MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Γλυκό…φθινόπωρο: 5 +1 στάσεις στην Αθήνα για τα πιο «κολασμένα» πιάτα

Συγκεντρώσαμε κάποια από τα αγαπημένα μας spots για γλυκό στην Αθήνα, τα καταγράψαμε και αφιερώνουμε αυτό εδώ το άρθρο σε όλους τους «γλυκατζήδες» εκεί έξω.

Γλυκό Φθινόπωρο: 5 +1 μέρη στην Αθήνα για μία "γλυκιά" έξοδο, πηγή: unsplash
Γλυκό Φθινόπωρο: 5 +1 μέρη στην Αθήνα για μία "γλυκιά" έξοδο, πηγή: unsplash
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Ως κλασικοί λάτρεις τον γλυκών και αφού έχουμε επιστρέψει για τα καλά στην Αθήνα, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε (και πολύ το αργήσαμε δηλαδή) σε ένα από τα αγαπημένα μας topics σε αυτήν εδώ τη στήλη – τα γλυκά!

Έφτασε, λοιπόν, η ώρα να κάνουμε ένα μικρό αφιέρωμα για τις “γλυκιές εξόδους” της νέας σεζόν. Κλασικές αξίες ή νέες προσθήκες στον γαστρονομικό χάρτη της πρωτεύουσας, συγκεντρώσαμε και σας προτείνουμε κάποια από τα αγαπημένα μας spots για τα πιο «κολασμένα» πιάτα στην Αθήνα!

Wknd

Η πρώτη μας πρόταση βρίσκεται στο Παγκράτι και πρόκειται για ένα από τα νέα entries του φετινού καλοκαιριού. Ο λόγος για το Wknd, έναν μικρό, minimal χώρο κοντά στην Βασιλέως Κωνσταντίνου που  προσφέρει από brunch και καφέ, μέχρι γλυκά. Σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, ωστόσο, είναι οι λουκουμάδες του και τα κρουασάν του, με διάφορα toppings σε μία γευστική, αλλά και οπτική ποικιλία, με δική μας αγαπημένη επιλογή τους λουκουμάδες με κρέμα φιστίκι Αιγίνης.

Διεύθυνση: Αμύντα 13μ Αθήνα 11635
Τηλέφωνο: 2107227271

Μαρέγκα από Σπίτι

Ακόμα ένα αγαπημένο μαγαζί για γλυκά που αγαπάμε να επισκεπτόμαστε είναι η Μαρέγκα από Σπίτι. Ένα μικρό κουκλίστικο μαγαζάκι, που μπορείτε να βρείτε τόσο στο Χαλάνδρι, όσο και στο Κολωνάκι και, όπως λέει και το όνομά του έχει ιδιαίτερη…έφεση στη μαρέγκα και τα παράγωγά της. Με ποικιλία γλυκών, αλλά και ορισμένες αλμυρές προτάσεις, η Μαρέγκα από Σπίτι είναι ένα μέρος που, οπωσδήποτε, πρέπει να μπει στη λίστα σας.

Διεύθυνση: Σκουφά 56, Κολωνάκι | Λ. Πεντέλης 27, Χαλάνδρι
Τηλέφωνο: 2103388827 | 2114210764

Keenkies
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Keenkies (@keenkies)

Παραμένοντας στο κέντρο της Αθήνας, αυτή τη φορά πηγαίνοντας προς τα Εξάρχεια, θα βρείτε το Keenkies. Πρόκειται για vegan μαγαζί που κινείται σε minimal τόνους και, μεταξύ άλλων, έχει μία μεγάλη ποικιλία γλυκών. Από brownies, cheescakes και red velvet, μέχρι λουκουμάδες και γλυκά πεϊνιρλί, με τις περισσότερες προτάσεις του μαγαζιού να είναι vegan, το Keenkies είναι ένα μέρος που αξίζει να επισκεφθείτε.

Διεύθυνση: Θεμιστοκλέους 56, Αθήνα 10681
Τηλέφωνο: 2103815278

Dickie Dee
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dickie Dee Athens (@dickiedeeathens)

Κοντά στο Σύνταγμα, ακόμα ένα must visit σημείο για τους λάτρεις των γλυκών, το Dickie Dee, μάς περιμένει για να γλυκαθούμε με τις γευστικές προτάσεις του. Γνωστό κυρίως για το παγωτό του -τόσο μηχανής, όσο και gelato- το Dickie Dee έχει διάφορες ακόμα γευστικές προτάσεις για όλους εκείνους (αν υπάρχει κανείς) που σταματάνε το παγωτό όταν αρχίζουν τα πρώτα κρύα. Brownies, μηλόπιτες και cups με διάφορα γλυκά, είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις του μαγαζιού.

Διεύθυνση: Βουλής 23, Αθήνα 10563
Τηλέφωνο: 2103238277

Little Kook

Φυσικά, δεν γίνεται να αναφερθούμε σε μαγαζιά με γλυκά και να μην κάνουμε λόγο για το Little Kook. Κατεβαίνοντας από το Σύνταγμα προς τα κάτω, όλοι έχουμε μάθει, πλέον, το πάντα παραμυθένια στολισμένο μαγαζί του Ψυρρή, με τα -εξίσου παραμυθένια- γλυκά και τη μαγευτική ατμόσφαιρα. Αυτή την εποχή του χρόνου, μάλιστα, το μαγαζί είναι διακοσμημένο σε ρυθμούς Halloween, για να μπούμε στο κλίμα της εποχής.

Διεύθυνση: Καραϊσκάκη 17, Αθήνα 10554
Τηλέφωνο: 2103214144

Το Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ

Θα κλείσουμε με ένα από τα πιο γνωστά μαγαζιά στον χώρο του γλυκού στην Αθήνα. Ο λόγος, για το Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ, που από όταν άνοιξε έχει κατακτήσει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας όταν πρόκειται για γλυκό. Με μία τεράστια ποικιλία γλυκών και μερίδες υπέρ το δέον ικανοποιητικές -γιατί πρώτα χορταίνει το μάτι- το Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ είναι μία “εμπειρία” για τους λάτρεις των γλυκών.

Διεύθυνση: Πλατεία Ηρώων 1, Αθήνα 10554
Τηλέφωνο: 2103211323

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Έξοδος
VIMA_WEB3b