MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Σούπερ μάρκετ: Ποια προϊόντα αυξήθηκαν κατά 21% σε 6 μήνες;

Παρά τις προσπάθειες να συγκρατηθούν οι τιμές, το καλάθι ολοένα και αδειάζει καθιστώντας την βόλτα στο σούπερ μάρκετ εφιαλτική με αποτέλεσμα να υπάρχουν ανατιμήσεις έως 21% σε 6 μήνες.

Photo by gemma on Unsplash
Monopoli Team

Ακόμα κι αν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ θα προσπαθήσουν να βάλουν «φρένο» στις ανατιμήσεις, που δεν σταματούν και φαίνεται πως δεν έχουν ταβάνι για εκατοντάδες προϊόντα, οι τιμές έχουν ξεφύγει και το μηνιάτικο δεν φτάνει για ψώνια, λογαριασμούς, βενζίνες, νοίκια κλπ. Ύστερα από τη συνάντηση που είχαν οι μεγαλοεπιχειρηματίες με τον Αδωνι Γεωργιάδη, αποφασίστηκε να βάλουν ανάχωμα σε 50 προϊόντα καθημερινής χρήσης των νοικοκυριών και θα παρουσιάσουν τη λίστα μέσα στον Οκτώβριο. Σ’ αυτά τα προϊόντα, δεν θα «παγώσουν» τις τιμές, αλλά ουσιαστικά θα κάνουν τις μικρότερες δυνατές αυξήσεις.

Παρόλα αυτά, το καλάθι της νοικοκυράς ολοένα και αδειάζει, καθώς το τελευταίο 6μηνο, οι ανατιμήσεις είναι κυριολεκτικά εφιαλτικές. Πολλά προϊόντα έχουν ξεφύγει με τις αυξήσεις στην τιμή τους να ξεπερνά το 20%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑProject React: Το νέο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κυκλική οικονομία στην κλωστοϋφαντουργία12.09.2018

Σύμφωνα με τις κάρτες που παρουσίασαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega», η φέτα έχει χτυπήσει άνοδο κοντά στο 14%, η γαλοπούλα 17%, το αλεύρι 16,5% και τα δύο κιλά ζάχαρη από γλυκά έγιναν πικρά με την αύξησή τους να φτάνει στο 57,5%.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b