MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
27
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

  Oxbelly: Δωρεάν επαγγελματικά σεμινάρια κινηματογράφου και τηλεόρασης

  Η Oxbelly απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στον νέο κύκλο δωρεάν επαγγελματικών σεμιναρίων κινηματογράφου και τηλεόρασης, σε συνεργασία με καταξιωμένες σχολές και επαγγελματίες του χώρου.

  Oxbelly: Δωρεάν επαγγελματικά σεμινάρια κινηματογράφου και τηλεόρασης
  Monopoli Team

  Η Oxbelly, όπως κάθε χρόνο, διοργανώνει και φέτος, σε συνεργασία με το National Film and Television School της Αγγλίας (NFTS), έναν κύκλο Επαγγελματικών Σεμιναρίων Κινηματογράφου & Τηλεόρασης, ειδικά σχεδιασμένο για να καλύψει τρέχουσες ανάγκες στον κλάδο των οπτικοακουστικών παραγωγών της Ελλάδας.

  Oxbelly: Δωρεάν επαγγελματικά σεμινάρια κινηματογράφου και τηλεόρασης

  Πρόγραμμα σεμιναρίων σε συνεργασία με καταξιωμένους επαγγελματίες

  Στο πλαίσιο αυτό, προσκαλεί μερικούς από τους πιο καταξιωμένους επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν σφραγίσει με τη δουλειά τους κορυφαίες παραγωγές διεθνούς βεληνεκούς –όπως, μεταξύ πολλών άλλων, «Sherlock Holmes», «The Commuter», «Everest», «Bbc Special: Odd One Out» ή η σειρά ταινιών «Harry Potter»–, να μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους, προσφέροντας έτσι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στους σπουδαστές κινηματογράφου και τηλεόρασης στη χώρα μας που θα έχουν την ευκαιρία να μαθητεύσουν στο πλευρό τους.

  Tα οικονομικά κίνητρα προσέλκυσης ξένων παραγωγών, το φυσικό και ιστορικό περιβάλλον της Ελλάδας, και ο επαγγελματισμός των ελληνικών συνεργείων είναι γεγονός ότι έχουν καταστήσει τη χώρα μας έναν από τους ελκυστικότερους προορισμούς παγκοσμίως για κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές.

  Έτσι, η Oxbelly συνεχίζει το πρόγραμμα σεμιναρίων σε συνεργασία με μία από τις πιο καταξιωμένες επαγγελματικές σχολές του χώρου, με στόχο να συμβάλει στην περαιτέρω ενδυνάμωση της ελληνικής βιομηχανίας οπτικοακουστικών παραγωγών. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες που θέλουν να διευρύνουν τις δεξιότητές τους, καθώς και σε άτομα που ενδιαφέρονται να εισέλθουν στον χώρο της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής βιομηχανίας.

  Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2022 το πρόγραμμα θα προσφέρει 6 διαδικτυακά και 2 διά ζώσης σεμινάρια, τα οποία θα παραδοθούν από καθηγητές του NFTS.

  Ακολουθεί το πρόγραμμα:

  Ιntroduction to Post Production Supervision

  3ήμερο εντατικό, διαδικτυακό σεμινάριο • 9-11 Νοεμβρίου 2022
  15 συμμετέχοντες

  Αντικείμενο του σεμιναρίου είναι η εισαγωγή στην ανάλυση και εξέταση ζητημάτων σωστού προγραμματισμού (scheduling) και οργάνωσης του post production workflow. Το σεμινάριο παραδίδει η Gemma Nicholson.

  Acting for the Screen

  10ήμερο εντατικό σεμινάριο διά ζώσης • 21 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου 2022
  12 συμμετέχοντες • Χώρος διεξαγωγής: Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων

  Αντικείμενο του σεμιναρίου είναι αρχικά η εκμάθηση και η εξάσκηση στην τεχνική Meisner και στη συνέχεια η εφαρμογή όσων έχουν μάθει μέσω ειδικά σχεδιασμένων ασκήσεων μπροστά στην κάμερα αλλά και στη σκηνή. Το σεμινάριο παραδίδει η Robyn Paterson.

  Script Analysis

  1ήμερο εντατικό, διαδικτυακό σεμινάριο • 25 Νοεμβρίου 2022
  15 συμμετέχοντες

  Αντικείμενο του σεμιναρίου είναι να μάθει ο σεναριογράφος πώς προσεγγίζει μια επανεγγραφή του σεναρίου του, να κάνει μια ανάλυση σεναρίου σε υπολογιστικό φύλλο με έγχρωμη κωδικοποίηση, πώς να ερμηνεύει το υπολογιστικό φύλλο για να προγραμματίσει την επανεγγραφή του, να μάθει τις τέσσερις βασικές ερωτήσεις που κάθε σεναριογράφος πρέπει να μπορεί να απαντήσει σχετικά με το σενάριό του και πώς να αποφασίσει, αντικειμενικά, πόσο εκτεταμένη θα πρέπει να είναι η νέα εκδοχή του σεναρίου. Το σεμινάριο παραδίδει ο Clive Frayne.

  Script Reading and Reporting

  3ήμερο εντατικό, διαδικτυακό σεμινάριο • 28 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου 2022
  15 συμμετέχοντες (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, με εργασία υπό επιτήρηση από το σπίτι Τρίτη και Πέμπτη)

  Αντικείμενο του σεμιναρίου είναι η διδαχή των θεμελιωδών δεξιοτήτων που απαιτούνται για τη δημιουργία επαγγελματικών σημειώσεων σεναρίου. Μέχρι το τέλος του μαθήματος, οι συμμετέχοντες θα αισθάνονται σίγουροι για την ικανότητά τους να διαβάζουν αναλυτικά ένα σενάριο, να δημιουργούν σημειώσεις στα πρότυπα που απαιτεί η βιομηχανία και να βοηθούν στη διαμόρφωση της διαδικασίας ανάπτυξης σεναρίων για μικρού αλλά και μεγάλου μήκους ταινίες. Το σεμινάριο παραδίδει ο Clive Frayne.

  Head of Production

  2ήμερο εντατικό, διαδικτυακό σεμινάριο • 7-8 Δεκεμβρίου 2022
  15 συμμετέχοντες

  Το σεμινάριο απευθύνεται σε Production Managers / Line Producers που είναι έτοιμοι να κάνουν τη μετάβαση στον ρόλο του HoP και θέλουν να εμπεδώσουν τις απαραίτητες γνώσεις και να εξοικειωθούν με τις νέες ευθύνες. Το σεμινάριο παραδίδει η Maddy Allen.

  Location Management

  Σεμινάριο 20 ημερών, διά ζώσης και διαδικτυακά • 14 Νοεμβρίου – 9 Δεκεμβρίου 2022
  15 συμμετέχοντες • Χώρος διεξαγωγής: Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων

  Αντικείμενο του σεμιναρίου είναι η αναλυτική και πλήρης γνώση των καθηκόντων ενός Location Manager. Το σεμινάριο απευθύνεται σε βοηθούς Location Managers που θέλουν να ανέλθουν σε Location Managers. Το σεμινάριο παραδίδει η Lloret MacKenna Dunn.

  Production Co-ordinators

  3ήμερο εντατικό, διαδικτυακό σεμινάριο • 14-16 Δεκεμβρίου 2022
  15 συμμετέχοντες

  Στόχος του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τα diaries, clearances, συμφωνητικά του cast, wrap reports και άλλα απαραίτητα βήματα για τον σωστό σχεδιασμό και συντονισμό μιας παραγωγής. Το σεμινάριο παραδίδει η Carolina Grisorio.

  Budgeting on Movie Magic

  1ήμερο εντατικό, διαδικτυακό σεμινάριο • 15 Νοεμβρίου 2022
  12 συμμετέχοντες

  Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν πώς να αξιοποιούν το Movie Magic Budgeting στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Tο σεμινάριο παραδίδει o Dewi Griffiths.

  Προϋποθέσεις συμμετοχής

  Για συμμετοχή στα σεμινάρια, είναι επιθυμητή η προϋπηρεσία σε κινηματογραφικές ή τηλεοπτικές παραγωγές, αν και όχι απαραίτητη. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να έχουν καλή γνώση αγγλικών, καθώς όλα τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά.

  Για το αναλυτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων και την αίτηση συμμετοχής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Oxbelly στη διεύθυνση www.oxbelly.com. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την κατάθεση των αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τη 10η Οκτωβρίου 2022 και οι επιτυχόντες θα ειδοποιηθούν έως τις 24 Οκτωβρίου 2022.

  Τα διά ζώσης σεμινάρια γίνονται με την υποστήριξη του Athens Film Office και του Σεράφειου του Δήμου Αθηναίων.

  Αναφορικά με το NFTS

  Για μισό αιώνα, το National Film and Television School (NFTS) έχει συμβάλει στην εξέλιξη κορυφαίων Βρετανών και διεθνών δημιουργών. Για αυτή του τη συνεισφορά έχει τιμηθεί με το 2018 BAFTA Outstanding British Contribution to Cinema Award και με το Queen’s Anniversary Prize for Higher and Further Education.

  Μεταξύ των αποφοίτων του συναντάμε τους: βραβευμένο με Όσκαρ διευθυντή φωτογραφίας Roger Deakins, βραβευμένο με Όσκαρ animator Nick Park (WALLACE & GROMIT), τους καταξιωμένους σκηνοθέτες Lynne Ramsay (YOU NEVER WERE REALLY HERE, WE NEED TO TALK ABOUT KEVIN) και David Yates (HARRY POTTER, FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM) και τους φημισμένους σκηνοθέτες ντοκιμαντέρ Kim Longinotto (PINK SARIS, GAEA GIRLS) και Nick Broomfield (WHITNEY: CAN I BE ME, KURT AND COURTNEY).

  Το NFTS διοργανώνει περισσότερα από 30 MA, Diploma και Certificate courses –καθώς και μεγάλο αριθμό short courses– στους κλάδους του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του gaming. Παρέχει περισσότερα behind the camera courses από οποιαδήποτε άλλη σχολή κινηματογράφου, όπως μαθήματα σκηνοθεσίας και διεύθυνσης φωτογραφίας, επίβλεψη σεναρίου και production accounting.

  Αναφορικά με την Oxbelly και τη Faliro House

  Η Οxbelly ιδρύθηκε το 2015 από τον Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο (Faliro House), με σκοπό την υποστήριξη επαγγελματιών του οπτικοακουστικού τομέα.

  Από το 2016 έως το 2018, η Oxbelly φιλοξένησε το Faliro House | Sundance Mediterranean Screenwriters Workshop και το 2019 εγκαινίασε τα Oxbelly Screenwriters and Directors Labs. Τα Labs τελούν υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Αθηνάς Ραχήλ-Τσαγγάρη (TRIGONOMETRY) και προσφέρουν σε κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να δουλέψουν στο σενάριο της πρώτης ή δεύτερης μεγάλου μήκους ταινίας τους, καθώς και να σκηνοθετήσουν μια σκηνή από το σενάριό τους, υπό την καθοδήγηση έμπειρων συναδέλφων τους. Στους επαγγελματίες που έχουν τιμήσει την Oxbelly με την εργασία τους συμπεριλαμβάνονται οι Maren Ade (Toni Erdmann), Paul Thomas Anderson (Licorice Pizza), Lisa Cholodenko (Olive Kitteridge), Willem Dafoe (The French Dispatch), Greg Daniels (Space Force), Mati Diop (Atlantics), Nick Kroll (Big Mouth), Lulu Wang (The Farewell) και Roger Ross Williams (Life, Animated).

  Η Faliro House ιδρύθηκε το 2008 και δραστηριοποιείται στον τομέα της παραγωγής Κινηματογράφου, Τηλεόρασης και ψηφιακού περιεχομένου, με ελληνικές παραγωγές όπως «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδίας» του Γιάννη Οικονομίδη, «Μέρες και Νύχτες της Δήμητρας Κ.» της Εύας Στεφανή, «Γυναίκες που Περάσατε από δω» του Σταύρου Τσιώλη, «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά, «Attenberg» της Αθηνάς Ραχήλ-Τσαγγάρη και «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη (εκπροσώπηση της Ελλάδας στα βραβεία Όσκαρ 2022).

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕθνική Λυρική Σκηνή: Ανανεωμένο πρόγραμμα εκπαιδευτικών και κοινωνικών δράσεων για όλες τις ηλικίες12.09.2018

  Οι διεθνείς παραγωγές της εταιρείας περιλαμβάνουν έργα όπως τα «Truffle Hunters» των Michael Dweck και Greg Kershaw, «Only Lovers Left Alive» του Jim Jarmusch, «Tommaso» του Abel Ferrara, «Voyage Of Time» του Terrence Malick, «Take Shelter» του Jeff Nichols, και τα υποψήφια για Όσκαρ Σεναρίου «Before Midnight» του Richard Linklater και «The Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου. Η εταιρεία επίσης δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών παραγωγής σε studios του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένων των Disney, Amazon, Universal, Paramount, BBC και Netflix.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  Υποβολή αιτήσεων μέχρι τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου εδώ

  Για το 2022, το κόστος συμμετοχής στα σεμινάρια θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την Oxbelly.

  Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις