MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

The Cure: Νέο τραγούδι εμπνευσμένο από τις οικογενειακές απώλειες που έζησε ο Robert Smith

Το αγαπημένο συγκρότημα παρουσίασε σε συναυλία του στην Πολωνία, το νέο του τραγούδι, με τίτλο “I Could Never Say Goodbye”, το τέταρτο από το πολυαναμενόμενο νέο άλμπουμ του.

The Cure στην Ελλάδα, Φωτογραφία: Thodoris Markou/EJEKT Festival 2019
The Cure στην Ελλάδα, Φωτογραφία: Thodoris Markou/EJEKT Festival 2019
Monopoli Team

Οι The Cure παρουσίασαν χθες βράδυ, στο πλαίσιο της συναυλίας τους στην Κρακοβία, ένα ολοκαίνουριο τραγούδι από το πολυαναμενόμενο νέο άλμπουμ τους “Songs Of A Lost World“.

Το τραγούδι, που έχει τίτλο “I Could Never Say Goodbye“, είναι ένα θλιμμένο κομμάτι με κιθάρα και πιάνο, στο οποίο ο Robert Smith τραγουδά: “Something wicked this way comes, to steal away my brother’s life” (Κάτι κακό έρχεται, για να κλέψει την ζωή του αδελφού μου).

Αυτή τη στιγμή,  οι Cure βρίσκονται στη μέση μιας μεγάλης ευρωπαϊκής περιοδείας μαζί με τους Twilight Sad, τους πλέον σταθερούς συνεργάτες τους και ένα από τα αγαπημένα συγκροτήματα του Robert Smith. Στις αρχές του μήνα, παρουσίασαν στις συναυλίες τους στην Λετονία άλλα δύο νέα τραγούδια του νέου τους άλμπουμ, τα κομμάτια “Alone” και “Endsong”, με τα οποία καλωσόρισαν πίσω στην κιθάρα και στα πλήκτρα τον Perry Bamonte, ενώ πριν από λίγες εβδομάδες παρουσίασαν και το τρίτο νέο τους τραγούδι “And Nothing Is Forever”.

Οι στίχοι του I Could Never Say Goodbye φαίνεται να επιβεβαιώνουν τα σχόλια του Smith ότι το νέο τους υλικό έχει επηρεαστεί από τις οικογενειακές απώλειες -κάτι που πρόσθεσε κάτι “σκοτεινό” στη δημιουργία.

Το άλμπουμ είναι περισσότερο στην πιο σκοτεινή πλευρά του φάσματος. Έχασα τους γονείς μου και τον αδελφό μου πρόσφατα, και προφανώς με επηρέασε” δήλωνε το 2019 ο τραγουδιστής. “Δεν είναι απόλυτα καταστροφικό και μελαγχολικό. Έχει ηχοτόπια, όπως το άλμπουμ “Disintegration”. Προσπάθησα να δημιουργήσω μια ευρεία παλέτα ήχου”.

Όσο για το πότε θα έχουμε στα χέρια μας τον ολοκληρωμένο δίσκο; Τον Μάϊο, ο frontman του συγκροτήματος δήλωνε πως το άλμπουμ ήταν σχεδόν έτοιμο, ελπίζοντας το νέο υλικό να κυκλοφορήσει στο πλαίσιο της περιοδείας τους, τον Οκτώβριο.

Πρόκειται για ένα άλμπουμ 12 τραγουδιών. Είναι μισοτελειωμένο. Είναι ένα περίεργο πράγμα. Εξελίσσεται τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν είναι πάντα καλό να μένεις μόνο μαζί του. Το πειράζεις και όλα καταρρέουν. Θα αξίζει όμως την αναμονή. Πιστεύω ότι θα είναι το καλύτερο πράγμα που έχουμε κάνει. Πολλά από τα τραγούδια είναι δύσκολο να τραγουδηθούν, και για αυτό μου πήρε παραπάνω χρόνο” είχε πει στο NME ο Smith.

Σχετικά με τις θεματικές και τον χαρακτήρα του επερχόμενου άλμπουμ συνέχισε λέγοντας:Το ‘Songs Of A Lost World’ δεν έχει τόσο φως μέσα του. Ακούγεται περισσότερο σαν το ‘Disintegration’ και όχι σαν το ‘Head On The Door’. Είναι λιγάκι αμείλικτο και θα προσελκύσει τους σκληροπυρηνικούς από το κοινό μας, αλλά δεν νομίζω να προέλθει κάποιο Νο1 τραγούδι από το άλμπουμ μας. Είναι αρκετά οδυνηρό”.

Δήλωσε ακόμη πως είναι πιο προνομιούχος από τους περισσότερους, αλλά το lockdown και η έξαρση του Covid τον επηρέασαν αρκετά, καθώς έχασε μια ολόκληρη γενιά από θείους και θείες, σε λιγότερο από έναν χρόνο. Αυτά τα γεγονότα επηρέασαν τον τρόπο που υπάρχει σε αυτό τον δίσκο.

Στο τέλος πρόσθεσε πως ηχογράφησαν δύο άλμπουμ το 2019. “Προσπαθούσα να ολοκληρώσω δύο άλμπουμ ταυτόχρονα, πράγμα ακατόρθωτο. Το ένα είναι σχεδόν έτοιμο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFace It Alone: Οι Queen δίνουν στην κυκλοφορία ένα μέχρι πρότινος «άγνωστο» τραγούδι του Freddie Mercury12.09.2018

Το συγκρότημα πρόσφατα επανακυκλοφόρησε το κλασσικό άλμπουμ του 1992 “Wish”, με 24 ακυκλοφόρητα τραγούδια.

Η ευρωπαϊκή περιοδεία των The Cure συνεχίζεται -δυστυχώς δεν θα περιλαμβάνει καμία στάση στη χώρα μας.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b