύ μεγάλη επιτυχία. Στο μαγαζί θα βρείτε μία τεράστια ποικιλία από cakes, αλλά και τάρτες και διάφορα άλλα γλυκά. Ανάμεσα σε αυτά, εμείς θα αναφερθούμε στην pumpkin pie -κατά κόσμον κολοκυθόπιτα- του καταστήματος, την οποία αξίζει να δοκιμάσετε.

Διεύθυνση: Ηροδότου 15, Αθήνα 10674
Τηλέφωνο: 2107212253

Mother Vegan Cafe Bistro

Σε μία άλλη μεριά του κέντρου, στο Κουκάκι, το Mother Vegan Cafe Bistro μάς προτείνει μία δικά του παραλλαγή της αγαπημένης μας κολοκυθόπιτας, αυτή τη φορά στην αλμυρή της εκδοχή. Μία vegan πρόταση -τόσο για εκείνους που απέχουν από την κατανάλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων, όσο και για όσους δεν απέχουν- από ένα μαγαζί που δίνει μεγάλη βαρύτητα στην καλή υγεία και την κατανάλωση θρεπτικών προϊόντων.

Διεύθυνση: Δημητρακοπούλου 95, Αθήνα 11741
Τηλέφωνο: 2168090622

Olivia’s Brother

Ένα μαγαζί στο οποίο έχουμε αναφερθεί ξανά και μας αρέσει ιδιαίτερα εξαιτίας του περιβάλλοντός του και της προσωπικότητάς του – το Olivia’s Brother – έχει τη δική του πρόταση όσον αφορά τα pumpkin cakes. Ο λόγος για το Pumpkin Salted Caramel Cake, που ήδη από την ονομασία του αρχίζει να μάς τραβάει την προσοχή. Ειδικά για όσους από εμάς είμαστε τόσο λάτρεις την κολοκύθας, όσο και της αλμυρής καραμέλας, η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί ένα must try του φετινού φθινοπώρου.

Διεύθυνση: Λεωφόρος Περικλέους και Κεραμικού 4, Χολαργός 15561
Τηλέφωνο: 2106511397

Maple Sugar & Spice
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MAPLE sugar&spice (@maple_sugarspice)

Ακόμη ένα μέρος με μακρά παράδοση στα cakes, το Maple Sugar & Spiece συνδυάζει επίσης την κολοκύθα με την καραμέλα, σε ένα πάντρεμα το οποία ήδη μάς έχει κινήσει το ενδιαφέρον. Ολοκληρωμένα, η πρόταση του μαγαζιού είναι ένα αρωματικό κέικ κολοκύθας, με καρδιά από pecan και frosting philadelphia, μία πρόταση στην οποία δύσκολα κάποιος θα αντισταθεί.

Διεύθυνση: Αλέκου Παναγούλη 55, Νέα Ιωνία 14231
Τηλέφωνο: 2102712200

Emi’s Cupcakes

Όπως φανερώνει και το όνομά του, στο Emi’s Cupcakes θα βρείτε μία τεράστια ποικιλία από cupcakes (αλλά και cakes) για όλα τα γούστα. Εμείς, βέβαια, είμαστε εδώ για να αναφερθούμε στο Pumpkin Spice Latte Cupcake, δηλαδή το cupcake κολοκύθας συνδυασμένης με spice latte, το οποίο μάλιστα είναι γλασαρισμένο σε mood Halloween. Εδώ -αν και το συγκεκριμένο άρθρο είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην κολοκύθα- αξίζει να αναφερθούμε σε ολόκληρη τη halloween σειρά του μαγαζιού. Cupcakes όλων των γεύσεων, από oreo και red velvet, μέχρι carrot cake και pumpkin spice latte (όπως προαναφέρθηκε), στολισμένα μέσα στο κλίμα της περιόδου μας περιμένουν να τα δοκιμάσουμε.

Διεύθυνση: Καρνεάδου 7, Αθήνα 10675
Τηλέφωνο: 2111824230

Περισσότερες προτάσεις για φαγητό και εξόδους θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b