MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου

Μερικές από τις πιο αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις αλλά και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου.

David Garrett
Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Ο David Garrett στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Ο superstar βιολιστής David Garrett & band έρχεται σήμερα στο Classic Rock στο Ηρώδειο. Ο σύγχρονος Paganini, που μεσουρανεί στην ποπ-ροκ σκηνή ενθουσιάζοντας εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την ηλεκτρική του μπάντα, συμπράττει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και μάς υπόσχεται ένα συγκλονιστικό show κάτω από την Ακρόπολη.
Παρασκευή 16/09, 21:00
20€ – 145€
Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Ηρώδειο), Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη

2. Μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Μια συναυλία – γιορτή για τα 35 χρόνια χωρίς τον Μάνο Λοίζο θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. 30 καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς θα βρεθούν επί σκηνής για τα τραγούδια και το έργο του Μάνου Λοΐζου που έχει αγαπηθεί όσο λίγοι στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Συμμετέχουν: Αλέξανδρος Μιάρης (Electric Litany), Amalia and The Architects, Aspra, Blend Mishkin x George Kapis X Νεφέλη Φασουλή, Δραμαμίνη, Εβελίνα Μεγαλοκονόμου, George Gaudy, Idra Kayne, Joanna Drigo, Θοδωρής Μαυρογιώργης X Anser, Κατερίνα Πολεμή, Katerine Duska, Κύριος Κ, Μαρία Αλαμάνη Ναθαναηλίδου, Maroulita De Κol, Μυρτώ Βασιλείου, Nalyssa Green, Nteibint x Matina Sous Peau, Πέτρος Κλαμπάνης ,Sarah P., Sophie Lie, S.W.I.M., Τα Παιδιά της Παλαιότητας, Whereswilder, XΧριστίνα Μαξούρη, Yiotis κλπ.
Παρασκευή 16/09, 21:00
Από 10€
Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι

ΘΕΑΤΡΟ

3. Μήδεια του Μποστ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού στο Θέατρο Βράχων
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων 2022, θα ανεβεί στη σκηνή η θεατρική παράσταση “Μήδεια” του Μποστ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού. Πρόκειται για ένα έργο-σταθμό της νεοελληνικής δραματουργίας, το οποίο γράφτηκε το 1993 σε δεκαπεντασύλλαβο. Η “Μήδεια” του Μέντη Μποσταντζόγλου ή Μποστ, είναι μια εκρηκτική κωμωδία για τη σύγχρονη πραγματικότητα αυτής της χώρας. Οι ήρωες του έργου ανησυχούν για τον πληθωρισμό και την ανεργία, τη λιτότητα και τη δημόσια διαφθορά, τα δάνεια και τα επιδόματα, καθυστερούν στα ραντεβού τους γιατί πέφτουν πάνω σε πορείες, και λατρεύουν τα αρχαία ελληνικά –αρκεί, βέβαια, να μη χρειαστεί να τα διαβάσουν. Μία παράσταση με πρωταγωνιστές τους: Γιώργος Γλάστρας, Θανάσης Δήμου, Άνδρη Θεοδότου, Στέλιος Ιακωβίδης, Θανάσης Ισιδώρου, Σύρμω Κεκέ, Φανή Παναγιωτίδου, Γιώργος Σαββίδης, Σταύρος Σβήγκος, Γαλήνη Χατζηπασχάλη.
Παρασκευή 16/09, 21:00
14€ – 18€
Θέατρο Βράχων, Πλατεία Αναγνωσταρά, Βύρωνας

4. Εκτός Ελέγχου του Αρκά, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγορά στο Θέατρο “Αλίκη Βουγιουκλάκη”

Η θεατρική παράσταση “Εκτός Ελέγχου” του Αρκά, θα παρουσιαστεί σήμερα στο Θέατρο “Αλίκη Βουγιουκλάκη”. Παλιοί και νέοι ήρωες του Αρκά παρουσιάζονται με μοναδικό τρόπο επί σκηνής, έτοιμοι να χαρίσουν άφθονο γέλιο σε όλη την οικογένεια. Ο Αντώνης Λουδάρος, ο Σωτήρης Καλυβάτσης, ο Πάνος Σταθακόπουλος, η Κωνσταντία Χριστοφορίδου, ο Χρήστος Τριπόδης, ο Δημήτρης Αγοράς και τα παιδιά Αθηνά Τριπόδη και ο χαρισματικός Μανώλης Γκίνης, από τα «Τα Καλύτερα μας Χρόνια» συνθέτουν έναν θίασο αξιώσεων και μάς υπόσχονται μία μοναδική θεατρική εμπειρία. Ο Αρκάς, ο σπουδαιότερος σκιτσογράφος και συγγραφέας της εποχής μας, με την καυστική του πένα, χαρίζει αφ’ ενός στους ηθοποιούς ολοκληρωμένους χαρακτήρες και εκπληκτικές ατάκες, και αφ’ ετέρου στο κοινό ένα θέαμα αδιάκοπου γέλιου και ανατροπών.
Παρασκευή 16/09, 21:00
10€ – 18€
Θέατρο “Αλίκη Βουγιουκλάκη”, Μεταμορφώσεως Σωτήρος και Υψηλάντου, Βριλήσσια 

5. Θέλω να σου Κρατάω το Χέρι του Τάσου Ιορδανίδη, σε σκηνοθεσία Θάλειας Ματίκα στο Θέατρο Άλφα

Στις 17 Οκτωβρίου 1963, οι Beatles ηχογραφούσαν για πρώτη φορά σε FourTrack το τραγούδι τους I Want to Hold Your Hand (Θέλω να σου κρατάω το χέρι). Το νούμερο ένα χιτ του 1964 στη Βρετανία έδωσε το 2021 την έμπνευση στον Τάσο Ιορδανίδη για τη συγγραφή ενός σύγχρονου θεατρικού έργου που αγαπήθηκε πολύ, την περσινή χειμερινή θεατρική περίοδο, από το αθηναϊκό κοινό. Ο Τάσος Ιορδανίδης και η Θάλεια Ματίκα επιστρέφουν στη σκηνή του Θεάτρου Άλφα – Ληναίος-Φωτίου ως “παράνομοι” εραστές που αναζητούν διέξοδο στα προβλήματα των γάμων τους.
Παρασκευή 16/09, 21:00
8€ – 16€
Θεάτρο Άλφα – Ληναίος – Φωτίου, Πατησίων 37, Πεδίο Άρεως – Πλ. Βικτωρίας

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b