MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Nick Cave και Brad Pitt κάνουν το ντεμπούτο τους ως εικαστικοί σε μουσείο τέχνης στο Ελσίνκι

Το ντεμπούτο του ως γλύπτης έκανε ο Brad Pitt, με τον Nick Cave να παρουσιάζει για πρώτη φορά τα έργα κεραμικής του στην έκθεση του Βρετανού γλύπτη και ζωγράφου Thomas Houseago, στο Ελσίνκι.

Nick Cave, Thomas Houseago, Brad Pitt, photo: Twitter / @SaraHildenArt
Nick Cave, Thomas Houseago, Brad Pitt, photo: Twitter / @SaraHildenArt
Monopoli Team

Ο Nick Cave και ο Brad Pitt, δύο καλλιτέχνες διάσημοι στη μουσική και τον κινηματογράφο, αντίστοιχα, παρουσίασαν τα έργα τους για πρώτη φορά σε μουσείο, χάρη στην πρόσκληση του Βρετανού εικαστικού καλλιτέχνη Thomas Houseago.

Οι τρεις καλλιτέχνες συναντήθηκαν στο πλαίσιο της έκθεσης του Houseago, με τίτλο “Thomas Houseago—WE” στο Μουσείο Τέχνης Sara Hildén, βόρεια του Ελσίνκι.

Τα έργα που παρουσίασε στην έκθεση ο Brad Pitt, ο οποίος έκανε ουσιαστικά το ντεμπούτο του ως γλύπτης, είναι εννέα. Περιλαμβάνουν ένα μεγάλο ταμπλό από γύψο, με τίτλο “Aiming at You I saw Me But It Was Too Late This Time (2020)”, που απεικονίζει έναν βίαιο πυροβολισμό, αλλά και μικρότερα έργα, όπως μικρογραφίες σπιτιών από σιλικόνη, τα οποία έμοιαζαν να έχουν διαπεραστεί από σφαίρες διαφορετικής διαμέτρου.

Στα εγκαίνια της έκθεσης είπε ότι η τέχνη του “γεννήθηκε από την ευθύνη εκείνου που αποκαλώ μία “ριζοσπαστική εφεύρεση του εαυτού”. Και του να είμαι ωμά ειλικρινής με τον εαυτό μου και του να λαμβάνω υπόψη εκείνους που ίσως πλήγωσα και τις στιγμές που ήμουν λάθος”.

Ανέφερε επίσης ότι ξεκίνησε να δημιουργεί κατά τη διάρκεια ενός διαρκούς διαλόγου με τον Thomas Houseago, τον οποίο αποκάλεσε “στενό φίλο” του. Το πρώτο γλυπτό του, με τίτλο “House A Go Go (2017)”, αποτελεί μάλιστα λογοπαίγνιο με το όνομα του καλλιτέχνη.


Ο Nick Cave επίσης παρουσίασε τα έργα του για πρώτη φορά. Ο μουσικός δημιούργησε μια σειρά από κεραμικά έργα, που απεικονίζουν τη ζωή του Διαβόλου σε 17 στάδια-σταθμούς, “από την αθωότητα στην εμπειρία του να έρχεσαι αντιμέτωπος με την θνητότητά μας”.

Για τα έργα εμπνεύστηκε εν μέρει από τα βικτωριανά αγαλματίδια που συλλέγει, ενώ τον βοήθησε ο γλύπτης Corin Johnson από το 2020 έως το 2022.

Παρά τις διασημότητες που προσκάλεσε, ο πραγματικός πρωταγωνιστής είναι ο Thomas Houseago. Όπως ο Pitt και ο Cave, έτσι και ο Βρετανός καλλιτέχνης δοκίμασε κάτι εντελώς διαφορετικό. Αν και γλύπτης, τα τελευταία χρόνια έχει στραφεί στη ζωγραφική. Σε αυτή την έκθεση, παρουσιάζει πίνακες ζωγραφικής από τη σειρά “Visions”, που επικεντρώνεται σε θέματα όπως η φύση, ο κύκλος της ζωής και η κοσμική ενότητα.

“Το WE είναι μία ανοιχτή έννοια που ενθαρρύνει νέους τρόπους προσέγγισης της δημιουργίας και του ρόλου του μοναχικού καλλιτέχνη, που είναι λιγότερο για τις ιδέες που γεννιούνται αποκλειστικά από έναν μόνο δημιουργό” είπε το μουσείο σε ανακοίνωση.

Η έκθεση “Thomas Houseago—WE” με τον Nick Cave και τον Brad Pitt θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2023 στο   Sara Hildén Art Museum στο Tampere της Φινλανδίας.

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b