MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Από την Χιλιαδού της Εύβοιας στο Χρυσό Φοίνικα των Καννών

Αναμφίβολα μια από τις κορυφαίες ταινίες της χρονιάς είναι το «Τρίγωνο της θλίψης» του Ρούμπεν Έστλουντ που κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στο πρόσφατο φεστιβάλ των Καννών.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Το Τρίγωνο της Θλίψης

Αναμφίβολα μια από τις κορυφαίες ταινίες της χρονιάς είναι το «Τρίγωνο της θλίψης» του Ρούμπεν Έστλουντ που κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στο πρόσφατο φεστιβάλ των Κανών (δεύτερος στην καριέρα του σουηδού μετά από το «Τετράγωνο») και αφηγείται τις περιπέτειες των επιβατών σε ένα χλιδάτο γιοτ, όταν μια τρικυμία διαλύει τις βεβαιότητες της τακτοποιημένης, ασφαλούς και πολυτελούς ζωής τους.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Εγκλήματα του μέλλοντος

Αντίθετα ο αγαπητός Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ δεν στέκει στο ύψος των μεγάλων προσδοκιών μας. Ναι μεν το γυρισμένο στην Αθήνα «Εγκλήματα του μέλλοντος» έχει αρκετές αναφορές στο τιμημένο παρελθόν του καναδού (από «Crash» μέχρι «Existenz» και «Διχασμένοι») αλλά το όλο σχέδιο μοιάζει με πειραματική performance χωρίς ουσιαστικό στόχο.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Η Κόρη

Άλλο ένα ισπανικό φιλμ με ψαχνό, ατμόσφαιρα αλλά και περιεχόμενο είναι η «Κόρη» του Μανουέλ Μαρτίν Κουένκα που επέλεξε την εντυπωσιακή νεαρή πρωταγωνίστρια Ιρένε Βιρκέζ ανάμεσα σε 2000 υποψήφιες.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Το Ορφανό: Πρώτος φόνος

Μέτριο το “Ορφανό: πρώτος φόνος”, πρίκουελ του «The Orphan» με την ίδια ακριβώς ηθοποιό να υποδύεται την ενήλικη και ψυχοπαθή γυναίκα που βρίσκεται «παγιδευμένη» στο κορμί ενός 10χρονου κοριτσιού.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ο Άνθρωπος με τις απαντήσεις

Ο «Άνθρωπος με τις απαντήσεις» είναι η δεύτερη ταινία του Στέλιου Καμμίτση, ένα road movie ενηλικίωσης με queer προσανατολισμό και συνταξιδιώτες ένα Γερμανό κι έναν Έλληνα, που εστιάζει κυρίως στο ζήτημα της ταυτότητας.
Αίθουσες προβολής

Παιχνίδι μίσους

Το «Παιχνίδι μίσους» του Πίτερ Χάτσινγκς δείχνει πως τα προβλήματα στη ζωή δύο νέων γίνονται βουνό όταν το ερωτικό κομμάτι μπλέκει ανεπανόρθωτα με το επαγγελματικό.
Αίθουσες προβολής

Playtime

Αγαπημένη επανέκδοση το «Playtime» του Ζακ Τατί παρουσιάζει άλλη μια αστική περιπέτεια του κυρίου Ιλό που βρίσκεται αντιμέτωπος με τον αρχιτεκτονικό μοντερνισμό στο Παρίσι των 60ς.
Αίθουσες προβολής

Το Νησί

Το «Νησί» του Κιμ Κι Ντουκ που γυρίστηκε το 2000 δεν είναι μια ταινία που βρίσκεται μακριά από τα στάνταρ του νοτιοκορεάτη δημιουργού, όμως προσωπικά είναι από τις λιγότερο αγαπημένες μας καθώς βρίσκουμε την ερωτική εμμονή της ηρωίδας, υπέρ το δέον νοσηρή.
Αίθουσες προβολής

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b