MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου

Μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, συναυλίες και παρουσιάσεις βιβλίων είναι μερικές από τις δωρεάν εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα, Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στην πόλη.

author-image Ελένη Πάικου

Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2022 στην πλατεία Καραϊσκάκη

Ενκαρδία Petit Paris 2021

Ξεκινά την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών που διοργανώνεται για 10η χρονιά και σας καλεί σε μια δεκαήμερη γιορτή μουσικής, τέχνης και πολιτισμού. Με θέμα “Το 1922, πυλώνας στο σήμερα” αποδίδει φόρο τιμής στη μνήμη των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και εμπνέεται από το πολιτισμικό μωσαϊκό της Σμύρνης και της Ανατολικής Μεσογείου, αναγνωρίζοντας το αποτύπωμά του στην ταυτότητα της σημερινής Ελλάδας. Στο Φεστιβάλ θα δούμε δύο δράσεις για την έναρξη, με τους Marios Strofalis Quartet & Ειρήνη Τουμπανάκη σε ανοιχτό live και παράλληλη δράση με Έκθεση Φωτογραφίας. Πιο αναλυτικά την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, η ερμηνεύτρια Ειρήνη Τουμπανάκη θα παρουσιάσει τον “Μυστικό κήπο” – τη νέα της δουλειά σε συνθέσεις του Μάριου Στρόφαλη ενώ το σχήμα μουσικής δωματίου του συνθέτη κινηματογράφου με το έντονο μεσογειακό στίγμα, παρουσιάζει τις πρωτότυπες συνθέσεις του από τις συλλογές European Taxim I & II, σε μια συναυλία γεμάτη από το κοσμοπολίτικο άρωμα της Σμύρνης και της Πόλης. Επίσης, εντός του ξενοδοχείου θα εκτίθενται αρχειακές φωτογραφίες με την ευγενή παραχώρηση του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών από τις 19:00.
29/09 στις 19.00
Πλατεία Καραϊσκάκη, Αθήνα 104 37

1o Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής: Andronikos and the Band και Peppers Beatles Tribute Band στο Αττικό Άλσος

Πηγή φωτογραφίας: Facebook / The Peppers Beatles Tribute Band

Ένα καλοκαίρι γεμάτο με μουσική και θέατρο υπόσχεται το πρόγραμμα του 1ου Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής στο θέατρο “Κατίνα Παξινού” στο Αττικό Άλσος. Για πρώτη φορά, οι πολίτες της Αττικής, αλλά και όλοι όσοι αγαπούν την τέχνη και τον πολιτισμό, θα μπορούν να απολαύσουν 30 μέρες Θέατρου τον Ιούλιο και 30 μέρες Μουσικής τον Σεπτέμβριο σε ένα πλούσιο, ποιοτικό πολιτιστικό πρόγραμμα, το οποίο συμπεριλαμβάνει πολλούς γνωστούς και αγαπημένους καλλιτέχνες. Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου θα γίνει η μουσική συναυλία με το νεανικό συγκρότημα Andronikos and the Band και στη συνέχεια με τους Peppers Beatles Tribute Band. Μία βραδιά γεμάτη rock αναμνήσεις αλλά και έντεχνο τραγούδι.
29/09 στις 21.00 
Θέατρο Αττικού Άλσους, Οικονομίδου και Καρπενησιώτη (περιφερειακός Γαλατσίου)

Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

To Ίδρυμα Schwarz σε συνεργασία με τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα παρουσιάζουν τις Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη. Τo Curtis on Tour, The Nina von Maltzahn Global Touring Initiative of the Curtis Institute of Music, επιστρέφει στην Αθήνα -αυτή τη φορά με ένα μουσικό σχήμα αποτελούμενο από αποφοίτους του Curtis συστήνει ένα πρόγραμμα συνδυασμού σοπράνο και εγχόρδων. Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των Φραντς Σούμπερτ, Ρίτσαρντ Ντάνιελπουρ, Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ.
29/09 στις 20.30
Αμφιθέατρο Cotsen Hall, Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, Αναπήρων Πολέμου 9, Κολωνάκι

Η αρχιτεκτονική του Γιάννη Ξενάκη: Διάλεξη του Παναγιώτη Τουρνικιώτη στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Ο μεγάλος συνθέτης Ιάννης Ξενάκης, με την ιδιότητά του αυτή τη φορά ως αρχιτέκτονα, αποτελεί τον πυρήνα της διάλεξης του αρχιτέκτονα και καθηγητή στο ΕΜΠ Παναγιώτη Τουρνικιώτη, την οποία το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 19.00 στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Πρόκειται για την τέταρτη και τελευταία δράση της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη», στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας Meta Xenakis που φέτος τιμά τα 100 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη Ιάννη Ξενάκη. Η συμβολή του Γιάννη Ξενάκη στην αρχιτεκτονική είναι συνυφασμένη με το έργο του Λε Κορμπυζιέ και με τις μουσικές αναζητήσεις του, αλλά έχει μια ξεχωριστή διάσταση. Είναι πειραματική. Συνδυάζει τη μορφογένεση με τον δομοστατικό υπολογισμό και την κατασκευή.
29/09 στις 19.00
Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη, Πέτρου Κόκκαλη 1, Αθήνα

Μουσικές της Ανατολικής Μεσογείου, η Κύπρος ένα διαμάντι της: Μια μουσικοχορευτική παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί την μουσικοχορευτική παράσταση «Μουσικές της Ανατολικής Μεσογείου, η Κύπρος ένα διαμάντι της». Συγκεκριμένα το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών, το Σπίτι της Κύπρου και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης διοργανώνουν την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 20.00 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Μουσικές της Ανατολικής Μεσογείου, η Κύπρος ένα διαμάντι της». Η παράσταση σκοπεύει στην προβολή της μουσικής της Ανατολικής Μεσογείου. Αναφέρεται δε σε περιοχές του ευρύτερου ιστορικού ελληνικού χώρου, όπως η Μ. Ασία, οι Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, η Ρόδος, η Κρήτη. Ωστόσο, κεντρική αναφορά γίνεται στη μουσική της Κύπρου και τους επηρεασμούς της από τις γύρω περιοχές, καθώς η μουσική ταξιδεύει και μεταδίδεται.
29/09 στις 20.00
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b