MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

Πολλές είναι οι εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε δωρεάν, σήμερα Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα: Από διαλέξεις, μέχρι και θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις.

Monopoli Team

1. Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

Παλάβι Μαχιντάρα

To Ίδρυμα Schwarz σε συνεργασία με τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα παρουσιάζουν τις Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη.Τo Curtis on Tour, The Nina von Maltzahn Global Touring Initiative of the Curtis Institute of Music, επιστρέφει στην Αθήνα -αυτή τη φορά με ένα μουσικό σχήμα αποτελούμενο από αποφοίτους του Curtis συστήνει ένα πρόγραμμα συνδυασμού σοπράνο και εγχόρδων. Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των Μότσαρτ, Μπλοχ, Μπραμς, Ντεμπυσσύ.
27/09 στις 20.30
Αμφιθέατρο Cotsen Hall, Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, Αναπήρων Πολέμου 9, Κολωνάκι

2. 5ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Compartments Dance Project στο Θέατρο Τρένο στο Ρουφ

Το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project» επανέρχεται, με 14 χορευτικές ομάδες και μεμονωμένους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο μοναδικό παγκοσμίως σιδηροδρομικό φεστιβάλ σύγχρονου χορού και συνομιλούν με τους θεατές μέσα από πρωτότυπες χορευτικές performances σύντομης διάρκειας (10-20 λεπτά). Σκηνικό χώρο του Φεστιβάλ έως τώρα αποτελούσαν το New Wagon με τα 12 μικρά «διαμερισματάκια» του (compartments) αλλά και κάθε απρόβλεπτος σκηνικός και μη σκηνικός χώρος της Αμαξοστοιχίας-Θέατρο.
27/09 στις 19.30 – 23.30
Αμαξοστοιχία – Θέατρο «Το Τρένο στο Ρουφ», Λ. Κωνσταντινουπόλεως, Προαστιακός σταθμός Ρουφ

3. Lecture Performance και συζήτηση με τον Jesper List Thomsen στο Ίδρυμα Goethe

Jesper List Thomsen, FREEEee, Published by l’Esprit de l’Escalier. Courtesy of the artist & Hot Wheels Athens

Το Goethe-Institut Athen και η Hot Wheels Athens δημιουργούν μια δημόσια ανάγνωση του FREEEee, του πιο πρόσφατου κειμένου του καλλιτέχνη Jesper List Thomsen, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις l’Esprit de l’Escalier. Η δημόσια ανάγνωση θα πραγματοποιηθεί στο Κάτω Φουαγιέ του Ινστιτούτου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ του καλλιτέχνη και του Αριστοτέλη Νικόλαου Μοχλούλη στο Αίθριο. Εν μέρει λαϊκό τραγούδι, εν μέρει διάλεξη, το FREEEee διερευνά τις παραμέτρους του φυσικού και του διανοητικού προβληματισμού, της δοκιμιακής λογικής και της ποιητικής αμέλειας μέσα από μια σειρά συναντήσεων με σύγχρονους και εκλιπόντες στοχαστές. Αντιμέτωπες με το εγχείρημα της αποδόμησης της ταυτότητας, μακριά από την αναπαράσταση, οι συναντήσεις αυτές παράγουν το κείμενο του List Thomsen, δημιουργώντας ένα έργο και μια ανάγνωση που βρίσκουν τον ρυθμό και τις προθέσεις τους μέσα από τους άλλους. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.
27/09 στις 19.00
Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16

4. Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο 2022: “Δύσβατοι Δρόμοι” και «Φωνές της Διασποράς» στο Θέατρο Αλίκη

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο, ο θεσμός – ορόσημο για τη γραφή, τη λογοτεχνία, το θέατρο και τις τέχνες επιστρέφει για 19η συνεχή χρονιά. Στο Φεστιβάλ θα παρευρεθούν περισσότεροι από 100 συμμετέχοντες από 20 χώρες, συγγραφείς από όλο τον κόσμο, δημιουργοί, μεταφραστές, θεωρητικοί, κριτικοί, ηθοποιοί και σκηνοθέτες, καθώς και 9 σχολές θεάτρου με 28 καλλιτεχνικά σχήματα. Συγκεκριμένα την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της ενότητας “Focus Ukraine” θα παρουσιαστεί το έργο της Natalya Vorozhbyt, «Δύσβατοι Δρόμοι», σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, ενώ αργότερα θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του φεστιβάλ με απονομή των βραβείων του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού, με τη συμμετοχή των σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου.Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση της παράστασης του Χριστόφορου Χριστοφή «Φωνές της Διασποράς».
27/09 19:00-21:00
Θέατρο Αλίκη, Πεδίον του Άρεως
Προκράτηση θέσεων στο: analogiofestival.org

5. Sheltered Gardens: Υβριδική έκθεση στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους

Το Sheltered Gardens είναι ένα πρωτότυπο, υβριδικό εικαστικό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν περισσότεροι από 35 διεθνείς καλλιτέχνες, συγγραφείς και performers. Έχοντας ως αφετηρία το ομώνυμο ποίημα της Η.D. Sheltered Garden (1916) και με κεντρικό άξονα τον Βοτανικό Κήπο I. & Α. Ν. Διομήδους, έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους Βοτανικούς Κήπους της Μεσογείου, το πολυμεσικό πρόγραμμα του PCAI συμπεριλαμβάνει μια σειρά από νέες αναθέσεις και performances. Ξεκινώντας στις 22 Σεπτεμβρίου, το Sheltered Gardens ξεδιπλώνεται μέσα από μια ειδικά σχεδιασμένη ψηφιακή έκθεση, διαθέσιμη μέσω του pcai.gr, μια συλλεκτική δίγλωσση έκδοση και μια ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους στην Αθήνα.
27/09 στις 16.00 – 19.00
Βοτανικός Κήπος Διομήδους, Ιερά Οδός 401
Προκράτηση θέσεων στο: diomedes-bg.gr.

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b