MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μπιλ Μάρεϊ: Πληθαίνουν οι κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά εναντίον του Αμερικανού κωμικού

Μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση σε εργαζόμενη στην ταινία «Being Mortal» και άλλοι ηθοποιοί βγήκαν μπροστά για να μιλήσουν για τη δική τους άσχημη εμπειρία με τον Αμερικανό κωμικό Μπιλ Μάρεϊ.

Μπιλ Μάρεϊ: Πληθαίνουν οι κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά εναντίον του Αμερικανού κωμικού
Monopoli Team

Οι κατηγορίες εναντίον του Μπιλ Μάρεϊ για κακοποιητική συμπεριφορά «πέφτουν» τον τελευταίο καιρό σαν χιονοστιβάδα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Puck, ο διάσημος Αμερικανός κωμικός συμφώνησε σε διακανονισμό ύψους 100.000 δολαρίων όσον αφορά τη σεξουαλική επίθεση σε εργαζόμενη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του αναβληθέντος σκηνοθετικού ντεμπούτου του Αζίζ Ανσάρι με τίτλο «Being Mortal». 

Ο Μάρεϊ κατάφερε να προσθέσει το όνομα του σε μια μακρά λίστα ονομάτων, στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, Κέβιν Σπέισι, Πολ Χάγκις, Ντάνι Μάστερσον- όλοι αυτόν τον μήνα κατηγορούμενοι σε δίκες για σεξουαλική κακοποίηση.

Οι κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση

Στις 18 Απριλίου 2022, η Searchlight προχώρησε σε διακοπή της παραγωγής του «Being Mortal» ύστερα από την υποβολή καταγγελίας εναντίον του Μπιλ Μάρεϊ για απρεπή συμπεριφορά. Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, ο 72χρονός ηθοποιός υπήρξε «υπερβολικά φιλικός με μια γυναίκα από το προσωπικό της παραγωγής», τρομοκρατώντας την εντελώς με μια κίνηση η οποία ερμηνεύτηκε ως καθαρά σεξουαλική.

Ο Μάρεϊ προσπάθησε να δικαιολογήσει την πράξη του δηλώνοντας: «Έκανα κάτι το οποίο θεώρησα ως αστείο αλλά δεν εκλήφθηκε με αυτόν τον τρόπο». Ενώ, τελικά, ο πολυβραβευμένος ηθοποιός, σύμφωνα με το Puck, αναγνωρίζει πως η συμπεριφορά του επηρέασε πολλούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων όσων έχασαν τη δουλειά τους. Και όπως προαναφέρθηκε έφτασε σε διακανονισμό με την εν λόγω εργαζόμενη για το περιστατικό, ύψους 100.000 δολαρίων.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο το πότε ή εάν θα ξεκινήσουν ξανά τα γυρίσματα του «Being Mortal», το οποίο σύμφωνα με το Deadline είχε ολοκληρωθεί κατά το ήμισυ όταν και διακόπηκε η παραγωγή τον Απρίλιο.

O Μπιλ Μάρεϊ στη «Γαλλική Αποστολή» του Γουές Άντερσον

Η άθλια συμπεριφορά προς τη Τζίνα Ντέιβις

Οι κατηγορίες εναντίον του σταρ του «Γκόστμπαστερς», βεβαίως, δεν σταματούν εδώ. Καθώς, η βραβευμένη με Όσκαρ Τζίνα Ντέιβις με τη σειρά της αναφέρθηκε στη δική της άσχημη εμπειρία. Όπως έγραψε στη βιογραφία της, «Dying of Politeness», ο Μπιλ Μάρεϊ της φερόταν απαίσια όταν και συμπρωταγωνιστούσαν στην ταινία «Quick Change» (1990). Όπως επισημαίνει το Deadline, ο Αμερικανός ηθοποιός χρησιμοποιούσε πάνω της, από την πρώτη στιγμή που συναντήθηκαν- χωρίς τη συγκατάθεση της- μια «συσκευή μασάζ», ενώ κάποια στιγμή της έβαλε αδικαιολόγητα τις φωνές μπροστά σε ολόκληρο το καστ και τους συντελεστές.

«Ήταν άσχημο», σχολίασε η Ντέιβις σε συνέντευξη της στους Times, «Ο τρόπος που συμπεριφέρθηκε όταν πρωτοσυναντηθήκαμε… θα έπρεπε να είχα σηκωθεί να φύγω ή να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, σε οποιαδήποτε περίπτωση θα είχα χάσει τον ρόλο». 

«Θα μπορούσα να είχα αποφύγει τη μεταχείριση του αν ήξερα πως να αντιδράσω ή τι να κάνω κατά τη διάρκεια της audition… Αλλά, ξέρετε, απέφευγα τις συγκρούσεις και δεν έκανα τίποτα», πρόσθεσε.

Άλλες αποκαλύψεις

Τις αποκαλύψεις της Τζίνα Ντέιβις ακολούθησαν και άλλες. Ο βετεράνος του Saturday Night Live ηθοποιός Ρομπ Σνάιντερ ισχυρίστηκε πως ο Μπιλ Μάρεϊ «μίσησε σφόδρα» όλο το καστ της εν λόγω εκπομπής όταν διετέλεσε guest οικοδεσπότης. «Δεν ήταν πολύ καλός μαζί μας», είπε ο Σνάιντερ στο The Jim Norton & Sam Roberts Show, «Μας μισούσε στο Saturday Night Live. Σφόδρα. Δηλαδή έβραζε». 

Αν και ο Σνάιντερ δεν παρουσιάζεται σίγουρος για τους λόγους πίσω από αυτή τη συμπεριφορά, όμως είναι απολύτως σίγουρος πως επρόκειτο για «ωμή οργή».

Η άσχημη εμπειρία του Σεθ Γκριν

Τι τελευταίες μέρες, μάλιστα, ο Σεθ Γκριν μίλησε και ο ίδιος για πρώτη φορά για ένα περιστατικό στα γυρίσματα του Saturday Night Live με τον Μάρεϊ, όταν ο πρώτος ήταν μόλις 9 χρονών. Ο Γκριν καθόταν στα παρασκήνια παρακολουθώντας τηλεόραση όταν ο Μάρεϊ, όπως περιγράφει «Με είδε να κάθομαι στο μπράτσο ενός καναπέ και έκανε μεγάλη φασαρία γιατί υποτίθεται καθόμουν στη θέση του. Εγώ ήμουν σε στυλ “αυτό είναι παράλογο”. Κάθομαι στο ένα μπράτσο του καναπέ. Υπάρχει αρκετός επιπλέον χώρος σε αυτόν. Και εκείνος έλεγε “Αυτή είναι η θέση μου”». 

Όταν αρνήθηκε να σηκωθεί, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ο Γκριν: «Με έπιασε από τους αστραγάλους. Με κρατούσε ανάποδα και με κρέμασε πάνω από έναν κάδο σκουπιδιών λέγοντας πως «τα σκουπίδια πάνε στον σκουπιδοντενεκέ». Και εγώ ούρλιαζα και κουνούσα τα χέρια μου. Με έριξε στον κάδο ο οποίος έπεσε. Ήμουν τρομοκρατημένος. Έτρεξα, κρύφτηκα κάτω από το τραπέζι στο καμαρίνι μου και απλώς έκλαψα». 

[relart 1]

Και η Λούσι Λιου στόχος του Μάρεϊ

Όλες αυτές αποτελούν τις πιο πρόσφατες κατηγορίες εναντίον του Μπιλ Μάρεϊ από πρώην συνεργάτες του. Πέρσι η Λούσι Λιου εξομολογήθηκε πως ο Αμερικανός ηθοποιός ξεκίνησε να της πετά προσβολές κατά τη διάρκεια των προβών για τους «Άγγελους του Τσάρλι». Για την Λιου η «γλώσσα» που χρησιμοποίησε ο Μάρεϊ ήταν «απαράδεκτη και αναίτια», έτσι και εκείνη, παρότι ήταν η λιγότερο γνωστή ηθοποιός στην ταινία, αποφάσισε να μιλήσει: «Υπερασπίστηκα τον εαυτό μου και δεν το μετανιώνω». 

Άλλα ονόματα που λέγεται πως έχουν συγκρουστεί με τον Μπιλ Μάρεϊ είναι οι Richard Dreyfuss, Laura Ziskin, Harold Ramis και Chevy Chase.

Πηγή: Euronews και Deadline

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b