MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου οι προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις είναι πολλές -μεταξύ άλλων συναυλίες με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, παρουσιάσεις βιβλίων, αλλά και διαλέξεις.

Monopoli Team

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» σε μία συναυλία για τα αδέσποτα ζώα στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Θανάσης Βέγγος

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» δίνει το παρών για μια ακόμα φορά σε ένα ευαίσθητο θέμα που δίνει ακόμα μια θλιβερή «πρωτιά» στην χώρα μας: στο θέμα των αδέσποτων. Στην συναυλία αυτή συμμετέχουν επίσης αφιλοκερδώς οι καλλιτέχνες: Ρίτα Αντωνοπούλου, Παντελής Αμπαζής, Γεράσιμος Ανδρέατος, Γρηγόρης Βαλτινός, Φωτεινή Βελεσιώτου, Καλλιόπη Βέττα, Ελένη Δήμου, Γιάννης Ζουγανέλης, Ηρώ, Άγγελος Θεοδωράκης, Δημήτρης Κανέλλος, Αργυρώ Καπαρού, Γιάννης Κορίζης, Σπύρος Κουτσοβασίλης, Βασίλης Λέκκας, Νίκος Λόλης, Σαββέρια Μαργιολά, Τατιάνα Παπαμόσχου, Παναγιώτης Πετράκης, Κώστας Πρέκας, Μαρία Ρεμπούτσικα, Γιάννης Σαββιδάκης, Κώστας Σκόνδρας, Μαρία Σουλτάτου, Ελένη Φιλίνη, Άννα Φόνσου, Μπέττυ Χαρλαύτη, Μαίρη Χρονοπούλου.
28/09 στις 20.30
Δημοτικό Αμφιθέατρο Θανάσης Βέγγος, στον Κορυδαλλό, Πελοποννήσου 173, Κορυδαλλός 181 22
Προκράτηση θέσεων στο: www.ticketservices.gr.

Η αρχιτεκτονική του Γιάννη Ξενάκη: Διάλεξη του Παναγιώτη Τουρνικιώτη στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Ο μεγάλος συνθέτης Ιάννης Ξενάκης, με την ιδιότητά του αυτή τη φορά ως αρχιτέκτονα, αποτελεί τον πυρήνα της διάλεξης του αρχιτέκτονα και καθηγητή στο ΕΜΠ Παναγιώτη Τουρνικιώτη, την οποία το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 19.00 στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Πρόκειται για την τέταρτη και τελευταία δράση της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη», στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας Meta Xenakis που φέτος τιμά τα 100 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη Ιάννη Ξενάκη. Η συμβολή του Γιάννη Ξενάκη στην αρχιτεκτονική είναι συνυφασμένη με το έργο του Λε Κορμπυζιέ και με τις μουσικές αναζητήσεις του, αλλά έχει μια ξεχωριστή διάσταση. Είναι πειραματική. Συνδυάζει τη μορφογένεση με τον δομοστατικό υπολογισμό και την κατασκευή.
28/09 στις 19.00
Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη, Πέτρου Κόκκαλη 1, Αθήνα

Πολιτικές ισότητας των φύλων: Παρουσίαση βιβλίου στο Public Cafe Συντάγµατος

Τα Public και οι εκδόσεις Αλεξάνδρεια προσκαλούν το κοινό στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαρίας Στρατηγάκη, «Πολιτικές ισότητας των φύλων», στο Public Café Συντάγματος. Το βιβλίο αυτό αναλύει και αποτιμά κριτικά την πολιτική ισότητας των φύλων ως διακριτή δημόσια πολιτική σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Το πρώτο μέρος της μελέτης αναφέρεται στην πολιτική του ΟΗΕ για τις γυναίκες, από τις φεμινιστικές παρεμβάσεις κατά τη συγκρότηση της Κοινωνίας των Εθνών (1919) μέχρι την ισότητα των φύλων στην Ατζέντα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη 2030. Το δεύτερο μέρος, σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεκινά με τη Συνθήκη της Ρώμης (1957) και τελειώνει με την ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Ισότητα των Φύλων (2020-2025). Το τρίτο μέρος, που επικεντρώνεται στην Ελλάδα, αρχίζει από το Σύνταγμα του 1975 και φτάνει μέχρι την κατάργηση της αυτοτέλειας της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, τον Ιούνιο του 2019.
28/09 στις 20.30
Public Café Συντάγματος, Καραγιώργη Σερβίας 1, Αθήνα 105 63

Η οικονομική επιστήμη στην υπηρεσία του κοινού καλού: Διάλεξη του Jean Tirole στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σε συνεργασία με τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, προσκαλούν στην Αθήνα τον Καθηγητή Jean Tirole, Γάλλο οικονομολόγο και Πρόεδρο της Σχολής Οικονομικών της Τουλούζης, ο οποίος τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Οικονομίας το 2014. Ο Jean Tirole θα δώσει μια διάλεξη με θέμα «Η οικονομική επιστήμη στην υπηρεσία του κοινού καλού» με αφορμή την έκδοση στα ελληνικά του ομώνυμου βιβλίου του από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης. Στην συνέχεια θα συμμετέχει σε μια συζήτηση με θέμα «Κλίμα και ενέργεια: μια δύσκολη εξίσωση», μαζί με τους Νικόλαο Βέττα, Καθηγητή στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών και Ιωάννη Κατσουλάκο, Καθηγητή στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
28/09 στις 19.00 
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31, Αθήνα 106 80

Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

To Ίδρυμα Schwarz σε συνεργασία με τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα παρουσιάζουν τις Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη. Τo Curtis on Tour, The Nina von Maltzahn Global Touring Initiative of the Curtis Institute of Music, επιστρέφει στην Αθήνα -αυτή τη φορά με ένα μουσικό σχήμα αποτελούμενο από αποφοίτους του Curtis συστήνει ένα πρόγραμμα συνδυασμού σοπράνο και εγχόρδων. Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των Φερνάντο Όμπραντορς, Ρίχαρντ Στράους, Έριχ Κόρνγκολντ, Φραντς Λέχαρ, Τζουζέπε Βέρντι.
27/09 στις 20.30
Αμφιθέατρο Cotsen Hall, Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, Αναπήρων Πολέμου 9, Κολωνάκι

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b