MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου

Φεστιβάλ, παραστάσεις χορού, δράσεις και περιηγήσεις σε αθηναϊκά μουσεία και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε δωρεάν στην Αθήνα σήμερα, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Athens Art Book Fair 2022 στο Ωδείο Αθηνών

Μετά από την περσινή Local Edition, το Athens Art Book Fair επιστρέφει με διεθνές πρόγραμμα και μας δίνει ραντεβού στο Ωδείο Αθηνών από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2022. Οι 80 εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και οι 60 συμμετοχές στο Συλλογικό Τραπέζι, καθιστούν τη φετινή έκθεση τη μεγαλύτερη ως τώρα στην ιστορία του θεσμού. Με στόχο την ανάδειξη της πολυμορφίας των σύγχρονων καλλιτεχνικών εκδόσεων, το Athens Art Book Fair φέρνει κοντά καταξιωμένους εκδοτικούς οίκους, πειραματικές, DIY εκδόσεις και πολλές άλλες ανεξάρτητες πρωτοβουλίες που σχετίζονται με το έντυπο ως δημιουργικό μέσο. Παράλληλα με την έκθεση, θα διεξαχθεί το Δημόσιο Πρόγραμμα ομιλιών του Athens Art Book Fair και άλλες δράσεις. Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί performance από το PapiTheDog TV.
23/09 στις 19:00
Ωδείο Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα

120 κιλά Jazz του Cesar Brie στο Άλσος Νέας Σμύρνης

Δημήτρης Σαμόλης

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ιωνικές Γιορτές 2022 του Δήμου Νέας Σμύρνης, o Δημήτρης Σαμόλης, πρωταγωνιστεί στο 120 κιλά Jazz του Cesar Brie, σε σκηνοθεσία Κατερίνα Μαούτσου. Υπόθεση: Ο ήρωας της ιστορίας, προκειμένου να κερδίσει το κορίτσι των ονείρων του, αποφασίζει να παίξει κοντραμπάσο σε μια Jazz μπάντα σε μια συναυλία που θα παρευρεθεί κι εκείνη. Υπάρχει όμως ένα “μικρό” πρόβλημα: δεν ξέρει να παίζει κοντραμπάσο.
23/09 στις 20.30
Άλσος Νέας Σμύρνης, Λεωφόρος Ελευθέριου Βενιζέλου και Εφέσου

TOKEIMARU 1922-2022: Εκδηλώσεις με αφορμή την επέτειο 100 χρόνων από το ταξίδι ενός ιαπωνικού πλοίου στη Σμύρνη, στο Μουσείο Μπενάκη

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η Πρεσβεία της Ιαπωνίας, το Μουσείο Μπενάκη και το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών διοργανώνουν υβριδική εκδήλωση με τίτλο “TOKEI MARU 1922-2022: Επέτειος μνήμης των 100 χρόνων από το ταξίδι ενός ιαπωνικού πλοίου στη Σμύρνη” που περιλαμβάνει διάλεξη της Δρ. Nanako Murata -Sawayanagi και προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, “Tokei Maru” (2017, 20΄), του Ζάχου Σαμολαδά.
23/09 στις 19.00
Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138, Κεραμεικός

Το 5ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Compartments Dance Project, στην Αμαξοστοιχία – Θέατρο – Το Τρένο στο Ρουφ

Το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “Compartments Dance Project” επανέρχεται για 5η χρονιά στην Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ καθημερινά από την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022. 14 χορευτικές ομάδες και μεμονωμένοι καλλιτέχνες συμμετέχουν στο μοναδικό παγκοσμίως σιδηροδρομικό φεστιβάλ σύγχρονου χορού και συνομιλούν με τους θεατές μέσα από πρωτότυπες χορευτικές performances σύντομης διάρκειας (10-20 λεπτά), καθημερινά για ένα συνεχές 15ήμερο. Σκηνικό χώρο του Φεστιβάλ έως τώρα αποτελούσαν το New Wagon με τα 12 μικρά “διαμερισματάκια” του (compartments) αλλά και κάθε απρόβλεπτος σκηνικός και μη σκηνικός χώρος της Αμαξοστοιχίας-Θέατρο.
23/09 στις 19.30 – 23.30
Αμαξοστοιχία – Θέατρο “Το Τρένο στο Ρουφ”, Λ. Κωνσταντινουπόλεως, Προαστιακός σταθμός Ρουφ

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022 στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Επιγραφικό Μουσείο

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο © Unsplash/George Girnas

Στις 23-25 Σεπτεμβρίου 2022 το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει για 26η χρονιά τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με κοινό ευρωπαϊκό θέμα τη «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά – Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές». Το Επιγραφικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό διοργανώνοντας δράσεις με θέμα “Ανασυνθέτοντας τα μνημεία της Α’ Αθηναϊκής Συμμαχίας”, στο πλαίσιο του οποίου θα παρουσιαστούν στο κοινό μνημειακοί κατάλογοι της εξηκοστής του φόρου της Α΄ Αθηναϊκής Συμμαχίας, το έργο ανασύνθεσής τους, οι μελλοντικές προοπτικές της συντήρησης των μνημείων, αλλά και ταινίες εκπαιδευτικού χαρακτήρα του Μουσείου. Την ίδια ημέρα το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα διοργανώσει θεματικές περιηγήσεις από αρχαιολόγους του Μουσείου, με θέματα: “Ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση και εξοικονόμηση ύλης και περιεχομένου κατά την Αρχαιότητα μέσα από τα εκθέματα της Συλλογής Αγγείων, Έργων Μικροτεχνίας και Μεταλλοτεχνίας”, “Υφαντά, καλάθια, ψάθες στο προϊστορικό Αιγαίο. Μαθήματα αειφορίας από το παρελθόν” και “Ανακύκλωση-επανάχρηση γλυπτών (πορτραίτα, σαρκοφάγοι, επιτύμβιες στήλες) στην αρχαιότητα για οικονομικούς λόγους”.
23/09 στις 12.00 – 19.30
Επιγραφικό Μουσείο, Τοσίτσα 1
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, 28ης Οκτωβρίου 44

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b