MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πρεμιέρες: Χαρούκι Μουρακάμι και Ziggy Stardust στη μεγάλη οθόνη

Το υπέροχο “Drive my car” του Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι, το ντοκιμαντέρ για τον Ντέιβιντ Ντέιβιντ Μπόουι και οι άλλες ταινίες που βγαίνουν στις αίθουσες την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου με μια ματιά

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Drive my car

Το «Drive my car» του ιάπωνα Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι που είναι βασισμένο σε ένα διήγημα του Χαρούκι Μουρακάμι δεν είναι απλώς η καλύτερη ταινία της εβδομάδας αλλά και ένα από τα κορυφαία έργα της σεζόν. Θέμα του είναι μια τρυφερή ιστορία απώλειας που συνδυάζεται με τους πολυσύνθετους προβληματισμούς του Τσέχοφ γύρω από το βάσανο της ανθρώπινης ύπαρξης.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Moonage Daydream

Οι φαν του Ντέιβιντ Μπόουι θα απολαύσουν το καλειδοσκοπικό και ψυχεδελικό ντοκιμαντέρ «Moonage Daydream» του Μπρετ Μόργκεν που παρουσιάζει εκτός από τεράστιο ενδιαφέρον και ακυκλοφόρητο αρχειακό υλικό με «αφηγητή» τον ίδιο τον Ziggy Stardust.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Κοίτα τους πώς τρέχουν

Στο διασκεδαστικό αλλά και άνισο «Κοίτα τους πώς τρέχουν!» του Τομ Τζορτζ με το εντυπωσιακό καστ (Σαμ Ρόκγουελ, Σίρσα Ρόναν, Εϊντριεν Μπρόντι, Ντέιβιντ Ογιελόβο, Ρουθ Γουίλσον, Χάρις Ντίκινσον, Σίρλεϊ Χέντερσον) το θεατρικό έργο της Άγκαθα Κρίστι «Ποντικοπαγίδα» γίνεται αφορμή για να ξετυλιχτεί ένα τυπικό who dun it.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Η Τελευταία Νύχτα με τις Μάσκες

Το κλείσιμο της τριλογίας του Μάικλ Μάγιερς τιτλοφορείται «Η Τελευταία Νύχτα με τις Μάσκες» κι έχει στο σκηνοθετικό τιμόνι τον Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν που αναβίωσε υποδειγματικά το μύθο του μπαμπούλα του Halloweenστα δύο πρώτα φιλμ. Όμως στο κρίσιμο φινάλε του τρίτου μέρους ο αμερικανός σκηνοθέτης χάνει ελαφρώς την αποφασιστικότητα και το καθαρό μυαλό του.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Χαμένος Βασιλιάς

Τέλος, ο «Χαμένος Βασιλιάς» του Στίβεν Φρίαρς με την Σάλι Χόκινς και τον Στιβ Κούγκαν επιχειρεί να αποκαταστήσουν τη φήμη του «σφετεριστή» βασιλιά Ριχάρδου 3ου, του οποίου ο αυθεντικός τάφος ανακαλύφθηκε πριν από 10 περίπου χρόνια.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b