MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Η Σαρδηνία σας προσφέρει 15.000 ευρώ για να μετακομίσετε εκεί

Για όποιον έχει ονειρευτεί να ζήσει στην Ιταλία, η επιθυμία πρόκειται να γίνει πραγματικότητα. Ακόμα καλύτερα, όχι μόνο του δίνεται τώρα η ευκαιρία να μετακομίσει εκεί αλλά και να πληρωθεί για να το κάνει.

Πηγή: Shutterstock
Monopoli Team

Η αρχές του εκπληκτικού νησιού της Σαρδηνίας είναι διατεθειμένες να πληρώσουν 15.000 ευρώ σε όποιον επιθυμεί να μετακομίσει εκεί. Ίσως είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι ένα τόσο όμορφο μέρος θα χρειαζόταν να πληρώσει ανθρώπους για να μετεγκατασταθούν στις ακτές του, ωστόσο ο στόχος της προσφοράς είναι να προσελκύσει νέους κατοίκους προκειμένου να καταπολεμηθεί η μείωση του πληθυσμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb φωτογράφισε τον Ποσειδώνα και τους δακτυλίους του12.09.2018

Η διοίκηση της Σαρδηνίας φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρά το θέμα, διαθέτοντας 45 εκατ. ευρώ, κονδύλι ικανό να καλύψει 3.000 επιχορηγήσεις, ύψους έως και 15.000 ευρώ η καθεμία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑGlobal Wealth Report 2022: Είναι η Αυστραλία η χώρα με τους πλουσιότερους κατοίκους;12.09.2018

Η Σαρδηνία δεν είναι η πρώτη περιοχή της Ιταλίας που χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους προσέλκυσης νέων κατοίκων. Παρόμοια προγράμματα είναι ήδη σε εξέλιξη και στο χωριό Santo Stefano di Sessanio στην περιοχή της Καλαβρίας, όπου σε κάθε νέο κάτοικο προσφέρονται επιχορηγήσεις από 33.000 ευρώ έως και 52.500 ευρώ, ώστε να μετακομίσει και να εργαστεί εκεί νέος πληθυσμός.

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b