MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
17
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ο-Η-Το: Η ταινία του Βαγγέλη Νάκη στέλνει ηχηρό μήνυμα κατά της ομοφοβίας και τρανσφοβίας

Ο Βαγγέλης Νάκης και η ομάδα PSDM Athens, μια ομάδα από Youtubers, Instagramers και Tik Tokers, δημιούργησαν τη μικρού μήκους ταινία Ο/Η/Το.

Monopoli Team

Στις 15 Οκτωβρίου κυκλοφόρησε η μικρού μήκους ταινία «Ο-Η-Το» του Βαγγέλη Νάκη και της ομάδας PSDM Athens, μιας ομάδα από Youtubers, Instagramers και Tik Tokers.

Μια ταινία αφιερωμένη στη δύσκολη και τραυματική καθημερινότητα που βιώνουν οι ΛΟΑΤΚΙ+, πιο συγκεκριμένα διαδραματίζεται η δύσκολη ζωή ενός ανθρώπου στο οικογενειακό, εργασιακό και κοινωνικό του περιβάλλον.

Στην ταινία όπου το κοινό θα δει μια κοινωνία που όλοι είναι gay και το «ανώμαλο» είναι να είσαι straight, βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και πρωταγωνιστές είναι κυρίως έφηβοι.

Στις 17 του περασμένου Μαΐου, τη Διεθνή ημέρα κατά της ομοφοβίας/τρανσφοβίας, κυκλοφόρησαν οι «προπομποί», τα trailer, της μικρού μήκους ταινίας, «Ο-Η-ΤΟ» και ήδη έχουν συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές σε Instagram και Tik Tok.

Στόχος της ταινίας μικρού μήκους είναι να τονιστεί: «πως η αγάπη είναι αγάπη, πως η αγάπη δεν είναι επιλογή αλλά δικαίωμα, πως η ισότητα δεν είναι επιλογή αλλά δικαίωμα, πως η ισότητα είναι αυτονόητο».

Η ταινία, αποτυπώνει τις ανησυχίες, τους φόβους, την ελπίδα αλλά και τις φιλοδοξίες τα οποία δεν μπόρεσαν να σταθούν εμπόδιο στην αυτοπραγμάτωση ανθρώπων με προβλήματα αποδοχής, μιας και η αγάπη όλα τα νικά και όλα τα καταφέρνει.

Ο δημιουργός της ομάδας Βαγγέλης Νάκης επισημαίνει πως: «Ο στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τη νέα γενιά για να αποδεχθεί το διαφορετικό όχι μόνο στη σεξουαλικότητα αλλά και στο χρώμα, τη σημαία, την εξωτερική εμφάνιση και οτιδήποτε κρίνει κάποιος διαφορετικό και τον φοβίζει. Δεν χρειάζεται να είναι Παγκόσμια ημέρα για να θυμόμαστε τους συνανθρώπους μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Cinema Alive μετατρέπει το Lunar Space στο απόλυτο horror Drive-in για το Halloween12.09.2018

Η μικρού μήκους ταινία έχει δημοσιευθεί στην επίσημη πλατφόρμα του Βαγγέλη Νάκη στο Instagram και στην επίσημο κανάλι του στο Youtube.

Μπορείτε να δείτε το Ο-Η-Το εδώ:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Χαρούκι Μουρακάμι και Ziggy Stardust στη μεγάλη οθόνη12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τη σκηνοθεσία επιμελήθηκαν ο Βαγγέλης Νάκης και ο Ντάνι Ντάρλας.
Τη φωτογραφία ο Μάριος Τσουλχάι
Cover: Αιμιλία Βιβλάκη (Vemily)
Συμμετέχουν: | Νίκος Μπάρκουλης | Βαγγέλης Νάκης | Χρύσα Γκούγκου | Αντιγόνη Παναγιώτα Αλί | Νικόλας Αντίκας | Πετρίτ Κάσο | Μαριάν Μαξίν | Παύλος Αγάπιος | Λουίζα Παντουράρου | Αλεξάνδρα Ντάρλα | Παύλος Παπαχρόνης | Βασίλης Κακούρης | Αντώνης Ρήγος

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Στον απόηχο της Δράμας – Όλα όσα έγιναν στο 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους
Cine News
Ρόμπερτ Ρέντφορντ (1936-2025): Ο θρύλος του αμερικανικού σινεμά έφυγε από τη ζωή
Cine News
Animasyros 2025: Όλα όσα θα δούμε στη μεγάλη γιορτή του animation
Cine News
Βραβεία Emmy 2025: Έγραψε ιστορία το “The Studio” – Σάρωσαν “Adolescence” και “The Pitt”
Cine News
48ο Φεστιβάλ Δράμας: Ο Χρυσός Διόνυσος στο «Noi» του Νεριτάν Ζιντζιρία – Όσα έγιναν στην τελετή λήξης
Cine News
Home Cinema: 10 ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Ο Στέφανος Ρόκος υπογράφει τις αφίσες του 66ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Cine News
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Cine News
Όλα όσα αγαπάμε στη Δράμα του φεστιβάλ
Cine News
Οι πρώτοι νικητές του 48ου DISFF σε σπουδαστικά προγράμματα, Animation και Pitching Lab
Cine News
Γη της Ελιάς – Ο Επίλογος: Πότε κάνει πρεμιέρα ο 5ος και τελευταίος κύκλος;
Cine News
Κακές Ιδέες: Η νέα σειρά Ατζαράκη και Ζάμπρα κάνει πρεμιέρα στην COSMOTE TV – Δες το trailer