MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου

Σας προτείνουμε πέντε από τις πιο αξιόλογες πολιτισμικές εκδηλώσεις σε θέατρο και συναυλίες για σήμερα, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στο Θέατρο Βράχων

Τέσσερα χρόνια μετά τις κοινές εμφανίσεις με τον Σωκράτη Μάλαμα, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων 2022, ετοιμάζεται να επανέλθει στα μουσικά δρώμενα με τη λαχτάρα, οι μουσικές και τα τραγούδια, να μάς υψώσουν πάνω απ’ τις κακοτοπιές, η νύχτα να γίνει πιο εύκολη κι η μέρα πιο ευοίωνη. Μαζί του, θα είναι η Μελίνα Κανά.
Τρίτη 20/09, 21:00
15€
Θέατρο Βράχων, Οδός Ταταούλων, Βύρωνας

2. Ρεμπώτικα: Ο Μιχάλης & Παντελής Καλογεράκης Gazarte Roof Stage

Οι Μιχάλης & Παντελής Καλογεράκης θα βρεθούν για μία μοναδική συναυλία στο GazarteRoofStag. Πρόκειται για δύο καλλιτέχνες οι οποίοι προτείνουν τη δημιουργική συνύπαρξη του ρεμπέτικου κόσμου του Ρεμπώ με τον ποιητικό κόσμο του ρεμπέτικου. Το “πάντρεμα” των δύο αυτών κόσμων ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2016, όταν τα αδέρφια Καλογεράκη άρχισαν τη μελέτη της αλληλογραφίας του Ρεμπώ με τον Βερλαίν. Μέσω των επιστολών άρχισαν να ξεδιπλώνουν την πορεία της ερωτικής τους σχέσης.
Τρίτη 20/09, 21:00
10€ – 13€
Gazarte – Roof Stage, Βουτάδων 32-34

ΘΕΑΤΡΟ

3. Αίας του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Αργύρη Ξάφη στο Κηποθέατρο Παπάγου

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει στο πλαίσιο του 28ου Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού τον εμβληματικό Αίαντα του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Αργύρη Ξάφη, σε μια παράσταση που αναδεικνύει τη μετωπική σύγκρουση δύο αντίθετων κόσμων. Ο Αίας, ένας από τους γοητευτικότερους τραγικούς ήρωες πεθαίνει και μαζί του πεθαίνει μια ολόκληρη εποχή για την ανθρωπότητα. Ο Σοφοκλής καταγράφει στον Αίαντα μια οριακή στιγμή στην ανθρώπινη ιστορία. Τη στιγμή κατά την οποία ένας νέος κόσμος αναδύεται κι ένας παλιός κατακρημνίζεται, συμπαρασύροντας με θόρυβο τους παλιούς ήρωες και τα ιδανικά τους στην άβυσσο. Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Ήμελλος (Οδυσσέας), Δέσποινα Κούρτη (Αθηνά), Τάσος Μικέλης (Ευρυσάκης), Γιάννης Νταλιάνης (Μενέλαος), Εύη Σαουλίδου (Τέκμησσα), Στάθης Σταμουλακάτος (Αίας), Χρίστος Στυλιανού (Τεύκρος), Νίκος Χατζόπουλος (Αγαμέμνων).
Τρίτη 20/09, 22:00
14€ – 18€
Κηποθέατρο Παπάγου, Άλσος Παπάγου

4. Το Ανδρόγυνο, της Βίκυς Αδάμου και της Χριστίνας Σαμπανίκου στον Πολυχώρο VAULT

Η μαύρη κωμωδία που συνδυάζει το stand up, τον αυτοσχεδιασμό, την παντομίμα και το σωματικό θέατρο “Ανδρόγυνο” θα ανεβεί στη σκηνή του πολυχώρου Vault, για έναν ακόμη κύκλο παραστάσεων. Το ευρηματικό έργο που έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από κριτικούς και κοινό σε παραγωγή της Life After Death Theatre Company μιλάει για την πατριαρχία και την έμφυλη βία, σατιρίζοντας τα στερεότυπα μίας συντηρητικής κοινωνίας. Σύσσωμη η Επιστημονική Κοινότητα, επί σκηνής, με τη βοήθεια δύο Στερεοτύπων, αποκαλύπτει στους θεατές τα αποτελέσματα ερευνών και μελέτης επί σειρά ετών πάνω στο Αρσενικό και το Θηλυκό και τη μεταξύ τους σχέση και επιχειρεί με τη βοήθεια του κοινού, το οποίο συμμετέχει ενεργά, να δώσει απαντήσεις πάνω σε θεμελιώδη ερωτήματα: Τι ορίζεται ως Ανδρόγυνο; Είναι ο Γάμος μια κοινωνική απειλή; Μπορούν δύο ψυχές να μονιάσουν κάτω από την ίδια στέγη; Σπάνε τα στερεότυπα και αν ναι, τι ήχο κάνουν; Πρωταγωνιστούν: Χριστίνα Σαμπανίκου, Βίκυ Αδάμου και Γιάννης Οικονομίδης.
Τρίτη 20/09, 22:00
10€ – 12€
Πολυχώρος Vault, Μελενίκου 26, Γκάζι 

5. Δείπνο με φίλους του Ντόναλντ Μάργκιουλις σε σκηνοθεσία Μάνου Αντωνίου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο “Θανάσης Βέγγος”
Στο πλαίσιο του “Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2022” του Δήμου Κορυδαλλού, θα ανεβεί στη σκηνή το θεατρικό έργο “Δείπνο με φίλους” του Ντόναλντ Μάργκιουλις σε σκηνοθεσία Μάνου Αντωνίου. Στο επίκεντρο του έργου βρίσκονται δύο παντρεμένα ζευγάρια, που ύστερα από 20 χρόνια, το ένα βρίσκεται στα πρόθυρα του χωρισμού και το άλλο χάνεται στη ρουτίνα του έγγαμου βίου. Ο επεισοδιακός χωρισμός των μεν, θα φέρει τους δε, μπροστά σε έναν καθρέπτη, βγάζοντας στην επιφάνεια απωθημένα, μικρές ζήλιες και την ουσιαστική φθορά που προκαλείται στις ανθρώπινες σχέσεις. Όπως εύστοχα διαπιστώνει ο συγγραφέας «ο χρόνος ταΐζει το θηρίο που σκοτώνει το γάμο». Έπειτα από καιρό, οι χωρισμένοι ξαναφτιάχνουν πιο κατασταλαγμένα τις ζωές τους, κάτι που δημιουργεί τριγμούς στις σχέσεις με τους φίλους τους, ίσως επειδή εκείνοι δεν τολμούν να μιμηθούν το παράδειγμά τους. Όμως, αποφασίζοντας να παλέψουν μέχρι τέλους, προχωρούν σε αμοιβαίες προσπάθειες και υποχωρήσεις. Ηθοποιοί: Σταύρος Νικολαΐδης (Τομ), Ιωάννα Πηλιχού (Μπεθ), Μάνος Αντωνίου (Γκέιμπ), Φιλίτσα Καλογεράκου (Κάρεν).
Τρίτη 20/09, 20:30
10€ – 12€
Δημοτικό Αμφιθέατρο “Θανάσης Βέγγος”, Πλαταιών και Χειμάρας, Κορυδαλλός – Νίκαια

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b